Jump to content
Sign in to follow this  
tvicenti

20.04.2007 - Petak

Recommended Posts

13:30 Richard Gasquet (FRA) - Juan Carlos Ferrero (ESP) 23.5 2 1.90 BWIN

 

 

Ova dva igrača začu

Share this post


Link to post
Share on other sites

14:00, Ferrero JC - Gasquet R, tip 1, @2.15, pinnacle, 8/10

 

Mec dva igraca koja su podjednaki u rankingu. Gasquet 15. a Ferrero 21. Gasquet je mladi Francuz, sve ovosezonske meceve je igro na hardu izuzev Davis Cup ogled Francuska - Rusija. Igralo se u Moskvi na zemlji, i tamo je Gasquet odigrao jedan mec sa Youzhnyem i izgubio u 5 setova. Maratonski mec u kojem je gubio 2:0 pa je uspio stic na 2:2 i u 5.setu izgubio 8:6. Omjer ove godine 15-7. Inace u proslih 5 godina je igrao solidan broj meceva na zemlji, no dosta njih otpada na challengere tj. manje turnire. Prosao na ovom turniru Verdasca u 1. kolu. Jedan jako tezak mec, 7:5, 6:7(12), 7:6(3). U drugom kolu je imao ozljedjenog Hrbatya i zasluzeno lagano prosao. I jucer je igrao sa Ljubicicem koji ne briljira na zemlji, pobjedio 6-3, 6-7(5), 7-5. Ne izgleda bas uvjerljivo na ovom turniru. Ferrero je rodjeni zemljas. Prva tri kola Ferrero prosao vrlo uvjerljivo, niti blizu izgubljenom setu. Sa Henmanom 7-5, 6-2. Potom u drugom kolu prosao Nicolasa Massu 6-2, 6-0 i u trecem kolu lakse nego se ocekivalo Igora Andreeva 6-3, 6-3. Pokazuje da je potpuno speman otici do same zavrsnice turnira. Ovo je zemlja i tu je uvijek dobro pa tu vidim njegovu veliku prednost nad Gasquetom koji je umalo ispao jos u 1. kolu, a niti sa Ljubicicem nije bilo lako. Ove sezone Ferrero ima vise turnira na zemlji za razliku od Gasqueta koji se sa harda prebacio u Monte Carlo. Medjusobno nisu igrali. Veliku prednost dajem Ferreru i uvjeren sam u njegovu pobjedu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nadal - Kohlschreiber (-6.5) 1 @ 1.85

 

U cetvrtfinalu Monte Carla susrecu se 2. i 60. igrac svijeta, Rafael Nadal i Philipp Kohlschreiber. Do ovog susreta za razliku od Kohlschreibera, Nadal je stigao zaista uvjerljivom igrom i rezultatskim lakim pobjedama u u 2.seta protiv Vliegena i Chele, dok se Kohlschreiber trebao dosta pomuciti. Njegov put do cetvrtfinala isao je preko Pavela, Nalbandiana i Garcia-Lopeza. Po mom misljenju nastup ovdje trebao je zavrsiti vec u 2. kolu protiv Nalbandina gdje je bio u izgubljenoj situaciji, ali na kraju je uspio proci dalje predajom Nalbandiana koji je imao dobru prednost u prvom setu da bi ipak to prokockao i izgubio set, potom i mec.

Prvi put susreli su se na Australian Openu gdje je Nadal bio bolji 3:1.

Nadal ovdje na domacoj zemlji izgleda nepobjediv. I iz to razloga s jedne strane, a s druge neuvjerljivosti Kohlschreibera, ovdje stavljam pobjedu Nadala sa hendikepom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...