Bet-Club

Čilić i Karlović pobjedama otvorili nastupe na US Openu

Hrvatski tenisači koji su bili u akciji prvog dana posljednjeg Grand Slama sezone, Marin Čilić i Ivo Karlović, rezultatski vrlo lako, 3:0 u setovima, obračunali su se sa svojim protivnicima. Čilićeva današnja predstava, iako rezultatski sugerira potpunu premoć nad mlađahnom domaćom uzdanicom Ryanom Harrisonom, nije bila na osobitom nivou, dok je „div sa Šalate“ izgledao vrlo dobro protiv veterana i povratnika nakon ozljede, Fernanda Gonzaleza.

 Irena, uragan koji je zadesio New York proteklog vikenda nije ozbiljnije naštetio terenima  Flushing Meadowsa pa su sunčeve zrake ponedjeljka, prvog dana US Opena, omogućile početak zadnjeg turnira od četiri najveća, na vrijeme i bez prekida. Nije bilo iznenađenja na otvaranju. Krenimo sa našima.

Marin Čilić u čudnom meču sa dosta break prilika, bio je bolji od Amerikanca Ryana Harrisona. Jednog od onih koji dolaze. I obećavaju. Ivan Ljubičić imao se priliku uvjeriti koliko  može ovaj mladac, Ivan Dodig također nema ugodna iskustva. Međugorac nije odigrao meč koji će dugo pamtiti. Iako je bilo u tri seta, Marin nije bio onaj pravi. Prvi set je čak tri puta uzeo servis američkom tinejdžeru, jedan svoj izgubio i slavio sa uvjerljivih 6:2. U drugom, Harrison je imao priliku izjednačiti, no kod servisa za set, vodstva 5:4, Čilić uspijeva ostati koncentriran, dobiva naredna tri gema i slavi sa 7:5. U trećem smo gledali tie brek, opet Amerikanac ima priliku i vodsvo 4:1 u trinaestoj igri, ali Marin se uspijeva iščupati i izbjeći moguće komplikacije. Čilić tek drugi put prolazi prvo kolo na Grand Slam turnirima ove sezone, nakon Australian Opena. U Roland Garrosu i Wimbledonu nije išlo. Ovdje je bio četvrtfinalist 2009. godine i to je ujedno najbolji Marinov rezultat u New Yorku. Australac Bernard Tomić sljedeća je prepreka. Četvrtfinalist ovogodišnjeg Wimbledona dobro je poznat našem najboljem tenisaču. U Australiji prošle godine itekako je namučio prvog hrvatskog reketa i doveo ga do petog seta. Marin to može i mora proći, Tomić nakon Wimbledona nije ponudio ništa.

Ivo Karlović također će igrati drugo kolo. Ivo igra u vrlo dobroj formi, bio je prejak za Čileanca Fernanda Gonzaleza koji posljednjih godina nije u vrhu svjetskog tenisa ali isključivo radi ozljeda koje su ga snašle. Karlović za idućeg protivnika ima Francuza Richarda Gasqueta koji je danas bio sjajan protiv Sergeya Stakhovskog.

Mardy Fish igra najbolji tenis u životu. Favorit iz sjene ovogodišnjeg izdanja US Opena i velika domaća uzdanica, nije imao problema protiv Nijemca Tobiasa Kamkea. Za manje od dva sata igre protivniku je propustio svega pet gemova i tako najavio svoju kandidaturu za samu završnicu.

Tomasz Berdych također se nije dugo zadržavao na terenu. Romain Jouan, francuski kvalifikant drugim setom može biti zadovoljan ali sve je to bilo nedovoljno protiv raspoloženog Čeha.

Jedan čovjek zaslužio je da ga se spomene. Tommy Haas u sutonu karijere, ostvario je prvu Grand Slam pobjedu nakon gotovo dvije godine.

Radek Štepanek od postavljenih tenisača prošao je dalje, kao i Janko Tipsarević, Michael Llodra, Marcel Granollers, Kevin Anderson i osvajač umaškog turnira Aleksandr Dolgopolov.

Exit mobile version