Jump to content
Sign in to follow this  
robi7zg

Ponedjeljak 21.05.2007.

Recommended Posts

12:00, Bracciali D - Montanes A, tip 2, @1.38, bet365, 9/10

 

Daniele Bracciali, 29. godisnji talijan, trenutno 114. na ljestvici. Nije mnogo odigrao na clayu ove godine, a niti prosle pa se da naslutit da mu to nije omiljena podloga iako mu je jedini ATP naslov u karijeri upravo nazemlji, u Casablanci prosle godine. Ove sezone je igrao samo Rim i Valenciju. U Rimu ispao u drugom kolu od Nadala, nakon sto je prosao u prvom kolu Ginepria 7-5, 7-6. U Valenciji odmah ispao od Navar-Pastora 6-3, 6-1. Nije jako dugo na nekom od turnira prosao prva dva kola, tocnije na niti jednom turniru u ovoj 2007. godini nije prosao drugo kolo, a igrao je 12 turnira. Ocito u ocajnoj formi. Spomenuo sam Casablancu prosle godine. Osim tog turnira na preostalih 7 koje je igrao na clayu, nije prolazio dalje od drugog kola. A gubio je stvarno od svakakvih, Bozoljca, Kiefera itd. premalo je to za ATP igraca, pogotovo na clayu.

Spanjolac Albert Montanes, 26. godina star i 53. na ljestvici. Cisti clay igrac kojeg cete rijetko kad vidjet da igra na hardu. Osim Miamia i AO sve turnire je odigrao na zemlji. Finale Casablance, polufinale Vina del Mara i Houstona, te cetvrtfinale Buenos Airesa su sasvim pristojan ucinak za ovog prosjecnog igraca. Puno je napredovao u zadnjih godinu dana, prosle sezone sveukupno nema tako dobre rezultate kao ove sezone, sto govori puno o njegovom napredku i zasluzuje svoj plasman. Ove godine jako rijetko kiksa sa slabijim od sebe, ako izgubi, onda to bude poraz od cistog zemljasa koji je kvalitetniji, a u takve se sigurno ne ubraja jedan Bracciali.

 

Po meni je ovaj mec na strani Montanesa, zemljasa koji je u dobroj formi i koji igra sa ispod prosjecnim Braccialiem koji vec dugo nema neki pristojan rezultat na zemlji, izuzev Casablance prije godinu dana koju je nekim cudom osvojio. Mislim da ni on ne zna kako je to uspio, drugdje ne pokazuje znakove zivota. Jasno, pobjeda Montanesa za 9/10...

Share this post


Link to post
Share on other sites

14:15 Hajek J. - Salva-Vidal B. 2 @ 2.70 (Supersport)

 

Na World team cupu koji se odrzava u Dusseldorfu danas su na rasporedu susreti izmedju Spanjolske i Ceske iz "plave", te susret SAD-a i Cilea iz "crvene grupe".

Susret u kojem mislim da bi moglo doci do malog iznenadjenja je mec Ceha Hajeka i Spanjolca Salva-Vidala.

Jan Hajek, 23-godisnji Ceh, trenutno 86. igrac na rang-listi ATP-a, ove godine uspio je skupiti 5 pobjeda i 9 poraza, od toga na zemlji ima omjer 5-5. Najbolji rezultat ostvario je na challengeru u Monzi (finale) gdje je zbog ozljede morao predati mec. Zbog jos jedne ozljede (ovaj put koljena), morao je predati i mec osmine finala Praga pocetkom mjeseca protiv Maracha.

Njegov protivnik danas je 3 godine mladji Spanjolac, ljevoruki Bartolome Salva-Vidal koji je dobar posao napravio u Barceloni igrajuci finale parova s Nadalom. Medjutim jos uvijek ceka na svoju prvu pobjedu u singlu. Da bi mozda ovdje mogao napraviti dobar rezultat svjedoci i cinjenica da je dobio sansu odigrati ovaj mec iako bi po ranking i formi u prednosti trebao biti Nicolas Almagro.

Hajek se vraca nakon male pauze zbog ozljede, i mislim da tu situaciju Salva-Vidal ohrabren dobrom igrom u parovima jako dobro moze iskoristiti i pokriti postavljenu granicu od 4,5 gema u hendikepu, pa i pobijediti i donijeti Spanjolcima, koji su ovaj turnir osvajali vec 4 puta, bitne bodove za prolaz dalje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...