Jump to content
Sign in to follow this  
littlepimp

16.04.2007.god. Ponedjeljak

Recommended Posts

Norveška 1. Liga

 

2. kolo

 

Brann Bergen - Stromsgodset (19:00)

 

tip 1

 

Početak je prvenstva u norveškoj, jedan od favorita Brann Bergen ugoščuje novopečenog prvoligaša koji je odmah u prvom kolu odnio sva 3 pred domačom publikom i pobijedio 2:1 Odd Grenland (golove su zabili njihov dvojac u napadu Andersson i Kovacs). Domačin Brann u prvoj utakmici pobijedio je tijesno na gostovanju kod Stabaek (0:1). Izjavanj njihovog trenera je bila da su sretni što su uspijeli pobijediti jer njihova igra nije bila baš najbolja gol su uspijeli dati iz brze kontre, i da moraju poslo

Edited by eKICh

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Benfica - Braga X-1 4.35 Hrvatska Lutrija

Posto nema nijedna kasvetna utakmica za danas mora analiziram ovu.Ovako cemo.Posto su i Porto i Sporting zabelezili

Share this post


Link to post
Share on other sites

2. Bundesliga, 16.04.2007.

 

20:15 Jena - Aue Erzgebirge /Oba daju gol/ @1.65 Hrvatska Lutrija

 

Jena, nekadasnji prvoligas i ucesnik evropskih klupskih takmicenja, igra veceras svoju utakmicu sezone. Na samo 6 kola do kraja prvenstva ima svega 26 bodova sto je, uz vecerasnju utakmicu manje, i 3 boda manje od 14. mesta koje drzi Essen, mesta koje je izvan zone ispadanja. Ipak, i Essen ima bolju gol razliku, pa to u ovom momentu ne bi bio konacni spas za Jenu, ali bi joj dalo vrlo lepe izglede da u narednih 5 kola izbori opstanak. U dosadasnjem delu prvenstva Jena je ostvarila 6 pobeda, 8 remija i 14 poraza, uz gol razliku 28:48, sto je u proseku 2.71 gol po utakmici. Vecinu bodova je osvojila kod kuce - 5 pobeda, 3 remija i 6 poraza, uz gol razliku 18:20 - identicno ukupnom proseku od 2.71 gola po utakmici. Od 14 utakmica odigranih na svomstadionu, na 10 je postizala golove a na 11 primala.

 

Aue je prebrinuo sve svoje probleme u ovoj sezoni. Ne moze u visi rang jer sada sa ovom utakmicom manej ima 10 bodova zaostatka za Duisburgom, tako da mu ni pobeda u vecerasnjem mecu ne bi znacila nista, posto je zaista nerealno ocekivati da bi nadoknadio 8 bodova zaostatka u narednih 5 kola. S druge strane, nema realne opasnosti po opstanak, tako da u ovaj mec ulazi rasterecen. Danas je ovo, verovatno, najtipovaniji fiks na pobedu domacina, bas zbog te rastecenosti Aue-a, ali rasterecenost ne znaci ujedno i nezainteresovanost, jer nikad se ne zna cije ce interese Aue u ovoj utakmici stititi. Ako, uopste i stiti necije interese.

Aue je klub sa ubedljivo najmanje remija u ovoj ligi - svega 3, uz 13 pobeda i 12 poraza, gol razlika 40:39, sto je u proseku 2.82 gola po utakmici. U gostima se nije bas proslavio - 3 pobede, 2 remija i 9 poraza, uz gol razliku 13:29, sto je u proseku 3 gola po utakmici. Na gostovanjima je,u 14 meceva, postizao golove na 9, a primao na 11.

 

Jesenas je Aue, kao domacin pobedio sa 5:1.

 

Iz statistike bi se reklo da bi ova utakmica mogla otici u over 2,5 a to je poprilicno dobro placeno, s obzirom na ligu i okolnosti. Medjutim, opredelio sam se za ovaj tip jer nije mali procenat primanja i davanja golova kod obe ekipe. Osim toga, Aue je u fazi neefikasnosti vec 4 kola - samo 1 gol, i sasvim mi je prirodno da takva ekipa mora kad tad proraditi. A, prilika ne moze biti lepsa nego protiv ekipe kojoj su u jesenjem delu prvenstva natrpali 5 komada. S druge strane, Aue tezi pobedi spasa, a u tom slucaju mora postici gol. Ipak, nadam se da ce gost biti prvi egzekutor, jer bi u tom slucaju Jena morala da grize za preokret. U protivnom, ukoliko Jena postigne prvi gol, moglo bi doci do zatvaranja igre radi odbrane rezultata, sto bi onda moglo da srusi moj tip.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...