Jump to content
Sign in to follow this  
dejan55

24.01.2014.

Recommended Posts

18:30 Rukomet EP, Španjolska - Francuska

Tip: J. Canellas više od 3.5 gola

Kvota: 1.70

Kladionica: Supersport

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:30 Francuska - Španija........1 @ 1.80

 

 

Supersport

 

 

Prvenstvo Evrope u rukometu je dosad opravdalo očekivanja i nije bilo nekih većih iznenadjenja. Glavna četiri favorita su došla do polufinala, a za peto mjesto će se boriti Island i Poljska. Otprilike je takav rasplet i očekivan, a možda nešto slabije će biti plasirani Šveđani u odnosu na ono šta mogu.

 
Francuska je bila jako ubjedljiva u svojim partijama i lagano su dolazili do pobjeda. Protiv Rusije su napravili jednu seriju od 7-0 u prvom poluvremenu i tu su prednost držali do kraja. Protiv Poljske je išlo nešto teže, iako su i tu vodili čitav meč, na kraju je završeno 1 razlike za Francuze. Protiv Hrvatske su pokazali da su ipak bolji, da možda imaju širu ekipu i da su favoriti za naslov. U drugom krugu su rutinski odigrali do posljednjeg kola kad su u nebitnoj utakmici poraženi od Švedske 2 razlike.
 
Za razliku od njih, Španija se nije uopšte nešto pokazala. Naime, nakon neubjedljivih uvodnih utakmica, uslijedio je težak poraz od Danske koja ih je dobila sa lakoćom. Rutinske pobjede do kraja drugog kruga su im osigurale drugu poziciju u grupi i polufinale koje je sigurno njihov krajnji domet. Mislim da neće moći ni do medalje. Na Francuze kvota od 1,80 mi izgleda jako dobro i vjerujem da će dobiti ovu utakmicu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00 Danska - Hrvatska......1 @ 1.60

 

 

Supersport

 

 

Zašto Supersport drži 1,60 na Dansku meni nije jasno. Vjerovatno što njihovi igrači (uglavnom Hrvati) uplaćuju na svoju reprezentaciju, pa moraju da ga drže nešto visočije u odnosu na druge kladionice. Recimo, većina svjetskih kladionica ovdje ima koeficijent ispod 1,50 na Dansku. Što je i realno. 
 
Danska je pokazala da igraju bolji rukomet od svih. Za klasu. Hansen je vjerovatno top 3 rukometaš svijeta. Krila Danske su jako ubojita, Lindegaard, Eggert, pa i ostali igrači...svi jako dobro trče kontre, igraju veoma brzo, pokretljivo i imaju širinu u ekipi što im donosi jednu dimenziju više u odnosu na ostale ekipe.
 
Hrvati se muče. To se i vidi. Ne muče se u pravom smislu te riječi, nisu oni imali nekih većih problema da dodju do polufinala, ali kad se sjetimo prijašnjih izdanja, ovo i ne izgleda tako dobro. Kopljar, Čupić ili Bičanić nisu na visini zadatka. Nije čak ni Štrlek, a Vorija su pritisle godine. Jedini koji jest na razini je Duvnjak i on ih nosi. Ako njega ne bude išlo, a Danci će se potruditi da njega ograniče, onda je Hrvatska u velikom problemu.
 
Upravo zbog ove širine, zbog nedostatka opcija u napadu, mislim da Danska ima veliku prednost u ovoj utakmici. A tek domaća publika, atmosfera i možda čak i sudije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:30 C. Sorhaindo (FRA - ESP)......2,5......2 @ 1.85

 

 

Premier

 

 

Cedric Sorhaindo je glavni pivot Francuske reprezentacije i obzirom da igraju protiv Španije, meni je ova granica postavljena nisko. To govori i kvota na over, koja je značajno manja od one za under. Španija je reprezentacija koja ne zna da igra odbranu, koja nije fizički posebno jaka i koja voli igrati brz rukomet. Nisu najbolji u njemu, daleko od toga, vidjeli smo šta su im Danci radili, ali njihova večerašnja šansa leži u efikasnijoj utakmici, jer ako se upuste u fizičku igru, onda sa Francuzima nemaju šanse. Rijetko ko i ima u takvoj igri šanse protiv Francuza. Dakle, obzirom da Španci nemaju tu naviku da igraju utakmice na malo golova, tj. nemaju naviku jake, agresivne i fizičke odbrane, mislim da će nekolicina lopti da ide na crtu, posebno ako se uzme u obzir visina Španskih bekova. Karabatić ima taj istančani osjećaj za spuštanje na crtu nakon nekih finti šuta i ja mislim da će snažni Sorhaindo ovu granicu lagano preći.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: SuperSport
 
Vrijeme odigravanja: 16:00
Naziv para: Island(59,5)-Poljska
Tip para: vise
Tečaj: 1.850
 
:nije:    28-27
Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: SuperSport 
 
Vrijeme odigravanja: 21:00
Naziv para: Čupić I(-4,5+)-Dan-Hrv
Tip para: vise
Tečaj: 1.700
 
:nije:    3
Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...