Jump to content
Sign in to follow this  
rockytomas

15.07.2014

Recommended Posts

Fudbal - Europe » Champions League 
20:45h Partizan (-2.5) - HB Torshavn
Tip: H1 
Kvota: 2.03, 
188bet, 6/10
 
Mec iz kvalifikacija za ligu sampiona koji se igra u hramu fudbala, stadionu Partizana uz TV prenos na RTS 1 u kome Partizan docekuje ekipu sa Farskih Ostrva HB Torshawn u drugom kolu.
Partizan je zadrzao kompletan tim iz prosle sezone i to je najvece pojacanje jer tim nije morao ponovo da se uigrava za razliku od proslih sezona kad se tim menjao, uigravao, najbolji igraci su prodati za sta nazalost jos nije kasno za sledeca kola a prvi koji moze ici je Lazovic ali on je za sad tu i igrace u ovom dvomecu.
Vec sam pisao pred prijateljski mec sa Goricom da je Partizan dobro igrao u pripremnom periodu i da se vidi napredak u igri, igra se visoki presing, stvaraju se sanse ali protiv jacih rivala se nisu iskoristili sto je vec protiv Gorice bilo bolje i postignuta su 3 gola a dobra stvar je sto su igrali sa jakim rivalima gde se mogla videti prava vrednost a ne sa nekim slabim timovima gde bi pobedjivali ubedljivo ali i stvorili laznu sliku o pravoj formi. 
Sto se tice tima Volkov se nije 100 oporavio od povrede i njega ce zameniti Nemanja Petrovic koji je i igrao vecinu meceva a Branko Ilic je licenciran ali nece igrati danas jer je kratko sa timom.
Sto se tice Farana oni su klub koji je imao jedan od najmanjih rejtinga i morao je da igra u prvom kolu kvalifikacije sa Lincolnom iz Gibraltara koji su debitovali gde su u prvom mecu igrali 1-1 a na svom terenu pobedili sa 5-2 dakle i takvi pocetnici su im dali 2 gola.
Radi se o poluamaterskom timu u kome je glavna Zvezda kapiten iskusni reprezentativac Benjaminsen i oni ce pokusati sa bunkerom da ostvare sto povoljniji rezultat medjutim Partizan je i prosle sezone vecinu meceva u nasoj ligi sa takvim timovima pobedjivao sa 4-5 razlike samo je bilo potrebno da ih nacnu na vreme a koliko sam video na pripremema svi su igrali ozbiljno i svesni su koliko su pobede u Evropi bitne jer  prolaskom obezbedjuju bar play off za ligu Evrope ali pre svega ostaju u konkurenciji za ligu sampiona sto je cilj u i gde se mogu zaraditi pare ali i da se igraci afirmisu 
Dakle ocekujem da Partizan pobedi ubedljivo jer je razlika u kvalitetu ocita samo je treba pretociti na teren
 
Partizan - HB Toršavn 20.45 (TV RTS 1)
 
Stadion: Partizana. Kapacitet: 32. 710. Sudija: Sven Bindels (Luksemburg)
 
Partizan (4-4-2): Lukač, Vulićević, Trajković, Stanković (kapiten), Petrović, A. Živković, Drinčić, Brašanac, Pantić, Škuletić, Lazović.
 
HB Toršavn (4-3-3): Gestson, R. Jensen, Davidsen, Holm, Dos Santos, Vatnsdal, Jensen, Benjaminsen (kapiten), Hansen, Edmundson, K. Muritsen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fudbal - UEFA Champions League 
19:30h Zrinjski Mostar - NK Maribor, Draw No Bet
Tip: 2 
Kvota: 1.53
Bet365
 
Večeras se na stadionu Bijeli Brijeg u Mostaru sastaju nogometaši Zrinjskog i Maribora u okviru 2. pretkola kvalifikacija za Ligu Prvaka. Moj tip je da će slaviti ekipa Maribora, a u slučaju neriješenog ishoda, računa se kvota 1. Ovo je duel prvaka BIH i prvaka Slovenije. 
 
