10bet
Neteller
Unibet UK offer:
bet £20 get £40


Unibet Italiy Seria B

32red casino 320%
Home / Sport / „The special one“ na Maksimiru

„The special one“ na Maksimiru

U Grimaldi Forum dvorani, u Monacu, prije sat vremena, završeno je ždrijebanje skupina za ovogodišnje izdanje  Lige prvaka. 32 momčadi raspoređene su u osam skupina pa je tako i hrvatski predstavnik Dinamo, nakon dugih godina čekanja, postao privilegirani član elitnog razreda europskog nogometa i dobio mogućnost da se nađe u bubnju sa ostalim renomiranim klubovima Starog kontinenta.

Modri će igrati u skupini D, zajedno sa madridskim Realom, Lyonom i Ajaxom. Moglo je i gore. Zadovoljni Modri moraju biti  samim prisustvom u društvu ovih velikana, o kojekakvim mogućnostima prolaska u iduću fazu, ili o borbi za treću poziciju koja vodi u Europsku ligu, sada je prerano govoriti.

Na početku same ceremonije Carles Puyol, sjajni španjolski branič i kapetan najbolje svjetske momčadi, iznio je pehar pobjednika Lige prvaka na pozornicu obrativši se nazočnima kroz par riječi : ništa se nemože usporediti sa podizanjem ovog trofeja, sjajan osjećaj. Kapetan katalonske momčadi sigurno zna kakav je osjećaj biti pobjednik. Kako u klupskom, tako i u reprezentativnom smislu.

Luis Figo izvlačio je momčadi prve jakosne skupine. Sir Bobby Charlton druge, Ruud Gullit, najbolji europski nogometaš iz 1987. godine treću, te legendarni Nijemac Lothar Matthaus zadnju, četvrtu jakosnu skupinu, gdje se nalazio i Dinamo.

Skupina A se nameće kao najinteresantnija, Bayern, Villareal, Manchester City i Napoli. Vrlo će zanimljivo biti. Bavarci, kao sudionici prve jakosne skupine, nikako ne mogu biti zadovoljni svojim protivnicima, očekivali su lakši put. Milanski Inter je prošao nešto bolje. U skupini B, uz Nerazzurre, tu su moskovsi CSKA, Lille i Trabzonspor. Crveni vragovi, u skupini C, snage će odmjeriti sa jakom Benficom, švicarskim Baselom te Otelul Galatijom.

Londonski Chelsea za protivnike je dobio Valenciu, Bayer Leverkusen i Genk. U skupini F, Arsenal, nakon jučerašnjeg slavlja u Udinama, tražiti će prolaz pored Marseillea, Olympiacosa i dortmundske Borussie. Porto, Shahtar, Zenit i Apoel su se smjestili u skupini G, dok su u posljednoj, skupini H, Barcelona, Milan, Bate Borisov i Vitoria Plzen.

Vjerujem da su u modrom taboru zadovoljni skupinom, Real Madrid garantira spektakl, rezultat je pritom u drugom planu. Jose Mourinho, kontroverzni portugalski stručnjak i trener madridske momčadi tako će u posjet Zagrebu i Hrvatskoj.  Očekuje nas zanimljiva Dinamova jesenska europska putešestvija. Europsko proljeće u Maksimiru? Tko zna, ostaje da vidimo.