Bet-Club

Dodigova prvorazredna senzacija i Čilićeva teniska lekcija Del Potru

Hrvatski tenisači odlično su počeli Sjevernoameričku turneju. Kanadski Montreal prva je postaja najboljih svjetskih tenisača ususret posljednjem Grand Slamu sezone. Ivan Dodig neočekivano je izbacio Rafu Nadala, Čilić bio bolji od Del Potra, a Ivo Karlović uspješno prošao Nijemca Petzschnera.

Start iz snova naših teniskih aseva u kanadskom Montrealu. Ivan Dodig nakon pobjede u prvom kolu protiv Francuza Chardya, priredio je veliko iznenađenje prolaskom u osminu finala i slavljem nad drugim reketom svijeta, Španjolcem Rafaelom Nadalom. Meč karijere za Međugorca, najveća pobjeda.

Nakon više od tri sata borbe, lošeg otvaranja i gubitka prvog seta, Dodig, 41. igrač svijeta, dva puta slavi u tie breaku i odlazi korak dalje na trećem najstarijem teniskom turniru. Od ukupno 19 aseva, hrvatska uzdanica čak je 11 zabio u trećoj dionici i mirnoćom u samoj završnici stigao do značajne pobjede. Odličan servis i maestralna igra na mreži raskrčile su put kraj deseterostrukog pobjednika Grand Slam turnira i donedavnog broja jedan. Rafa Nadal nije našao riješenje za raspoloženog Ivana. Drugi je to bio međusubni dvoboj, u prvom je slavio Španjolac.

Dodig nije jedini hrvatski predstavnik u osmini finala Montreala. Marin Čilić nadvisio je Juana Martina Del Potra, 19. igrača ATP ljestvice.  Bio je to njihov peti međusobni susret i druga pobjeda prvog hrvatskog reketa. Dva seta bila su dovoljna. Čilić je djelovao vrlo dobro, na momente odlično i sada bez velikog pritiska može razmišljati o svom budućem protivniku, najboljem tenisaču današnjice, Novaku Đokoviću.

Među 16 najboljih našao se i Ivo Karlović, koji je u maratonskom meču protiv Nijemca Philippa Petzschnera, uspio ostati sabran i slaviti nakon tri odigrana tie breaka i gotovo tri sata nadmetanja. Njegov idući protivnik je Čeh, Tomaš Berdych.

Da je u tenisu sve moguće dokazao nam je Južnoafrikanac Kevin Anderson, koji je dvostrukom pobjedniku ovog turnira, branitelju naslova, Andyu Murrayu propustio tek četiri gema i svijetu poslao poruku da se na njega ozbiljno računa. Ni Škot nije mogao objasniti takvo svoje izdanje. Čudno se nešto događa s njegovim ovogodišnjim nastupima na američkom betonu. Prvi dio sezone, Indian Wells, prvo kolo, poraz od Amerikanca Donalda Younga. Miami nije donio ništa novog, Alex Bogomolov Junior i još jedan poraz. Sada Kevin Anderson. Previše je to u najmanju ruku, čudnih poraza. Tko zna, možda ga polufinalni poraz od Nadala u Wimbledonu još proganja i budi noću. Sve u svemu, propustio je treći put za redom otići do kraja u Kanadi. Nitko to nije odavno uspio. Nitko od velikog Ivana Lendla s kraja osamdesetih godina.

Exit mobile version