Jump to content
Sign in to follow this  
dejan55

11.01.2014.

Recommended Posts

14:00 FK Austria Vienna - FAC Team fur Wien, Total Goals, tip: Over 2.5 @ 1.57, bet365, 8/10

Danas se širom Europe ekipe pripremaju za nastavak prvenstva, te sam tako izabrao duel Austrije iz Beča i FAC Team-a, a duel se igra na igralištu Austria Academy u Beču. Ekipa Austrije je već četiri dana na pripremama i igrači trenera Nenada Bjelice će imati prvi lagani meč protiv ekipe FAC Team, ekipe koja je vodeća u ligi East Regional. 

O ekipi Austrije iz Beča mnogo znamo jer je to ekipa koja je trenutno uz Salzburg jedna od najboljih u Austriji i pamtimo je po duelima iz Lige prvaka gdje su u grupi sa Atletico Madridom, Zenitom i Portom osvojili 5 bodova ali je to bilo nedovoljno za prolaz dalje. Mečevi u Ligi prvaka su uzrok što su slabije igrali u ligi jer su trenutno 4 na tabeli sa 30 bodova dok vodeći Salzburg može slaviti titulu jer ima 46 bodova. Prosjek golova Austrije u domaćoj ligi je 3,14 golova po meču, a u 21 odigranom meču su dali 37 golova. Kod kuće su odigrali 11 utakmica i dali 21 gol. Sa druge strane imamo ekipu FAC Team-a koja igra u trećem rangu takmičenja, Regionalnoj ligi i trenutno su prvi na tabeli sa 34 boda i samo prvi iz te lige ide u veći rang takmičenja ili u 1. ligu. Oni su u prvenstvu imali prosjek od 2,33 gola po meču i u 15 utakmica su dali 25 golova a primili su samo 10 golova. Primaju jako malo golova u ligi ali dosta daju golova i očekujem da napad Austrije neće imati problema sa amaterima FAC Teama ali i da FAC veoma lako može postići barem jedan ol Austriji koja je tek krenula sa pripremama i trener Bjelica je najavio dosta rokada u timu i uigravanje novih kombinacija. Nakon priprema u Beču, nogometaši Austrije idu u Belek u Tursku na daljnje pripreme i već su ugovorili 6 mečeva sa Dynamo Dresdenom, St. Gallenom, Kaiserslauternom, St. Pöltenom i FC Kolnom

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:00 Atletico M - Barcelona.........1x @ 1.72

 

 

Marathon

 

 

Derbi dana i derbi januara zasad. Koliko može Atletico protiv Barce u, sad već možemo reći, borbi za titulu. Ja mislim da može odigrati odličan meč i da može večeras nastaviti niz nepobjedivosti na svom Calderonu. Da li može nastaviti niz pobjeda kod kuće (sve su dobili kod kuće u ovoj sezoni), to je malo upitno, ali ja navijam za njih i vjerujem u Simeonea. To je trener koji je napravio ovaj Atletico. Igraju za Costu, svog najboljeg i najubojitijeg igrača, ali igraju kao jako kompaktna cjelina i tim. Prepustit će oni loptu Barci, ali tako da će izać malo visočije, natjerati Sancheza (trenutno najopasnijeg Barcinog igrača) da loptu prima daleko od 16m. Isto će probati i sa Messijem. To što će oni prepustiti loptu Barci, uopšte ne znači da će ići na remi i na nulu, naprotiv, mislim da će napasti od samog početka. Ali ne konstantnim pritiskom, nego onako kako to oni rade. Posjed lopte im je oko 50% u dosadašnjem dijelu sezone, ali transformacija po osvojenoj lopti im je fenomenalna i tu vidim njihovu šansu večeras. Teško Atletico slama otpor nekih ekipa, ali je to posljedica posebne prilagodbe tih istih ekipa Atleticu. Tako je Malaga u prošlom kolu promijenila svoju taktiku da se prilagodi Simeoneu, ali im to, kao i velikoj većini ostalih ekipa nije pošlo za rukom (nogom). Važan segment igre Atletica (pored Kokea i Arde Turana kao kreatora njihove igre) su i bekovi. Ako Martino spriječi česta primanja lopte tih bekova u napadačkoj polovini, uradio je dobar posao. Ali, je li to način na koji igra Barca?

