Jump to content
Sign in to follow this  
rockytomas

Svetsko prvenstvo u Brazilu

Recommended Posts

Grupa F
 
 
1. Argentina 2 2 0 0 3 : 1 (+2) 6
2. Nigerija 2 1 1 0 1 : 0 (+1) 4
3. Iran 2 0 1 1 0 : 1 (-1) 1
4. BiH 2 0 0 2 1 : 3 (-2) 0
 
 
Bosnia & Herzegovina - Iran
Nigeria - Argentina
 
 
,,Po prvi put u istoriji Mundijala moglo da se dogodi da učesnik osmine finjala bude određen žrebom! O čemu se zapravo radi?
 
Reprezentacije i Irana i Nigerije imaće potpuno istovetan učinak ukoliko u 3. kolu Afrikanci izgube od Argentine sa 0:1, a Iranci dobiju istim rezultatom Bosnu i Hercegovinu. U tom slučaju oba tima imaće po četiri boda, jednaku gol razliku (0), jednak broj postignutih pogodaka (1), a u međusobnom duelu ova dva tima u prvoj rundi bilo je 0:0. Dakle, propozicije FIFA u takvim situacijama nalažu da se reprezentacija koja će proći dalje odredi putem žrebanja,,
 
kvota na Iran je mnogo pala posle poraza BIH koji su slabo igrali sa Nigerijom ali i sudija im je ponistio regularan gol, ali ocito je bilo da je erkipa fizicki totalno nespremna a Iranci su u prva dva meca igrali jako borbeno iako nemaju prevelik kvalitet, svakako da vredi probati pobedi Irana iako su moje simpatije na strani BIH a Argentina i Nigerija moguce X  

Share this post


Link to post
Share on other sites
Grupa G
 
 
1. Nemačka 2 1 1 0 6 : 2 (+4) 4
2. SAD        2 1 1 0 4 : 3 (+1) 4
3. Gana        2 0 1 1 3 : 4 (-1) 1
4. Portugalija 2 0 1 1 2 : 6 (-4) 1
 
Nemacka i SAD ako odigraju X oba prolaze dalje a selektor Amera je Nemac Klinsman, iako ce naravno sve oci biti uprte u njih verujem da ce odigrati X kao sto su i ranije sa Austrijom kad im je to odgovaralo ili sa DDR jos mnogo ranije, kvota na X drasticno pada 
 
Portugal jako tesko a Gana ima sanse da prodje samo ako SAD izgubi a oni pobede i da imaju bolju gol razliku 
Edited by rockytomas

Share this post


Link to post
Share on other sites
Grupa H
 
 
1. Belgija 2 2 0 0 3 : 1 (+2) 6
2. Alžir        2 1 0 1 5 : 4 (+1) 3
3. Rusija        2 0 1 1 1 : 2 (-1) 1
4. Južna Kore 2 0 1 1 3 : 5 (-2) 1
 
Belgija prosla dalje  i igra sa Juznom Korejom koja tesko moze prioci ali i u mecu sa Alzirom pogotovo u prvom poluvremenu su bili razmontirani sa 3-0, verovatno ce Belgijanci odmarati neke igrace mada nemaju obezbedjeno i prvo mesto jer ih mogu prestici Alzirci  ako Belgija izgubi i ako pobede Ruse koji su dosad totalno razocarenje , dakle realno borba za drugo mesto izmedju Alzira i Rusije a Alziru je dovoljan i bod 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal - World » World Cup 
18:00h Australia - Spain
Tip:Over 2,5 Goals&Yes 
Kvota: 2.10
Bet365, 5/10

