Jump to content
Sign in to follow this  
dejan55

25.01.2014.

Recommended Posts

Naziv kladionice: bwin
Broj para iz kladionice:

Vrijeme odigravanja: 14:30
Naziv para: Lugano (Sui) - Young Boys (Sui)
Tip para: Over 2,5 goals
Tečaj: 1.500

Ev. dobitak: 6.500
Ev. gubitak: 1.500

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:30 VfB Stuttgart - Mainz, Total Goals, tip: Over 2.5 goals @ 1.72, bet365, 8/10 

Danas se igraju mečevi 18. kola Bundeslige a moj odabir je meč na stadionu Mercedes Benz Arena u Stuttgartu gdje se sastaju nogometaši Stuttgarta i Mainza. Moj tip je da će biti tri ili više golova na ovome meču. Razlog je što ekipa Stuttgarta igra vrlo promjenjivo ove godine ali i ima jako veliki prosjek golova po meču u ligi i vjerujem da će obje ekipe zabiti barem po jedan gol danas. Nakon 17. odigranih mečeva, Stuttgart je na 10 mjestu sa 19 bodova, dok je Mainz na 9 mjestu sa 24 boda. 

Stuttgart je odigrao 16 utakmica i upisao je 5 pobjeda, 4 remija i 7 poraza uz gol razliku od 29-31. To je prosjek od 3,75 golova po meču. Na svom terenu u Stuttgartu su upisali 2 pobjede, 3 remija i 2 poraza uz gol razliku od 13-10 ili u prosjeku je to 3,28 golova po meču. Prvi strijelac ekipe je Ibišević koji je postigao 9 golova. Od 16 odigranih mečeva u Bundesligi, Stuttgart je na njih 10 je završilo sa 3+ golova. Posljednji meč na svom terenu je Stuttgart dobio sa 4-2 protiv Hannovera. Sa druge strane imamo Mainz koji je u sredini tabele, sa 7 pobjeda, 3 remija i 7 poraza i uz gol razliku od 25-31. To je prosjek od 3,29 golova po meču. Na gostovanjima su upisali 3 pobjede, 1 remi i 4 poraza uz gol razliku od 13-19 ili u prosjeku je to 4,00 gola po meču. Prvi strijelci ekipe su Muller i Okazaki koji su postigli po 8 golova. Od 17 odigranih mečeva u Bundesligi, Mainz je na njih 11 imao sa 3+ golova. Posljednji meč u gostima Mainz je dobio sa 3-2 protiv Hamburga. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kipar

25.01.2014 14:00

Nea Salamis - Paralimni @ 1 @ 1.55

Share this post


Link to post
Share on other sites

22:00 Sevilla - Levante, Additional Asian Handicap, tip: Levante +1.5 @ 1.775, bet365, 8/10

* Levante ne gubi sa dva ili više golova razlike

U posljednjem današnjem meču 21. kola španske Primera lige sastaju se nogometaši Seville i Levante-a na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán u Sevilli. Moj odabir za večerašnji meč je da nogometaši Levante-a ne gube sa dva ili više golova razlike. Ako pogledamo tabelu vidimo da je Sevilla trenutno na 7. mjestu sa 31 bodom dok je neugodni Levante na poziciji 11. sa 24 boda. 

Sevilla ima priliku da u slučaju večerašnje pobjede i ostalih dobrih rezultata dođe do 6. mjesta koje vodi u Europa Ligu sljedeće godine. Sevilla je odigrala 20 utakmica i upisala je 8 pobjeda, 7 remija i 5 poraza uz gol razliku od 37-31. Sa dva ili više golova razlike su savladali Getafe kod kuće sa 3-0, Betis sa 4-0, Espanyol u gostima sa 3-1, te Rayo Vallecano sa 4-1 na svom terenu. Inače Sevilla je u dobroj formi jer su u zadnjih 8 mečeva bez poraza (5 pobjeda i 3 remija). Na svom terenu u Sevilli su upisali 5 pobjeda, 2 remija i 2 poraza uz gol razliku od 19-10. Prvi strijelci ekipe su Bacca i Rakitić koji su upisali po 9 pogodaka. 

Sa druge strane imamo Levante koji je u sredini tabele, sa 6 pobjeda, 6 remija i 8 poraza i uz gol razliku od 19-28. Na gostovanjima su upisali 3 pobjede, 2 remi i 5 poraza uz gol razliku od 9-18. Prvi strijelci ekipe su David Barral i El Zhar koji su postigli po 4 gola. Levante je ove sezone iznenadio mnoge dobre ekipe, poput zadnjeg kola kada su remizirali sa Barcelonom 1-1, zatim su pobjedili Malagu sa 1-0, Espanyol 3-0, a propisno su namučili i Real Madrid koji ih je pobjedio sa 2-3 (Levante je vodio 2-1 do 90 minute).

U međusobnim duelima imamo zanimljivu činjenicu, tj. da Sevilla nije nikako pobjedila Levante u zadnjih 5 mečeva (dvije pobjede Levantea sa 1-0 i tri remija).

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:30 Mali - Zimbabwe......1. pol. X @ 2.05

 

 

Supersport

 

 

Glavni razlog zašto igram X na poluvremenu ovdje je Zimbabwe. Oni su u posljednje 4 utakmice (jedna pripremna sa Gabonom 2-0 i tri u grupi) dali svega 3 gola, a nisu primili nijedan. U grupi su sa Marokom i Ugandom odigrali 0-0, a u odlučujućoj utakmici su dobili sa 1-0 Burkinu Faso. Dakle, jako su defanzivno orjentisani i obzirom da je Mali manji favorit u ovom meču, ja vjerujem da će se Zombabwe opet zatvoriti i čekati završnicu utakmice da nešto pokušaju napraviti.
 
Mali igrao nešto zanimljivije utakmice, sa više golova. Protiv Nigerije su dobili 2-1, kao i protiv Mozambika, a remi su upisali protiv Južne Afrike. Važno je napomenuti da je u sva tri meča rezultat na poluvremenu bio 1-0, tako da vjerujem da je vrijeme za jedan remi. 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Lazio - Juventus.......2 @ 1.76

 

 

Pinnacle

 

 

Edi Reja na klupi Lazia nema poraz otkako je na klupi. Uspjeli su sa igračem manje da okrenu meč protiv Udinesea i dobiju ga sa 3-2 u gostima. Što se sastava tiče, ne bi trebalo bit problema (osim suspendovanog Onazija), čak je vjerovatno i da će Konko bit spreman. Edi Reja igra u formaciji 3-4-2-1, ali ja nisam siguran koliko je ovo dobra formacija protiv ovakvog Juventusa. Vezni red se ne može porediti, Juventus je značajno jači u tom segmentu. U sredini Juve ima 3 igrača (Pogba - Marchisio/Pirlo - Vidal), dok će Lazio imati samo dvojicu (eventualno Biglia - Hernanes). Na vanjskim pozicijama Licht i Lulić, te Asamoah i Cavanda/Konko.

 
Mislim da će dominaciju da ima Juve koji je uvezao 12 pobjeda u ligi. Nema Chiellinija, a njegovo će mjesto zauzeti Ogbonna. Tevez i Llorente će početi meč, odmorni, jer su naravno propustili meč sa Romom u kojem je još nekoliko igrača dobilo poštedu. Lazio ima dosta motiva u ovim utakmicama, ali vjerujem da nemaju kvalitet da se suprotstave ovakvom Juventusu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...