 
Ja mislim da nije. Barca će, kao i protiv svih ekipa protiv kojih igra, igrati svoju igru. Pokušat će da se nadigrava. Vjerujem da Atletico to i želi, da ih izvuče, a onda brzom transformacijom traži Costu i da se osloni na njegovu genijalnost. Neće Martino mnogo obraćati pažnje na to šta radi Atletico, jer Barca ima u krvi da napada i kontroliše meč i tako će se ponašati. Mislim da bi i bilo glupo da pokuša nešto na mišiće, jer bi tad Simeone ispao siguran pobjednik. Martino mora pokušati na tehniku dobiti ovaj meč, ima oružje za to, pitanje je samo koliko je to oružje efikasno protiv ovako kompaktne ekipe kao što su Jorgandžije. U Super kupu Španije, prije 5 mjeseci, nije bilo uopšte efikasno i osvojili su taj Super kup nakon što su dali 1 gol u dva meča i zato što su ga dali u gostima. Messi se vratio, mislim da će početi meč, iako oni govore da će opet ući sa klupe, što je meni besmisleno. Neymara još nema, a u kupu protiv Getafea mnogi su starteri odmarali. Prvenstveno se to odnosi na zadnju liniju.
 
Navijam za Atletico, dosta mi je više i Barce i Reala, vjerujem u Simeonea i nadam se da će konačno neko stati u kraj dominaciji Barce i Reala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:00 Tottenham - Crystal P (+1).........1 @ 1.73

 

 

Pinnacle

 

 

 

 

 
Inače ne volim Tottenham što se klađenja tiče, ne igram ih skoro nikad i obzirom kako igraju ove godine, drago mi je što ih još nisam stavio na tiket. Jesam protiv njih, ali ne i na njih. Ovo je prvi put. I to ne zbog njihovog kvaliteta, nego zbog upitnog kvaliteta gostiju. Crystal Palace je trenutno na 18-oj poziciji, a iza njih su samo Sunderland i West Ham. Imaju najlošiji napad u PL koji je zabio samo 13 golova u dosadašnjem dijelu sezone, ali ono što može da ih raduje je osvojenih 14 bodova u posljednjih 10 utakmica. To je tempo ekipe koja sigurno ostaje u društvu najboljih. Poznato je da se sa 40 bodova ostaje u PL, a to znači u prosjeku bod po meču. Crystal Palace mora nadoknaditi izgubljene bodove iz prvog dijela sezone, a ovo je dobar put. Ipak, sumnjam da će moći do kraja ostati u ovom ritmu i oni su po meni kandidati za ispadanje. 
 
Tottenham je mnogo popravio formu nakon katastrofalnih utakmica protiv Građana i Liverpoola. Dobili su tri meča, a jednom remizirali u posljednje 4 utakmice i tako ušli u pozitivan ritam. Rekao bih da im ovako slaba ekipa dolazi u pravom trenutku i da imaju idealnu šansu da nastave niz dobrih rezultata. Kvota nije čemu, nema value, ali vjerujem u današnju pobjedu Tottenhama i to malo ubjedljiviju.
 
 
Napomena: VOID za 1 razlike!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

13:45 Hull City - Chelsea........2 @ 1.65

 

 

Supersport

 

 

 

 
Chelsea u meč ulazi u fantastičnoj formi i sa 7 pobjeda u posljednjih 10 utakmica. Mourinho je složio momčad lijepo i oni uz veoma široku klupu mogu bez problema izdržati ovaj visok tempo u Engleskoj. Dosta se priča o neefikasnosti napadača Chelsea, jer su Torres, Etoo i Ba zajedno postigli 15 golova u ovoj sezoni, ali to je posljedica stalnog mijenjanja napadača. Logično je da napadač gubi samopouzdanje i formu ako ne igra konstantno. Međutim, Chelsea ima druge igrače koji vuku tim i ta neefikasnost napadača se uopšte ne osjeti. Od startera, Mourinho danas neće moći da računa na Lamparda i Ivanovića, a fali im i Van Ginkel.
 
Hull je trenutno u sredini tabele, na mjestu koje je iznad njihovih očekivanja i realnih mogućnosti, pa očekujem da se to malo promijeni. Već je počelo, jer su u posljednjih 10 utakmica na omjeru 2-3-5, što nije učinak 10-te ekipe PL. Kod kuće igraju sjajno, šesti su u tom segmentu i na omjeru su od 5-3-2. Samo dva poraza govore da Chelsea neće lako do pobjede, ali uz izostanke koje Hull ima (Brady, Aluko, Fryatt, Dungeon i McShane) i kvalitet igrača Jose Mourinha, ja vjerujem danas u plavce.