Mec iz grupe B u kome se sastaju Australija i Spanija najvece razocarenje na SP.
Obe ekipe nemaju sanse za prolaz jer su oba meca izgubili i igrajhu za prestiz i publiku. 
Australija je oba meca igrala jako otvoreno , od Chilea su izgubili sa 3-1 uz gol Cahhila a od Holandije sa 
2-3 gde je opet Cahill bio strelac prelepog gola sa oko 20m volejom iz pune uhvacenog u vazduhu a lopta je pogodila precku i odbila se u gol i po meni to je najlepsi gol dodsada na Mundijalu. 
Spanija koja je dominirala zadnjih godina i branila titulu sa SP a u Evropu je dvaput bila prvak i ocekivalo se da ce daleko dogurati medjutim njihov stil igre je provaljen i Holandjanmi su ih u prvom mecu prosto samleli na terenu sa 5-1 iako je i golman Casiljes imao los dan a u drugom kolu su ih dokrajcili Chileanci sa 2-0 i ocito je da Spaniji ne odgovaraju brze i borbene ekipe koji ne dave puno loptu i koji igraju konkretno sa malo dodira a Australija je upravo to pokazala u ova dva meca, brze i ubitacne kontre a Cahhil je bio glavno egzekutor,Naravno atnosfera u ekipi je ocajna pa je Fabregas bio izbacen sa treninga a vrlo verovatno ce trener izvrsiti mnoge izmene i dati sansu igracima koji nisu igrali da bar osete draz mundijala i sigurno ce ti igraci biti motivisani da se dokazu.
Dakle ocekujem otvorem mec sa obe strane i atraktivan fudbal uz dosta golova u obe mreze jer obe odbrane su pokazali mnogo slabosti

Share this post


Link to post
Share on other sites

26.06

 

Fudbal - World » World Cup 
18:00h USA (+0.5) - Germany
Tip: 1 
Kvota: 2.10
Bet365,5/10
Tip je dobitan ako USA ne izgubi 



Mec treceg kola iz grupe G u kome se sastaju Amerikanci i Nemci, stanje posle 2 kola je 

1. Germany 2 1 1 0 6 : 2 (+4) 4
2. USA 2 1 1 0 4 : 3 (+1) 4
3. Gana 2 0 1 1 3 : 4 (-1) 1
4. Portugal 2 0 1 1 2 : 6 (-4) 1

Cim je zavrsen mec USA- Portugal gde su Portugalci izjednacili u zaustavom vremenu kvota na X je naglo pala jer ako se mec zavrsi sa X obe ekipe idu dalje bez obzira kako budu igrali Portugal i Gana kojima je potrebno da Amerikanci izgube a Gani treba pobeda sa 1 ili 2 razlike zavisno sa kojim bi rezultatom USA izgubila dok bi Portugalcima trebala ubedljiva pobeda da bi imali bolju gol razliku.
Naravno selektor USA, Nemac Klinsman koji je bio selektor Nemacke i saradjivao i sa Levom je spona 
zbog koje se veruje da ce odigrati kako obema ekipama bude odgovaralo u zavisnosti i od drugog rezultata, medjutim zanimljivo je i to da ako Nemci budu prvi u grupi oni bi bili u polovini zreba gde bi ih najverovatrnije cekala Francuska koja je dosad igrala odlicno a u polufinalu naravno ako dodju do njega domacin Brazil koji ima veliku podrsku navijaca ali i mogucu pomoc sudija dok je u drugoj polovini zreba Holandija i Argentina sto bi moglo da im se ucini lakse jer sa njima su bolje prolazili a s obzirom da je kvota za X oko 2.50 a verovatno ce i pasti ovaj azijski hendikep +0.5 koji je isto sto i dupla sansa 1X samo sto je malo veca kvota je bolja opcija nego cist X sto ce sigurno mnogi igrati ( ja sam odmah igrao dok nije pala online u lokalnim Pinnbet i Meridian na kvotu 5 dok nije palo ) i mec ce sigurno biti pod lupom i mozda bas zbog toga Nemxci odluce da puste Amerikancima i opovrgnu price o namestanju a sebi otvore relativno laksi put do finala.
Inace vec se dogadjalo dvaput da su Nemci odigrali takve meceve 1974 kad su sa tadasnjom istocnom Nemackom izgubili sa 1-0 da bi izbegli grupu sa Brazilom, Holandijom i Argentinom a igrali sa Jugoslavijom, Svedskom i Poljskom i u Spaniji 1992 kada su pobedili Austriju sa 1-0 sto je bio jedini rezultat sa kojim su obe ekipe prosle dalje a ispao Alzir koji je pobedio Nemce.
Inace sto se tice igara u prva dva kola USA je odlicno igrala u oba meca i prilicno iznenadila sve koji ih ne poznaju ali ocito je da je Klinsman pogodio sto je iz tima izbacio Donovana, njihovog najboljeg strelca ali vec u godinama (mada ja mislim da on i dalje moze odlicno da igra ) ima discipline u igri, jako su dobro fizicki spremni ... u mecu sa Ganom su pobedili sa 2-1 a sa Portugalom koji je kao bio favorit iako su gubili sa 1-0 na poluvremenu u drugom su ih totalno nadigrali i okrenuli rezultat a nesrecno su primili gol u zadnjem napadu.
Nemci su u prvom mecu odusevili i rasturili Portugal sa 4-0 dok su u drugom mecu imali puno problema sa Ganom gde su poveli i za kratko vreme Gana je preokrenula rezultat ali Nemci su uspeli da izjednace.
USA je pobedila Nemce prosle godine u prijateljskom mecu sa 4-3 mada tada nisu bili kompletni timovi sa obe strane.
Dakle sve u svemu i da ne bude dogovor USA ima jako ozbiljne sanse da pobedili ili izvuce bar bod jer Nemci kako god prolaze dalje zbog +4 razlike i moguce je da i trener odmori i sacuva neke igrace za osminu finala.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fudbal - World Cup 2014 
18:00h Bosnia - Herzegovina - Iran, Numbers of cards in match
Tip: Over 2.5 
Kvota: 1.72
Bet365
 
