Jump to content
Sign in to follow this  
Crni

05.01.2014.

Recommended Posts

American Football, NFL19:05 CET (05/01/2014)Cincinnati Bengals - San Diego Chargers(Handicap)Pick: Cincinnati Bengals -6Odd: 1.78Bookie: Pinnacle SportsStake: 7/10Večeras se na Paul Brown Stadiumu(Cincinnati, Ohio) igraju domaći Bengalsi(11-5, 8-0 home) i gostujući Chargersi(9-7, 4-4 away)...Ja bi večeras svakako dao prednost domaćim Bengalsima i uzeću njihovu pobedu u hendikepu.Bengalsi cele sezone igraju dobro posebno su impresivni kući gde imaju svih osam pobeda.Ekipu predvodi veliki guru odbrane sjajni Head Coach Marvin Lewis i odbrana im je zaista impresivna 3rd u ligi po dozvoljenim yardama podjednako dobra i protiv pasa209.0 (5th) i protiv trčanja96.5 (5th) i verujem da mogu da limitiraju Chargerse na malom broju poena iako to neće biti lako.Dok napad Bengalsa takođe igra dobro predvodi ga QB A. Dalton koji ima ogroman potencijal ali jako puno greši što mu je velika mana i toga se najviše bojim ali verujem da je vreme da pokaže u jednom velikom meču svoju vrednost.Sa drugestrane Chargersi koji su na neverovatan način ušli u pley of zabeležili su 4 vezane pobede ali im se u zadnja dva kola moralo poklopiti mnogo mečeva i svi su izgubili neverovatno a oni zamalo da to sve bace u vodu u meču odluke sa Chifsima kad su na neverovatan način pobedili.Svakako su u momentumu odbrana im je lošiji deo tima ali napad igra sjajno predvođen sa QB P. Riversom koji igra sezonu života ali mu svakako neće biti lako u Ohaji protiv veoma čvrste odbrane a iako ove sezone malo greši on je sklon greškama.Takođe još jedna stvar bi mogla smetati gostima a to je svakako loše vreme iako se prognozira slab sneg temperatura će biti u minusu  a svakako to će više odgovarati domaćinu.Kako bilo smatram Bengalse mnogo kvalitetnijim timom koji nesumnjivo to i jesu nadam se da će to večeras i pokazatii uzimam ih u hendikepu....!!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:05, Providence Bruins-Worcester Sharks, tip: Providence konačan ishod, @1.52, Supersport, 10/10AHL, Dunkin' Donuts Center - Providence, RI Kratko ću prokomentirati dvoboj Atlantic divizije na Istoku između Bruinsa (18-18) i Sharksa (14-17). Obje momčadi igraju treći dan u nizu, i sigurno će umor biti prisutan kod obje ekipe. U takvoj kostelaciji snaga, prednost bi trebala "isplivati" kroz kvalitetu pojedinaca. Definitivno Bruinsi su kvalitetniji sastav, imaju puno efikasniji napad (3,4 gola u prosjeku po susretu) nego Sharksi (2, 3 gola po susretu). Prije dva dana u istoj Areni, dvoboj je na "mišiće" pripao domaćinu s 3:0. Sinoć je Providence u ne baš gledljivoj utakmici poražen od Springfielda, a konačnih 2:1 za Falconse "odigralo" se u drugoj trećini. Za Bruinse je opet poetirao Nick Johnson (13+11), i zadnje vrijeme najkonstatniji igrač domaćina. S druge strane, Sharksi su na gostovanju u Hartfordu "dali sve od sebe" i slavili s 3:2. U dvoboju dviju najlošijih ekipa Istoka, Worcester je totalno kontrolirao igru, imao premoć u broju udaraca na gol protivnika (40-32), iskoristio dvije powerplay situacije i uspio održati vodstvo od 3:1. Mislim da je to bilo ipak previše za skromnu ekipu, inače NHL franšizu San Josea. Domćin bi trebao upisati sigurnu pobjedu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00 Pittsburgh - Winnipeg.......1 @ 1.70

 

 

Wwin

 

 

 