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:00; Cardiff - West Ham, tip: 1, @2.05, 8/10, bet365Pozitivan šok promjenom trenera već se osjetio u Cardiffu prošle sedmice nakon što su Velšani zabilježili pobjedu protiv Newcatlea i tak se plasirali u četvrto kolo FA Kupa. Umjesto Malkya Mackaya na mjesto šef stručnog štaba je došao Norvežanin Ole Gunar Solskajer, nekadašnji dugodoišnji igrač Manchester Uniteda kao i trener Moldea sa kojim je u posljednje vrijeme ostvario dosta uspjeha. Sada ima priliku da se okuša u Premiershipu, a zadatk će mu biti spasiti Cardiff od ponovnog povratka u drugu ligu. Trenutno se ekipa nalazi na 17. mjestu, odmah iznad crte i sa jednim bodom više od Crytsal Palacea. Danas im je idealna prilika da se odlijepe malo od te zone, jer im u goste dolazi direktni rival za opstanak, londonski West Ham koji je pretposljednji sa samo 15 bodova. U ovaj meč gosti ulaze sa dva žestoka poraza u kupovima, prvo su nastradali od Nottinghama 5:0 u FA Kupu, da bi ove sedmice primili čak šest golova od Manchester Citya u Liga kupu. Inače, skor u ligi u zadnje četiri utakmice im je tri poraza i jedan remi, što pokazuje da se nalaze zaista u veoma lošoj formi. Danas neće moći računati na Hendersona, Reida, Carrolla i Vaz Tea tako da će i sa te strane biti dosta hendikepirani. U prvu postavu Cardiffa se vraća Medel, uz novog trenera te pozitivan šok koji je donio svojim dolaskom, očekujem napokon dobru igru Cardiffa i pobjedu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

14:15 JK Nomme Kalju - Paide Linnameeskond, Total Goals, tip: Over 2.5 @ 1.57, bet365, 8/10

Još jedna prijateljska utakmica je između estonskih timova Nomme Kalju i Paide Linnameeskond, a gdje igram da ćemo vidjeti najmanje tri gola na meču. Riječ je o duelu dva kluba iz prve estonske lige smao je razlika u kvalitetu velika jer je Nomme Kalju - estonski "Chelsea" koji ima bogatog vlasnika i koji je aktuelni prvak Estonije i kojeg pamtimo po kvalifikacijama za Ligu prvaka prošle godine kada su izbacili prvaka Finske HJK Helsinki, da bi u daljem toku bili poraženi od Viktorie Plzen. 

Ove sezone Nomme Kalju je u ligi upisao 84 boda iz 36 utakmica a gol razlika im je 78-23 ili u prosjeku daju po 2,16 gola po meču. Trenutno su drugi na tabeli iza Levadije Tallinn koja ima +7 bodova više. Nomme Kalju ima prosjek od 2,81 golova po meču u ligi. Sa druge strane imamo Paide koji je osnovan 1990 godine i bez većih su uspjeha u ligi i nikada nisu igrali euro mečeve. Trenutno su na 5. mjestu sa 47 bodova i imaju gol razliku od 43-58 iz 36 utakmica. Prosjek golova je također 2,81 golova po meču. 

Ukoliko sagledamo međusobne duele ove dvije ekipe vidimo da je bilo 20 mečeva i u njih 15 je slavio Kalju, uz 4 remija i samo 1 pobjedu Paidea uz ukupnu gol razliku od 50-7 na strani ekipe Nomme Kalju. Zadnji meč se igrao u okviru lige, u gradiću Paide, na stadionu kapaciteta 360 mjesta i slavio je Kalju sa 4-0

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:30, Manchester United - Swansea, tip: 1, @1.62, 8/10, bet365Nakon šest uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima koje je Manchester United ostvariou decembru mjesecu prošle godine, ova 2014. i nije krenula baš najbolje, jer su ubilježili tri poraza, jedan u prvenstvu i dva u Kupu. U prvenstvu je tri boda sa Old Traforda odnio Tottenham, dok su poraze ubilježili u FA kupu od Sunderlanda i od upravo večerašnjeg protivnika u Liga kupu. Da li će Manchester dva puta zaredom kiksati protiv Swanseja, ostaje nam da vidimo, ali ja sam mišljenja da neće. U ligi su se približili gornjem dijelu tabele, FA kup jeste važan za Engleze, ali danas će oni sigurno dati sve od sebe da pobijede ovaj meč te da se uključe u potpunosti za vrh tabele. Mišljenja sam da Swansea nema kvalitet da dva puta u kratkom vremenskom periodu tako jako namuči Manchestera koji je u evidentnom problemu nakon Fergusonovog odlaska. Imat će određenih problema i sa sastavom, neće biti Ferdinanda, Felainija, Nanija i Van Persija, dok za goste neće nastupiti Vorm, Tate, Monk, Hernandez, Michu i Dyer. Očekujem pobjedu Manchester Uniteda.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: bet365
 