Danas se igraju mečevi 3. kola u grupama E i F, a moj odabir je na meč između Bosne i Hercegovine i Irana. Privukla me odlična kvota na broj kartona na ovome meču. Tako u ponudi bet365 kladionice imamo kvotu od 1.40 da će BIH dobiti barem jedan ili više kartona na meču dok ja uzimam kvotu od 1.72 da će biti tri ili više kartona na meču. Utakmica se igra na stadionu Itaipava Arena Fonte Nova u gradu Salvadoru. Na tabeli grupe F imamo Argentinu na prvom mjestu sa 6 bodova, slijedi Nigerija sa 4 boda, Iran ima 1 boda, dok je BIH sa 0 bodova. U prvom kolu Argentina je savladala BIH sa 2-1, dok su Nigerija i Iran remizirali sa 0-0. U 2. kolu Nigerija je slavila sa 1-0 protiv BIH dok je Argentina golom Messija u zadnjim sekundama meča savladala Iran sa 1-0. Situacija je ovdje vrlo jasna, Iran ukoliko želi da ide dalje, mora čekati na poraz Nigerije protiv Argentine i da savlada BIH. Sa druge strane BIH je na svom debitantskom nastupu na SP oba meča izgubila sa jednim golom razlike i sada želi popraviti dojam i osvojiti prve bodove na SP.
 
Statistički gledano BIH je imala na svojim prethodnim mečevima na SP po 2 kartona, dok je Iran imao 1 karton na meču sa Nigerijom a 2 kartona na meču sa Argentinom. Sudija na meču je BIH - Iran je iz Španije - Carlos Velasco koji je već sudio meč Urugvaj - Engleska (2 kartona). Velasco je poznat kao arbitar koji u Španiji djeli jako puno kartona pa je tako na zadnjih 10 mečeva Primere i Lige prvaka podijelio čak 4 crvena i 60 žutih kartona, što je prosjek od 6,40 kartona po meču. U meču BIH - Iran očekujem dosta nervoze jer imate ekipu Irana koja juri pobjedu i sa druge strane dosta nervoznu ekipu BIH koja je još pod utiskom poraza od Nigerije i dosta je poremećena atmosfera unutar ekipe, priča se o smjeni selektora, a opet su tu izjave da žele pobjedom popraviti dojam sa SP. Siguran sam da će Spahić dobiti barem jedan karton.
 