 
U posljednjih 20 medjusobnih utakmica, Pingvini su dobili čak 17!!! U posljednjih 6 dobili su čak 5 utakmica! Osim toga, Pittsburgh igra u odličnoj formi (u svom Consol Energy Centru imaju već 11 uzastopnih pobjeda!!!) i sigurno gaze ka prvoj poziciji nakon regularnog dijela sezone. Doduše, za vratom im je Boston, koji ima par utakmica manje, ali Pensi odlučuju sami o sebi. Njihovo je da pobjedjuju i imaju prvu poziciju. Iako bez mnogo povrijedjenih igrača, oni su došli do 8 pobjeda u zadnjih 10 mečeva. Večeras će im nedostajati Malkin, Letang (iako su njih dvojica jako blizu povratka na led), Martin, Menga (ova dvojica su počela sa klizanjem, ali ne i sa ozbiljnijim treninzima), Dupuis, Bennet, Connor, te rezervni golman Tomas Vokoun. Duga lista, ali kakvu ekipu ima Pittsburgh, to se ne osjeti mnogo. Prije par dana Rangersi su uništeni od strane Kunitza, Jokinena i Crosbya. Večeras treba očekivati od Neala da postigne koji gol.
 
Winnipeg sa druge strane u donjem dijelu tabele na zapadu, fali im 6 bodova do pozicije koja vodi u play off. Ne igraju ni tako loše, u posljednjih 10 mečeva imaju omjer 5-5, ali zabrinjava forma u gostima - od posljednjih 5 su izgubili 4 utakmice i jednu dobili na produžetke. Večeras će biti bez Paula Postme i Granta Clitsomea u odbrani, te napadača Jima Slattera i Matta Halischuka.
 
Strašna forma Pensa, kvalitet, medjusobni omjer i domaća publika će biti prevelik zalogaj za slabašne Jetse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

02:00, Edmonton Oilers-Tamba Bay Lightning, tip: Tampa ML, @1.727, Marathonbet, 7/10Rexall Place, Edmonton, AlbertaPo meni momčad s Floride igra u odličnoj formi (7-3, 29:18 gol-razlika u posljednjih deset utakmica), zauzima drugo mjesto u Atlantic diviziji, i definitivno je veliki favorit večeras protiv Oilersa, koji su najgori na Zapadu i sa 153 primljena gola su najlošija defanzivna ekipa lige. Ove sezone, ova dva suparnika već su igrali u Tampa Bay Times Forumu, a slavio je Lightning s 4:2. Tampa je odlično započela Novu godinu i seriju gostovanja na Zapadu, s dvije pobjede protiv Vancouvera i Calgaryja. U posljednjih 5 susreta na strani, Tampa ima isto toliko pobjeda i fantastičnu 19:5 gol-razliku. Iako su bez ozlijeđenog Stamkosa, momčad funkcionira odlično, i objektivno ne bih trebali imati problema večeras protiv najgore obrane lige. Edmonton ima 10 poraza u posljednjih 12 susreta, i to naprosto oslikava situaciju u ekipi. Oilersi su dosta pomlađeni, te su brojni igrači ove sezone "posuđeni" iz njihove franšize u AHL-u. Upravo neiskustvo i mladost najviše su "kumovali" slabim rezultatima. Naravno i lista ozlijeđenih: Eberle, Potter, Arcobello, Jones i Larsen. U prošlom susretu su doduše imali 2:1 startno vodstvo protiv Anaheima, ali u nastavku su sve prokockali i upisali 5:2 poraz. Gosti kvalitetniji, a domaćin ipak prima previše...pobjeda Lightninga...

Share this post


Link to post
Share on other sites

[*]Posted Image nfl

[*]22:40h   Green Bay Packers - San Francisco 49ers

[*]Tip: Over 45,5 poena

[*]Kvota: 1.95

[*]Posted Image

:icon_eek:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: SuperSport
Broj para iz kladionice:  
 
Vrijeme odigravanja: 02:00
Naziv para: Chicago Blackhawks  (H-1.5) - San Jose Sharks
Tip para: Chicago Blackhawks
Tečaj: 2.900

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: SuperSport
Broj para iz kladionice: 9785 
 
Vrijeme odigravanja: 01:00
Naziv para: OklahomC(194,5)-Boston
Tip para: više od 194,5 koševa
Tečaj: 1.850
 
Ev. dobitak: 6.850
Ev. gubitak: 1.850

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...