Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

10.07.2014.

Recommended Posts

Fudbal - UEFA Europa League 
20:30h Libertas - Botev Plovdiv, Half Time / Full Time
Tip: Botev Plovdiv - Botev Plovdiv 
Kvota: 1.57
Bet365
 
Večeras se igraju uzvratni mečevi 1. pretkola Europa Lige a moj odabir je meč na stadionu Olimpico di Serravalle gdje se sastaju ekipe Libertasa iz San Marina i bugarska ekipa Boteva iz Plovdiva. Moj tip je da će gosti voditi na poluvremenu i da će slaviti na kraju meča. Pitanje prolaza dalje je već riješeno jer je u prvom meču Botev slavio sa visokih 4-0. Golove na tom prvom meču su postigli Ognyanov u 25 i 51 minuti, Cvetkov u 58 minuti i Pedro u 72 minuti. Razlika između ova dva tima je ogromna i u prvom meču Botev je imao 14-0 u udarcima u okvir gola i 15-1 u kornerima. 
 
Libertas je klub iz San Marina koji je osnovan 1928 godine i čak u okviru San Marina nema zapažene rezultate. Bili su jednom prvaci svoje zemlje 1996 godine a kup su osvajali 11 puta i to zadnji put 2014 godine. U Europi su igrali 7 mečeva i imaju 1 remi i 6 poraza. Igrali su sa Renovom iz Makedonije 0-4 i 0-4 i sa Sarajevom 0-1 i 1-2. Sa druge strane imamo ekipu Boteva iz Plovdiva sa ambicioznim vlasnikom koji dosta novca ulaže zadnje dvije godine u klub. U svojim vitrinama imaju dvije titule prvaka, 2 titule kupa i 1963 godine su igrali 1/4 finale UEFA kupa. Ovo im je 62 meč u Europi a prošle godine su pružili veoma veliki otpor Stutthartu koji ih je dobio zbog gola u gostima 0-0 i 1-1. U svojoj istoriji igranja u Europi imaju pobjede nad Barcelonom 1-0 (1982), Sevilla 1-1 (1996), Bayern 2-0 (1985), Zaragoza 3-1 (1969).... U svojim redovima imaju 8 internacionalaca, a prošle sezone su bili četvrti dok su u finalu kupa poraženi od Ludogoretsa sa 0-1.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fudbal - UEFA Europa League 
19:45h Liteks Lovetch - FC Veris, Half Time / Full Time
Tip: Liteks Lovetch - Liteks Lovetch 
Kvota: 1.57
Bet365
 
Večeras se na Gradskom stadionu u Lovechu igra uzvratni meč 1. pretkola UEFA Europa Lige u kojem se sastaju domaći Liteks i gosti iz Moldavije - FC Veris. Moj tip je da će domaćin voditi na poluvremenu i slaviti na kraju meča jer je ogromna razlika u kvaliteti između ova dva tima. Riječ je duelu jednog od najboljlih bugarskih klubova i kluba koji je tek isplivao u prvu ligu Moldavije i iza  sebe nema nikakvog ligaškog iskustva, a o europskim takmičenjima da i ne govorimo. U prvom meču koji se igrao prije 7 dana  na stadionu Complexul Sportiv Raional bilo je 0-0 ali gledali smo totalnu dominaciju ekipe Liteksa koja je imala 10-1 u šutevima u okvir gola, 9-2 u kornerima, a golman domaćih je 10 puta odbranio šut napadača Liteksa i samo sreća je sačuvala mrežu golmana Verisa - Artioma Gaiduchevica. 
 
Liteks je klub koji je osnovan 1921 godine i iza sebe ima četiri titule prvaka Bugarske (zadnja 2011 godine), te četiri titule pobjednika Kupa. U euro takmičenjima imaju 69 utakmica i omjer od 29 pobjeda, 13 remija i 27 poraza uz gol razliku od 100-85. U svojim redovima imaju igrače iz raznih zemalja poput Brazila, Kolumbije, Albanije, Benina i Francuske. Imaju mnogo iskustva u euro utakmicama i danas im treba pobjeda kako bi prošli dalje i vjerujem da će napasti od prve minute kao što su to učinili i u Moldaviji prije 7 dana. Sa druge strane, ekipa FC Veris je osnovana tek 2011 godine i takmičenje su započeli iz treće lige Moldavije, a tek jednu sezonu imaju u najjačem rangu Moldavije u kojoj su zauzeli treće mjesto na tabeli iza ekipa Sheriffa i Tiraspola. U svojim redovima imaju sve igrače iz Moldavije i samo jednog iz Srbije - Vladimir Bogdanović (ex. Crvena Zvezda 2009-2011).
 
Gledajući kvalitet, te pogotovo omjer na terenu u prvom meču kada je Liteks samo igrao, ovdje očekujem ništa drugo nego osim pobjede domaćina sa 2-0 ili 3-0 i vjerujem da će već na poluvremenu voditi protiv gostiju iz Moldavije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...