BIH i Iran su igrali do sada pet prijateljskih mečeva i Iran je slavio 4 puta uz jedan remi. Zadnji meč je bio 2009 godine i slavio je Iran sa 3-2 (5 kartona). 
 
BiH: Begović, Mujdža, Šunjić, Spahić, Kolašinac, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Misimović, Džeko, Ibišević
 
Iran: A.Haghighi, Montazeri, Sadeghi, Hosseini, Pooladi, Nekounam, Teymourian, Dejagah, Shojaei, Hajsafi, Ghoochannejhad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal - World » World Cup 
22:00h Honduras - Switzerland
Tip: Over 2.5 goals 
Kvota: 1.74
Pinnacle, 5/10

Mec iz grupe E kome se sastaju Honduras i Svajcarska u trecem kolu.
Stanje na tabeli posle 2 kola je 

1.  Francuska  2  2  0  0  8 : 2  (+6)  6
2.  Ekvador  2  1  0  1  3 : 3  (0)  3
3.  Švajcarska  2  1  0  1  4 : 6  (-2)  3
4.  Honduras  2  0  0  2  1 : 5  (-4)  0
Francuzi su obezbedili plasman dalje i prvo mesto i verovatno ce selektor odmarati neke igrace u mecu sa Ekvadorom sto ce im dati sanse da mozda pobede ili uzmu bod pa je pred Svajcarcima zadatak da pobede i mozda i da jure gol razliku iako su pobedili Ekvador u medjusobnom mecu sa 2-1 ali racuna se prvo gol razlika, u tom mecu Svajcarci su bili bolji ali su gubili na poluvremenu sa 1-0 da bi u nastavku bili bolji ali tek pred kraj golom rezerviste Seferovica pobedili.
U drugom mecu Francuzi su ih totalno nadigrali na pocetku i poveli sa 2-0 sto je zbunilo Svajvarce i do poluvremena su primili jos 1 a u drugom 2 ali su u drugom poluvremenu igrali mnogo bolje i dali 2 gola i imali jos sansi da poraz ucine podnosljivijim,ali mora se reci da su Francuzi u ova dva kola ostavili odlican utisak i mozda su uz Holandjane i Kolumbiju dosad pokazali najvise.
Honduras je od Francuza takodje izgubio ubedljivo sa 3-0 ali su golove primili tek u drugom poluvremenu iako su Francuzi i u prvom imali dosta sansi.
Od Ekvadora su izgubili sa 2-1 iako su prvi poveli ali su Ekvadorci brzo izjednacili a u drugom zasluzeno i pobedili.
Treba reci da dosta reprezentacija u jednom mecu igra dobro a vec u sledecem igra tako da uopste ne lici na sebe i tesko je reci ko ce kako da igra u sledecem mecu ali po prikazanom Svajcarci imaju kvalitetnije igrace, u pripremnim mecevima su bili mnogo bolji za razliku od Hondurasa koji je izgubio 2 meca ali i mec sa Ekvadorom je pokazao da su ipak Svajcarci zasluzili da prodju dalje a mec sa Francuzima ipak ne moze da bude reper jer su Francuzi pokazali odlicne igre u oba meca i takvom timu je bilo tesko se suprotstaviti.
Svakako da je i Selektor Svajcarske Hicfield prednost jer ima veliko iskustvo i Nemacku hladnokrvnost.
oko tipa sam dugo razmisljao sta je najbolje igrati hendikep na Svajcarce ili golove i realno u ovom mecu bi moralo biti golova jer su svi njihovi mecevi bili 3+ jedino sto je nezgodno sto zavisi i od rezultata na drugom mecu jer ako tamo Francuzi budu vodili mec ce imati drugaciji tok u suprotnom Svajcarci ce juriti gol razliku ali verujem da oni nece cekati sta se desava na drugom mecu vec da ce od pocetka krenuti ofanzivno da obezbede pobedu sto ce ostaviti i prostor za kontre Hondurasa a Svajcarska je pokazala da ima slabosti u odbrani  a ni Honduras nema sta da ceka oni nemaju realne sanse ali mogu da se nadaju da Francuzi pobede Ekvador ubedljivo i da oni pobedom od 3 razlike naprave senzaciju i prodju dalje u sta je tesko verovati ali realno oni nemaju razloga da se brane vec da igraju na sve ili nista 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Suarezu devet mečeva i četiri meseca van fudbala
 