Zrinjski iz Mostara je ekipa koja je osnovana 1905 godine ali većinu vremena im je bio zabranjen rad (Rade od 1992 godine bez prekida do danas). U svojim vitrinama imaju tri titule prvaka BIH i jednu titulu pobjednika Kupa. U euro utakmicama su znali da se propisno obrukaju i da odigraju jako loše, a teži porazi su bili od Partizana sa 1-6 i 0-5 (Zrinjski prošao dalje zbog kazne UEFA-e Partizanu), te poraz od prvaka Luksemburga sa 0-4 u Mostaru. Na svom terenu su gubili i od Rabotničkog 1-2, Maccabi Petach Tikve 1-3 i Brage 0-2. Ukupno su odigrali u Europi 30 utakmica, upisali su 12 pobjeda, 5 remija i 13 poraza. Prošle sezone su bili prvaci BIH najviše zahvaljujući odličnim igrama u finišu sezone, te su skupili 61 bod (2 više od Širokog Brijega i 3 boda više od Sarajeva). Što se tiče sastava, u ljetnoj pauzi ekipu je pojačao Krešimir Kordić (Hrvatski dragovoljac, Zadar, Posušje, Slovan Bratislava i Široki Brijeg), Vedran Turkulj (Rijeka, Solin), Pavle Sušić (Leotar, Zvijezda Gradačac), Dženan Durak (Olimpic Sarajevo), Aleksandar Radulović (Borac Banja Luka) i mladi reprezentativni golman Ivan Tirić (Dinamo ZG, Rudar Kakanj). Klub su napustili ili zbog povreda neće biti u sastavu: Zoran Belošević, Toni Pezo, Hrvoje Barišić, Ivan Crnov i upitan je nastup Ante Radeljića. 
 
Sa druge strane imamo ekipu Maribora koja je apsolutni vladar nogmeta u Sloveniji i ekipa koja je osvojila 12 titula prvaka Slovenije i 8 naslova kupa Slovenije. glavni igrač ekipe je brazilac Tavares koji je i kapiten ekipe. Već su imali duel u okviru kvalifikacija za Ligu prvaka sa sarajevskim Željezničarem kojeg su savladali sa 4-1 i 2-1. Po mnogima su jedan od najboljih i najorganizovanijih ex Yu klubova, sa konstantnim nastupima u euro takmičenjima. Prošle sezone su isto igrali kvalifikacije za Ligu prvaka te savladali su Birkirkaru sa 0-0 2-0, APOEL Nicosia 1-1 i 0-0, te su ispali od Viktorije Plzen sa 1-3 i 0-1. Što se tiče sastava u odnosu na prošlu sezonu, ekipu je napustio Martin Milec (Standard Liege) ali u klub se vratio Agim Ibraimi (Cagliari).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fudbal - UEFA Champions League 
20:00h FC Santa Coloma - Maccabi Tel Aviv, Half Time / Full Time
Tip: Maccabi Tel Aviv / Maccabi Tel Aviv 
Kvota: 1.50
Bet365
 
Večeras se na stadionu Estadi Comunal u gradu Andorra la Vella sastaju nogometaši Santa Colome i Maccabi Tel Aviva u okviru 2. pretkola kvalifikacija za Ligu Prvaka. Moj tip je da će slaviti ekipa Maccabi Tel Aviva ali i da će voditi na poluvremenu utakmice. Ovo je duel prvaka Andore i Izraela i kvota na pobjedu gostiju je 1.12 u bet365 kladionici što dovoljno govori o razlici u kvaliteti između ova dva tima.
 
U Andori postoje dva kluba jako sličnog imena, FC Santa Coloma i UE Santa Coloma (igrali su protiv Čukaričkog prije par dana u kvalifikacijama za UEFA Europa League) i oba tima dominiraju andorskim nogometom koji je po svim statistikama uz San Marino najlošijeg kvaliteta u Europi. FC Santa Coloma je ekipa koja je osnovana 1986 godine, te je najuspješniji klub iz Andore sa 8 titula prvaka i 9 osvojenih kupova. Nemaju mnogo uspjeha u euro utakmicama, te su tako ove godine prvi put prošli jednu prepreku u Europi tj. savladali su armenskog prvaka Banants sa 1-0 i 2-3 (gol u gostima). U Armeniji su dali gol u 90 minuti i tako smanjili rezultat na 2-3 i zbog gola u gostima su prošli dalje i napravili historijski uspjeh za andorski nogomet. U euro takmičenjima su upisali 22 utakmice i iimaju 2 pobjede, 1 remi i čak 19 poraza uz gol razliku od čak 13-61 ili u prosjeku su primali po 2,77 golova po meču. Zanimljivo je da su svoje prvo bodove u Europi osvojili upravo protiv Maccabi Tel Aviva, koje su na svom terenu savladali sa 1-0 u kvalifikacijama za UEFA Cup 2008 godine dok je u revanšu Maccabi slavio sa 4-0. 
 
Sa druge strane je ekipa Maccabi Tel Aviva koja je uz imenjaka iz Haife i gradskog rivala Hapoel u vrhu izraelskog nogometa. Imaju 20 titula prvaka i 22 titule kupa Izraela. Prošle sezone us dominantno osvojili naslov prvaka sa čak +16 bodova više od drugoplasiranog Hapoela iz Beer Sheve. Gol razlika im je bila 76-30 iz 36 utakmica ili u prsjeku su davali po 2,11 golova po meču. Prošle sezone su igrali grupnu fazu Europa Lige i tek su zaustavljeni u 1/16 finala od Basela sa 0-3 0-0. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...