Bet-Club

Francuska i Engleska traže prve pobjede

Francuska i Engleska nisu se proslavile igrom u prvom kolu, ali danas imaj priliku za popravak bodovnog učinka i sveukupnog dojma. Francuska će protiv domaćina Ukrajine pokušati osvojiti 3 boda koja su si prije ovog natjecanja unaprijed upisali, a u sličnoj situaciji nalazi se i Engleska koja će protiv Švedske tražiti svoj prvi trobod na ovom prvenstvu.

Ukrajina je prvo kolo odigrala iznad svih očekivanja. Okrenula je već izgubljenu utakmicu pogocima starog velemajstora Andrija Ševčenka i dokopala se vrijedna 3 boda pred svojom razdraganom publikom. Ševčenko je u toj utakmici pokazao da ipak još uvijek nije za staro željezo, a Ukrajina da nema namjeru biti samo statist u ovoj grupi. Svoje ozbiljne namjere najbolje će moći pokazati večeras kad im s druge strane igrališta budu stajali Francuzi. Oleg Blokhin nema u rukama momčad nekog beskrajnog potencijala, a ni igra Ukrajine prije utakmice sa Švedskom nije ulijevala veliko povjerenje, ali sada s 3 boda na kontu Ukrajina ima pravo sanjati prolaz, a takva će svima predstavljati tešku zadaću. Neće se Francuska baš samo tako poigrati s Ukrajincima. Istina je da su Tricolori mnogo bolja momčad , ali to moraju dokazati i na terenu koji će za njih biti jedino mjerilo. Laurent Blanc protiv Engleske nije dopustio svojoj momčadi da se otvori do kraja kako bi uzeo sva tri boda, ali to je vjerojatno dijelom i zbog respekta prema Englezima. Danas više nema kalkulacija i Francuzima igra samo pobjeda ako ne žele dočekati posljednje kolo u vrlo neugodnoj situaciji. Blanc ima sve svoje najjače adute na raspolaganju. Tu su Nasri, Malouda, Ribery i Benzema. Realov napadač protiv Engleske igrao je vrlo povučeno, gotovo veznjaka, ali protiv Ukrajine Blanc bi ga trebao postaviti u sam vršak napada i to bi ujedno trebala biti najveća taktička promjena u odnosu na utakmicu s Engleskom. Djeluje kao minimalan taktički zahvat, ali se radi o potezu koji bi se mogao pokazati kao ključan za krajnji rezultat. Francuzi ne bi trebali imati problema s Ukrajinom pristupe li ovom dvoboju na očekivano ozbiljan način jer Ukrajinci unatoč motivu velikom kako ‘kuća' neće moći zadržati ofanzivni trojac Ribery-Benzema- Nasri.

Druga utakmica dana sučelit će Englesku i Švedsku. Obje momčadi su na otvaranju prvenstva razočarale svoje navijače. Engleska ne toliko rezultatom 1:1 protiv Francuske koliko beskrvnom i bezopasnom igrom, a od Švedske se očekivalo mnogo više u utakmici s Ukrajinom. Švedska sigurno vrijedi više nego što je do sad pokazala, ali da bi došli do ponekog boda cijela momčad mora igrati više kao kolektiv i biti borbenija. Kada ih se gleda stječe se dojam da samo Ibrahimović nešto pokušava dok ostali samo čekaju da Zlatan nešto iščarobira pred golom suparnika. Tako neće ići protiv Engleske koja nije onoliko jaka koliko bi mogla biti (nema Rooneyja, Lamparda, Ferdinanda), ali je još uvijek kvalitetnija momčad od Šveđana. Trener Roy Hodgson od reprezentacije Tri lava napravio je tipičnu otočku momčad koja čvrstim blokom u sredini terena i brzim krilima želi doći do suparnikovog gola. Protiv Francuske takav mu je pristup donio samo bod, ali protiv Švedske Engleska će morati preuzeti više inicijative ako želi uzeti 3 boda i bez stresa čekati zadnje kolo. U engleskoj postoji kvaliteta koja bi u ovom susretu mogla biti ključna pogotovo ako je trener Hodgson dobro rasporedi i upotrijebi u pravi čas. Engleska je fizički dominantnija, brža i uigranija momčad, a to bi danas trebala pokazati i na terenu.

Exit mobile version