Jump to content
Sign in to follow this  
bjzvone

Snooker, China Open 22.03.2006.

Recommended Posts

Cope J. - Mcmanus A. 1 @ 1.86 Gamebookers 12.30 sati

 

Jamie Cope (1985. g.) je trenutno 55. na rang listi i relativno je nepoznat igrac. Profesionalac je od 2001. godine i najveći uspjesi do sad su mu: Last 64 - LG Cup 2002 i Travis Perkins UK Championship 2003. te drugo kolo ovomjesecnog izdanja Welsh Opena 2006. Nadimak mu je Shotgun zbog vrlo brze igre. Moram reci da me odusevio u premijernom nastupu u Kini. Igrao protiv domaceg igraca Tian Pengfeia i dobio je 5:2 (netko bi mogao pomisliti da su Kinezi topovska hrana za ostale profesionalce na touru, ali ovi koji su igrali na ovm turniru s pozivnicom su vrlo opasni; Yang Qing Tian je pobijedio Davea Harolda i opasno namucio Ding Junhuia - proslogodisnjeg osvajaca ovog turnira, te Yu De Lu koji je pobijedio Normana i koji bi nocas mogao gadno namuciti Dotta, mozda cak i dobiti). Cope mi je djelovao vrlo samouvjereno, prepun samopouzdanja i vrlo, vrlo precizan. Izjavio je da ove sezone zeli uci medju prvih 48 na rang listi i da zeli jednom postati i svjetski prvak. Vidjet cemo. On ima i jedan sjajan rekord: osvojio je skoro 50 turnira u juniorskoj konkurenciji, a 2003. godine na jednom trening mecu je napravio i maksimalnu seriju koju je moguce napraviti u snookeru (151).

U kvalifikacijama za ovaj tunir je nanizao Alfie Burdena 5:4, Dominic Dalea 5:3, John Parrotta 5:1 te je onda u wildcard rundi dobio Tian Pengfeia 5:2

 

 

Alan McManus (1971. g.) je vrlo iskusni i pouzdan igrac, trenutno 16. na rang listi. Osvojio je dva turnira davne 1994. godine Dubai Duty Free Classic i 1996. godine Thailand Masters. Nakon dosta godina stagnacije i prosjecnih rezultata, prosle godine je zaigrao dobro: dvaput je gubio od Hendrya u cetvrtfinalu Malta cupa i polufinalu China opena, te je dogurao i do cetvrtfinala Svjetskog prvenstva.

 

Cope je prije petnaestak dana na Welsh Openu skrenuo pozornost na sebe. U prvom kolu je dobio zahtjevnog i iskusnog Stevea Davisa (5:4). Inace, brzim igracima kakav je Cope nikako ne odgovaraju igraci sporog tempa kakav je Davis i zbog toga tu pobjedu smatram vrlo vrijednom. U drugom kolu je izgubio od finalista Shauna Murphya rezultatom 4:5.

McManus je bio slobodan u prvom kolu na Welsh Openu, a onda je u drugom kolu izgubio iznenadjujuce od Roberta Milkinsa 4:5 (iznenadjujuce jer Milkins je sasvim prosjecan snookeras i koji je u sljedecem kolu izgubio od McCullocha).

 

U Kini vidim prednost na Copeovoj strani jer je ovdje odigrao jedan mec i osjetio atmosferu dok ce McManusu to biti prvi mec. Obzirom da je McManus i na proslom turniru izgubio u premijernom nastupu, a Cope je trenutno in fire, vidim ga i blize pobjedi.

 

Gamebookers daje na Copea koeficijent 1.86 uz moju procjenu prolaznosti 6/10.

 

China Open se moze gledati na Eurosportu svakodnevno od 8.30 do 11.00 i od 12.30 do 15.30 sati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

O'sullivan dobiva ali je mal koeficijent 1.20

Ronnie nije osvojio turnir od listopada prosle godine, a na ovaj turnir prosle godine nije dosao i time je digao veliku prasinu. Naime ovaj turnir nije velikog nagradnog fonda i neposredno je prije Svjetskog prvenstva pa mu nije odgovarao. Ove je godine najavio da dolazi osvojiti turnir (valjda da se iskupi za proslu godinu). Kladionice na njega drze izuzetno mali koeficijent sto on vec duze vremena bas i ne opravdava. Wattana se dize u formi, prije 7 dana se kvalificirao na Svjetsko prvenstvo, a u Kini ima puno svojih fanova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...