Vrijeme odigravanja: 16:00
Naziv para: Basingstoke - Bath City
Tip para: Bath City DNB
Tečaj: 2.380

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:00, Cardiff - West Ham, Tip 1 @ 2.10, Bet 365, 4/10

Tip Over 2.5 Goals @ 1.926, Pinnacle, 8/10 

Tip 1 &Over 2.5 Goals @ 3.20, Bet365, 1/10 




Cardiff pobedjuje a na mecu ce pasti najmanje 3 gola 
Mec iz Premier lige Engleske u kome se sastaju Cardif i West Ham u 21-om kolu
Cardiff je 17-ti na tabeli sa ucinkom 20 4 6 10 15 : 32 (-17) 18
na svom terenu imaju8 ucinak 10 3 3 4 10 : 15 12
konroverzni biznismen i milijarder koji zeli da od Cardiffa nacini jak lklub je posle losijih re3zultata smwenio trenera i doveo Solksjera koji se igracki afirmisao u Engleskoj a trenerski u Norveskoj gde je osvojio titulu 
i ocekuje se da to deluje kao pozitivna shok terapija ali i pobeda u kupu nad Newcastleom im je sigurno ulila samopouzdanje
Ocekuje se da se u tim vrati i Craig Bellamy koji je bio duze vreme povredjen a poceo je sa treninzima a pojacanje iz Heerenveen -a Magnus Wolff Eikrem ce verovatno ipak poceti sa klupe 
West Ham je ocajan ove sezone 20 3 6 11 19 : 30 (-11) 15
u gostima 10 1 3 6 7 : 14 6
u zadnja dva meca u kupovima su doziveli blamaze 5-0 poraz od Notingema i 6-0 od M. Cityja 
U tim se vraca James Tomkin, a Andy Carroll se posle povrede vratio u trenazni proces ali je neizvesno dali ce rizikovati da igra dok zbog povrede nece igrati Winston Reid i James Collins a kapiten Kevin Nolan
je suspendovan. 
Tradicija je na strani gostiju koji su pobedili u zadnjih 5 meceva.
Razmisljao sam sta igrati uzimajuci u obzir losu formu West Hama, pogotovo odbrane izmedju 1 i over 2.5 gola i oba tipa su realna jer Cardif u zadnjih 10 meceva ima 6 overa a West Ham u gostima zadnjih 6 sve su over a opet domaci teren, novi trener i bolja forma je na strani Cardifa plus povratak odlicnog Bellamyja a gosti su ocajno i sigurno ce dve katasrofe ostaviti traga 
dakle sigurnije je igrati odvojeno 1 i over 2,5 gola ali i kombinacija ova dva tipa na ovu kvotu je extremno dobra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet
Broj para iz kladionice:

Vrijeme odigravanja: 16:00
Naziv para: Everton - Norwich(p/k)
Tip para: 1/1
Tečaj: 1.900

 

Radi se o Engleskoj premijer ligi. Sastaju se Everton i Norwic. Obje ekipe dana imaju svoj cilj a to je izvući što bolji rezultat. Kad je u pitanju Everton on se nalazi u gornjem dijelu tablice i sve osim tri boda u današnjem meču za njih bi bio gubitak. Samo ih tri boda ostavljaju u utrci za prvaka Engleske, a i traženja mjesta za ligu prvaka. Ove godine Mancherster United igra jako loše te će oni pokušati da upravo oni zauzmu to mjesto koje vodi u ligu prvaka. No ispred njih se nalaze četiri momčadi, te im danas u prilog ide samo pobijeda. Što se tiče ozljeda i sastava ekipa, nadamo se da će od početka zaigrati i naša napadač Jelavić. U kupu je pokazao upravi da mogu računati na njega iako ga se žele riješiti u prijelaznom roku. Evertnon je nakon poraza od Sunderlanda malo pao u igri no danas bi to mogli naplatiti i vratiti samopouzdanje koje je već par tjedana nekako loše. Gosti su ekipa koja se brani i koja će iz kontri pokušati ugroziti domaćini, no u ovome trenutku mislim da im ne mogu parirati i da će ovo Everton s lakoćom da dobije već u prvom poluvrmenu.

Ev. dobitak: 6.900
Ev. gubitak: 1.900

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...