Napadač reprezentacije Urugvaja Luis Suarez kažnjen je devet utakmica suspenzije i četiri meseca van fudbala zbog toga što je na meču protiv Italije ugrizao Đorđa Kjelina.
 
Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) nije imala milosti prema Urugvajcu, koji je prethodno tokom karijere već kažnjavan jer je „grizao” Otmana Bakala iz PSV-a i Branislava Ivanovića iz Čelsija.
Istovremeno, Suarez će morati da plati i novčanu kaznu od 100.000 švajcarskih franaka.
Napadač Liverpula neće igrati u osmini finala protiv Brazila, kao ni do kraja šampionata, u slučaju da Urugvaj prođe dalje, a propustiće i početak nove sezone u Premijer ligi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fudbal - World Cup 2014 
22:00h Brazil - Colombia, No. of Bookings
Tip: Over 3.5 
Kvota: 2.11
188bet
 
* broj kartona - više od 3.5
 
Večeras se igraju prvi mečevi 1/4 finala na SP u Brazilu a moj odabir je meč između Brazila i Kolumbije, jedinog duela iz Južne Amerike koji imamo u okviru 1/4 finala. Meč se igra na stadionu Governador Plácido Aderaldo Castelo u gradu Fortaleza. Sudija na meču je iz Španije: Carlos Velasco. U međusobnim duelima imamo 7 pobjeda Brazila, 5 remija i 0 pobjeda Kolumbije uz gol razliku od 20-3 za Brazil. Zadnja četiri duela su završila sa remijam i sa jako malo golova (tri meča su bila sa 0-0). 
 
Brazil je po svojoj kvaliteti i zbog domaćinsta jedan od glavnih favorita za titulu prvaka Svijeta. Upkos tome još nisu impresionirali ljubitelje nogometa, a u zadnjem duelu su ih sitnice dijelile od ispadanja protiv Čilea. Na SP su krenuli sa pobjedom 3-1 protiv Hrvatske, slijedi remi sa Meksikom 0-0 i pobjeda protiv demoralisanog Kameruna sa 4-1. U 1/8 finala su se sastali sa Čileom i tek nakon penala su prošli dalje. Što nas zanima je broj kartona koji je bio na njihovim mečevima. Tako su protiv Hrvatske imali ukupno 4 kartona, protiv Meksika je bilo također 4 kartona i protiv Kameruna 3 kartona. Prtiov Čila je bilo čak 7 kartona (2 u produžetku). Vrijedna pomena je i činjenica da su nogometaši Brazila pod velikim pritiskom da "moraju" osvojiti SP i tako barem malo opravdati uložene milijarde u organizaciju SP i smirivanju strasti, jer je poznato da su nebrojno puta održane demonstracija protiv SP širom Brazila. Brazil je domaćin i prvi favorit i sigurno je da će igrači igrati pod psihološkim pritiskom. Sa druge strane imamo Kolumbiju, još jednu zemlju Latinske amerike za koje znamo kakav temperament imaju. Oni su na SP ostvarili sve četiri pobjede do sada: Grčka 3-0, Japan 4-1 i Obala Slonovače 2-1, u 1/8 finala pao je i Urugvaj sa 2-0. Oni su imali sljedeći broj kartona: Grčka 3, Japan 2, Obala Slonovače 2 i Urugvaj sa 3 kartona. 
 
