Jump to content
Sign in to follow this  
dejan55

07.08.2014.

Recommended Posts

Fudbal - UEFA Europa League 
20:30h FH Hafnarfjordur - Elfsborg, Total Goals / Both Teams To Score
Tip: Over 2.5 & Yes 
Kvota: 2.20
Bet365
 
Večeras se na stadionu Kaplakrikavöllur u gradu Hafnarfjörður na Islandu sastaju nogometaši domaćeg Hafnarfjordura i gostiju iz Švedske, ekipe Elfsborga u okviru uzvratnog meča trećeg pretkola kvalifikacija za UEFA Europa Ligu. Moj tip je da ćemo vidjeti tri ili više olova i da će obje ekipe dati barem po jedan gol na meču. U prvom susretu smo vidjeli napadački nogmet na obje strane i domaći tim Elfsborga je slavio sa 4-1 tako da će večeras imati lakši zadatak da prođe dalje. U prvom meču je Elfsborg poveo tek u 55 minuti iz penala a strijelac je bio Holmen, a Islanđani su poravnali na 1-1 u 61 minuti golom Lennona. Pobjedu domaćem timu su donijeli Frick (70), Roden (81) i Hedlund (89). 
 
FH Hafnarfjordur je ekipa koja je trenutno na prvom mjestu na Islandu, sa omjerom od 9 pobjeda, 4 remija i 0 poraza i imaju gol razliku 24-8 iz 13 utakmica što je prosjek od 1,84 data gola po meču. Sa druge strane Elfsborg je trenutno na 4. mjestu u Švedskoj sa omjerom od 9 pobjeda, 4 remija i 4 poraza uz gol razliku od 27-17 iz 17 utakmica i oni daju u prosjeku po 1,58 golova po meču. Vjerujem da ovdje obje ekipe mogu do barem po jednog gola i da ćemo gledati rasterećen i dobar fudbal večeras. 
 
Hafnarfjordur je do sada izbacio ekipe Glenavon iz Sjeverne Irske sa 3-0 i 3-2, te bjelorusku ekipu Neman sa 1-1 i 2-0, dok je Elfsborg bio bolji od azerbejdžanske ekipe Inter Baku sa 0-1 i 2-0.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fudbal - UEFA Europa League 
20:45h Metalurg Skopje - Omonia Nicosia
Tip: 2 
Kvota: 1.66
Bet365
 
Večeras se na stadion Arena Filip II Makedonski u Skoplju igra uzvratni meč 3. pretkola UEFA Europa Lige između Metalurga iz Skoplja i Omonije iz Nikozije sa Kipra. Pitanje prolaska dalje je već riješeno u prvom duelu kad je kiparska ekipa slavila sa visokih 3-0 i još uz to imala dosta prilika da popravi gol razliku i trebalo je da završi sa 5-0 ili 6-0. Udarci na gol su bili 21-3 od čega 7-0 u okvir gola, korneri 7-0 i vjerujem da će i večeras biti slična igra jer Metalurg je ekipa koja nema podršku domaćih navijača, tako da će večeras biti možda samo 300-400 gledalaca tako da Metalurg nema nikakvu pomoć domaćeg terena. 
 
Metalurg Skoplje je ekipa koja je osnovana 1964 godine i svoje značajnije uspjehe bilježi tek zadnjih godina. Prvu ligu Makedonije igraju od sezone 2008/09, te najjači adut im je bogati vlasnik, koji dosta novca ulaze u nogometnu i rukometnu ekipu Metalurga. Tri puta su bili vicešampioni Makedonije u periodu od 2011-13 godine, te jedan kup Makedonije iz 2011 godine. U ekipi su im svi igrači iz Makedonije i ovo im je 13 meč u kvalifikacijama za UEFA Europa Ligu. Najveći uspjeh kluba je bio 2013 godine kada su prošli jednu prepreku u Europi, Birkirkaru sa Malte. Imaju samo 2 pobjede protiv UE Santa Colome, 5 remija i 6 poraza. Što se tiče makedonske lige, tu su zadnju sezonu završili na trećem mjestu sa 3 boda manje od šampiona Rabotničkog. Inače svoje mečeve igraju na stadionu Železničara u Skoplju i prosjek gledalaca po meču im je oko 434. U prva dva pretkola su bili bolji od UE Santa Colome iz Andore sa 3-0 i 2-0, zatm su izbacili sarajevski Željezničar zbog golova u gostima 0-0 i 2-2. Sa druge strane Omonija je bila bolja od podgoričke Budućnosti sa 2-0 i 0-0.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fudbal - Europe » Europa League 
21:15h Rijeka (-2.5) - Vikingur
Tip: H1 
Kvota: 1.961
Pinnacle, 5/10
 
revans mec drugog kola kvalifikacija za ligu evrope koji se igra i Rijeci gde domacin docekuje goste sa Farskih Ostrva Vikingur.
U prvom mecu bilo je 5-1 za Rijeku gde je rijeka pokazala kolika je razlika u kvalitetu i vec u prvom mecu obezbedila veliku prednost iako se ocekivalo da ce Farani bar na svom terenu postgici malo bolji rezultat jer su u prvom kolu iznenadili Norveski Tromso i prosli dalje nakon pobede u Norveskoj ali ocito Norvezanima nije bilo stalo do evrope za razliku od Rijeke koja ima jak tim i koji ima velike ambicije i u Hrvatskoj ligi nakon osvajanja kupa i pobede nad Dinamom ali i pobedom u superkupu nad favorizpovanim Dinamom je p[okazala da ima jak tim i da moze biti ozbiljan konkurent za titulu.
 Rijeka najavljuje prvi tim i ozbiljan pristup i ako bude tako pobeda od 3 razlike bi trebalo lagano da prodje a verovatno ce biti i vise jer Amateri sa Farskih ostrva nemaju motiv nakon 1-5 na svom terenu a Rijecani imaju motiv da sa jos jednom ubedljivom pobedom podignu samopuzdanje pred nastavak sezone

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...