Jump to content
Sign in to follow this  
dejan55

19.01.2013.

Recommended Posts

16:00 Poljska - Bjelorusija (+2,5)........1 @ 1.70

 

 

Supersport

 

 

Poljska je po meni ovdje veliki favorit. U drugi krug su prošli nakon katastrofalne partije protiv Srbije u kojoj su promašili veliki broj zicera i sedmeraca, onda odlične partije protiv Francuza gdje su izgubili 28-27 i na kraju nakon velikog preokreta protiv Rusa i "namještene" pobjede od 2 razlike. Ko god je gledao posljednjih 5 minuta tog meča, posebno posljednji minut, zna o čemu pričam i kakav je scenario bio. Tom pobjedom od 2 razlike, Poljska je eliminisala Srbiju, jer su u trokutu Poljska, Rusija i Srbija najbolju gol razliku imali Poljaci +1, onda Rusi 0 i Srbija najlošija -1.

 
Najviše očekujem od Szmala, po meni jednog od 3 najbolja golmana na svijetu. On ako udje u seriju, Rutenka i društvo neće moći mnogo toga napraviti. Ipak, oni su već napravili dosta, prolaz dalje je bio njihov cilj i sve što dodatno naprave je samo bonus.
 
Bjelorusija je pred ovaj turnir ostala bez svog ponajboljeg igrača i to se osjeti. Sigurno je da im je dobrodošlo iskustvo sa prethodnog Eura, tim je skoro isti (nema Šumaka zbog slomljene ruke, a tu je golman Kišov od novih imena). Rutenka, Šilovič, Puhovski i Nikulenka je bekovska linija, a krila su Brovko i drugi Rutenka. Za crtu se brine Babičev. Osim njih, Bjelorusija nema nekih kvalitetnijih igrača i mislim da je to glavni problem ove ekipe.
 
Poljaci imaju jednu finu ekipu i očekujem da Lijewski i kompanija sigurno dodju do pobjede danas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:15 Francuska - Hrvatska........1x @ 1.85 

 

 

Supersport

 

 

Šta reći o derbiju dosadašnjeg dijela prvenstva? Hrvati su sa Duvnjakom na čelu upisivali sigurne pobjede i nisu imali nikakvih oscilacija u svojoj igri. Protiv Šveđana su došli do pobjede malo teže, možda se očekivao lakši posao, ali bitni su bodovi koje su Hrvati prenijeli. Problema ima, Čupić nije više onaj najbolji strijelac, najbolje krilo prvenstva (što je bio do ovog), zajedno sa Horvatom dijeli minutažu, Kopljar ne pruža partije kakve bi trebao...

 
Sigurno je da će obje ekipe igrati polufinale, nema tu nekog ko bi im mogao pomrsiti račune, ali je jako važno biti prvi i izbjeći Dansku u polufinalu. Siguran sam da i jedni i drugi žele više Španiju!
 
Francuzi su imali manjih oscilacija u svojim partijama, ali se jasno vidi da su oni klasa iznad svih protiv kojih su dosad igrali. Poslije Danske, oni su mi glavni favoriti. Nyokas me ugodno iznenadio sa odličnim partijama, Joli je fascinantno izvodio sedmerce protiv Srbije (10/10), Nikola razigrava sve oko sebe i dobija sedmerce, a tu su i Narcisse i Fernandez. Osim njih, Guigou i Sorhaindo čine veoma važne karike u igri Francuske, a povratkom Omeyera na gol, ova reprezentacija izgleda strašno i vjerujem da neće izgubiti od Hrvatske.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:15 Igor Vori (HRV - FRA).......Manje od 2,5 @ 1.75

 

 

Supersport

 

 

Nekada ponajbolji pivot na svijetu danas ne igra važnu ulogu u igri Hrvatske. Više vremena na terenu provodi Musa i Vori nije više onaj igrač koji na svakoj utakmici zabije 5 golova. Veliku borbu na crti će voditi pivoti Hrvatske sa snažnih Francuzima, prije svega Narcissom, Karabatićem i Sorhaindom. Ne očekujem da pivoti urade neki veliki posao na ovoj utakmici, jer se na snagu protiv Francuza ne može. Oni su fizički najspremniji na ovom Euru i protiv njih se može igrati mnogo efikasnije na brzinu, jer su tu Francuzi malo tanji. Dakle, ne očekujem igranje na crtu, čak i ako bude proigravanja, gorostasi će lako napraviti neki sedmerac, a da spriječe Vorija ili Musu da daju golove iz lakih pozicija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...