Jump to content
Sign in to follow this  
kgb

05.07.2007. - NBA

Recommended Posts

NBA offseason

Prije 2 dana je zapocelo free agency razdoblje i ne cudi da su mnogi klubovi jako aktivni.

Jedan od najatraktivnijih slobodnih igraca je bio Rashard Lewis koji ce izgleda karijeru nastaviti u Orlandu i to je odlican potez..sto za njega,a sto za Magic koji sada napokon ima igraca koji moze isporuciti svojih 20+ poena u svakoj utakmici i koji ce sasvim sigurno dati novu dimenziju ponesto uspavanom napadu Orlanda.

 

Posted Image

 

On i Dwight Howard sada cine jako atraktivan par i Orlando opet istice kandidaturu za nastup u playoffu.

Jos se ne zna sta ce biti sa Mililcicem i hoce li otici ili ne.Prve informacije govore da nece ostati u Magicu pa ostaje samo da vidimo gdje ce preseliti.

Hill takoder napusta Orlando i to najvjerovatnije odlazi u Sunse gdje ce igrati zajedno sa Nashom..ukoliko se opet ne ozljedi.

 

Blazersi su nakon dovodenja Steve Francisa u trejdu u kojem su uz njega dobili i Frya otkupili njegov ugovor i sve je izvjesnije da ce Francis preseliti u Clipperse gdje ce opet imati priliku zaigrati sa Mobleyem i to bi moglo biti vazno za nastavak njegove karijere jer se Francis izgubio u zadnje 2 sezone,a zaista je odlican igrac.

Ako budu igrali kao i u Houstonu onda bi Clippersi mogli vrlo brzo zaboraviti na Casella koji je stalno ozljeden i upravo zato su se Clippersi i odlucili na dovodenje Francisa.

U tom trejdu izmedu Portlanda i New Yorka su Knicksi dobili Randolpha,Dickaua i Fred Jonesa.

 

Posted Image

 

Na dan drafta su bila 2 trejda..Ray Allen je znatno pojacao Celticse koji su za njega dali svoj 5 pick(Jeff Green) Delonte Westa i Wally Sczerbiaka.

Puno ili ne sami prosudite,ali treba uzeti u obzir da je Green ipak rookie i da sigurno nema tu kvalitetu kao sto ju npr. ima Durant kojega su prizeljkivali dok je Sczerbiak koji uz veliki ugovor ima i stalnih problema sa ozljedama.

West je kvalitetan igrac ,ali Boston tu ima oporavljenog Tony Allena i Rajona Ronda koji je prosle sezone pokazao da moze igrati dobro.

Ne smijem zaboraviti ni Telfaira koji sigurno ne moze ponoviti ono uzasno proslosezonsko izdanje.

Sada su sa Ray Allenom dobili igraca koji je opasan sa vanjskih pozicija i koji ce skinuti veliki dio tereta sa leda Piercea,a treba spomenuti i da je Boston zadrzao Jeffersona koji je eksplodirao prosle sezone i koji bi sa ovom dvojicom mogao vratiti Celticse natrag u playoff.

 

Dosta dobra posao su obavili i Bobcatsi koji su poslali svoj first round pick(Wright) u zamjenu za Jasona Richardsona koji je trebao ciniti ubojiti trio zajedno sa Wallaceom i Okaforom.

Tada bi Bobcatsi imali 3 eksplozivna igraca koji bi bili izuzetno opasni i u napadu,a i u obrani jer su sva trojica jako dobri obrambeni igraci.

Taj plan je naisao na prvu prepreku,a to je cinjenica da Wallacea zele mnogi klubovi i da uz ponudu Bobcatsa ima ponude iz jos 7-8 klubova ukljucujuci i one iz Dallasa i San Antonia.

 

Posted Image

 

Uspiju li ga Bobcatsi zadrzati tada imamo odlicnu ekipu na okupu koja bi morala kandidirati za playoff.

Brevin Knight je napustio klub i sada ce prvi play biti Felton sto je po meni bolje rjesenje,a uspjeli su i obnoviti ugovor Mattu Carrolu koji je prosle sezone imao odlican ucinak i koji je sjajan igrac za uci s klupe i takoder odlican tricas.

 

Ali je zato je Vince Carter potpisao novi ugovor koji ce ga vezati uz Netse na jos 4 godine,a imao je 62 milijuna razloga za to.

Toliko je dobio od Netsa..tocnije 61.8.

Tako je rjesena i ta prica jer su prije nekog vremena selili Cartera po svim klubovima lige da bi on na kraju ipak odlucio ostati.

 

Raptorsi i dalje povecavaju broj opcija u napadu pa su osim Carlosa Delfina doveli i Jasona Kapona iz Miamia..odlicnog tricasa koji je po mom misljenju veliko pojacanje za njih i koji ce se sjajno uklopiti u Raptorse koji sada imaju jako dobru ekipu i od kojih opet mozemo ocekivati da budu jedna od najboljih ekipa istoka.

 

Posted Image

 

Raptorse ce napustiti veteran Peterson koji bi mogao preseliti u Jazz kao zamjena za Fishera koji je napustio Utah zbog toga jer zeli svo vrijeme posvetiti svojoj kceri koja ima rak oka i u slucaju da se vrati kosarci to ce biti samo u gradu koji ima mogucnosti za pruzanje najbolje pomoci njegovoj kceri.Nesto se spominju Lakersi koji su cak i obecali veliku pomoc Fisheru oko brige za kcer.

Sto se tice Petersona..uz Jazz se tu spominju i Cavsi i jos nekoliko klubova pa cemo u narednim danima dobiti i potvrdu sta je odlucio dobri stari Mo. :blink:

 

Od ostalih dogadanja vrijedi izdvojiti to da su Spursi obnovili ugovore Bonneru i Vaughnu dok ce to za Cavse tek uciniti Pavlovic.

Grizzliesi zele Noccionia iz Bullsa dok je Knight nakon odlaska iz Bobcatsa izjavio kako ne bi imao nista protiv da zaigra za Denver posto su Nuggetsi izgleda odlucili pustiti Blakea,a vec prije su trejdali Boykinsa za njega pa su ponesto kratki na poziciji playa.

Uvijek to moze igrati Iverson,ali ne bi se zacudio da Knight tamo i zavrsi ako Nuggetsi nadu dovoljno mjesta na salaryu.

Uz Nuggetse realna opcija su i Celticsi.

I na kraju..izgleda da ce Billups potpisati novi ugovor sa Pistonsima sto je bilo i za ocekivati tako da ce Pistonsi i sljedece sezone moci krenuti u novi pokusaj osvajanja prstena predvodeni svojim najboljim igracem.

Edited by Tuto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...