Sudija Carlos Velasco je do sada sudio na mečevima Urugvaj - Engleska (2 kartona) i BIH - Iran (2 kartona). Velasco je poznat kao arbitar koji u Španiji djeli jako puno kartona pa je tako na zadnjih 10 mečeva Primere i Lige prvaka podijelio čak 4 crvena i 60 žutih kartona, što je prosjek od 6,40 kartona po meču. U meču Brazil - Kolumbija očekujem dosta nervoze jer imate ekipe koje su pod velikim pritiskom prolaza dalje, ekipe koje imaju sjajnu formu i serije mečeva bez poraza, te imate Brazil koji je do sada imao "domaćinsko" suđenje (primjer protiv Hrvatske) ali ima i veliki pritisak da mora proći dalje protiv odlične Kolumbije. Sve u svemu očekujem malo golova, možda i produžetke i jako dosta kartona.
 
Brazil: Julio Cesar, Dani Alves, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo, Paulinho, Fernandinho, Hulk, Oscar, Neymar, Fred
 
Kolumbija: Ospina, Zuniga, Zapata, Yepes, Armero, Sanchez, Aguilar, Cuadrado, Rodriguez, Ibarbo, Martinez

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fudbal - World Cup 2014 
22:00h Brazil - Netherlands, No. of Bookings
Tip: Over 2.5 
Kvota: 1.97
188bet
 
Večeras se igra meč za bronzanu medalju na SP u Brazilu na stadionu Nacional de Brasília u Brasíliji, a sastaju se Brazil - Holandija. Moj tip za navedeni meč je da će biti tri ili više kartona na meču. Brazil u ovaj meč ulazi ponižen nakon debakla od 1-7 od Njemačke u polufinalu, dok je Holandija izgubila nakon penala od Argentine. Iz oba tabora najavljuju da nisu previše zainteresovani za ovaj meč ali opet mislim da će biti malo vatre, pogotovo kod Brazilaca koji će željeti da sa osvojenim 3. mjestom bar malo ublaže bijes svojih navijača. Sudija na meču je iz Alžira: Djamel Haïmoudi kojem je ovo čak peti meč na SP-u. Prvo je bio četvrti sudac na meču Argentina - BIH, zatim je djelio pravdu na meču Australija - Holandija kada je dodjelio 2 kartona, na meču Kosta Rika - Engleska je bilo 3 kartona i na meču Belgija - USA bilo je 2 kartona. Inače u zadnjih 10 mečeva u Alžirskoj ligi je dodjelio 4 crvena kartona i 41 žuti karton što je prosjek od 4,50 kartona na meču. Na SP mu je prosjek od 2,33 kartona na meču.
 
Brazil je bio veliki favorit za titulu prvaka svijeta jer osim kvalitete posjeduju i podršku domaćih navjiača. Na SP-u su pobjedili Hrvatsku 3-1, Meksiko 0-0, Kamerun 4-1, Chile 1-1 (penali), Kolumbiju 2-1 i zadnji im je poraz od Njemačke 1-7. Sa druge strane Holandija je savladala Španiju 5-1, Australiju 3-2, Čile 2-0,  Meksiko 2-1, Kostarika 0-0 (penali) i poraz od Argentne nakon penala. U šest dosadašnjim mečeva Brazila bilo je ukupno 23 kartona ili u prosjeku je to 3,83 kartona po meču. Na šest mečeva Holandije je bilo 20 kartona ili u prosjeku je ro 3,33 kartona po meču.
 
Brazil: Julio Cesar, Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo, Luiz Gustavo, Ramires, Bernard, Oscar, Willian, Jo
 
Holandija: Cilessen, Janmaat, de Vrij, Vlaar, Kuijt, Wijnaldum, Blind, Snejider, Robben, Huntelaar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...