Bet-Club

Hrvatska protiv Egipta nastavlja svoj niz nepobjedivosti

Hrvatska rukometna reprezentacija zasad suvjereno gazi svojom skupinom na SP. Do sad su uvjerljivo pali Alžir, Australija i Mađarska, a sada je na redu i reprezentacija Egipta. Hoće li bit baš tako jednostavno kako se čini na prvi pogled teško je reći, no sigurno je da je Hrvatska veliki favorit pred ovaj dvoboj. Egipat možda neće pasti s preko 20 razlike kao Australija, ali trebao bi biti pobijeđen bez velikog stresa. Unatoč tome svi u našoj reprezentaciji su svjesni da treba ozbiljno pristupiti ovom zadatku.

Stopostotan učinak Hrvatske nakon tri odigrane utakmice je bio očekivan, no posljednji susret s Mađarskom ipak je našoj reprezentaciji značio puno više od nova 2 boda. Izabranici Slavka Goluže pokazali su da unatoč pomlađivanju kadra i relativnoj neuigranosti ovih igrača ovdje ima potencijala za velike stvari. Razbiti i nadigrati Mađarsku na način kako su to učinili naši rukometaši prije dva dana nije lako. Plus devet na kraju stvarni je odraz viđenog na terenu tijekom svih 60 minuta igre, a naša dominacija bila je takva da Mađari ni u jednom trenutku nisu uspjeli zaprijetiti ili se kvalitetno suprotstaviti razigranim Kaubojima. Hrvatska igra zasnivala se na obrani 6-0 i na brzim kontrama. Koliko ih je samo istrčao Ivan Čupić teško je i pobrojati i to je segment igre u kojem je naša reprezentacijama među vodećima na prvenstvu. Dosad smo iz kontri zabili čak 31 gol, a takvi uvjetno rečeno jeftini golovi su se i protiv Mađara pokazali kao dobitna kombinacija. Uz to treba pohvaliti i igru naših ‘stupova' u obrani Gojuna i Kopljara čiji su blokovi bili nerješiva enigma čak i za vele-igrača kakav je Lazslo Nagy. Njega je naša obrana gotovo u potpunosti isključila iz igre tako da ni on nije uspio pomoći svojim suigračima da ozbiljnije ugroze Hrvatsku. Treba izdvojiti i igru Drage Vukovića čiji je doprinos u obrani bio nemjerljiv. On svojom pozitivnom agresivnošću daje našoj obrani čvrstoću i čini ju gotovo neprobojnom.

Pozitivna stvar nakon ove tri utakmice je i etabliranje mladih igrača. Luka Stepančić za sada se pokazao kao odličan igrač s klupe i Goluža ne mora imati straha kada ga bude ubacivao kao zamjenu za Duvnjaka. Mandalinić je također pokazao neke pozitivne stvari u svojoj igri, posebno veliku eksplozivnost i dobru igru jedan na jedan. Kada još malo popravi realizaciju postat će igrač na kojeg će se moći osloniti.

Zbog tako dobrog stanja u našoj reprezentaciji Egipta se ne bi trebalo bojati. To je jedna ispodprosječna ekipa čija se igra bazira uglavnom na agresivnosti u obrani i igri na rubu isključenja. Njihova obrana 3-2-1 ulazi duboko u teren i često se pretvara u igru ‘lovice' s protivničkim igračima. To bi moglo dovesti do umaranja naših rukometaša pa se od Goluže očekuje da pravilno rasporedi minutažu svim igračima i sačuva što više energije pred susret sa Španjolcima. U napadu protiv jačih protivnika uglavnom improviziraju iako nekad znaju ući u seriju pogodaka pa protivniku neko vrijeme zadavati glavobolje. Ako do toga i dođe ne treba brinuti jer njihov tempo i koncentracija uvijek padnu i na kraju se kod njih sve svede na ograničavanje štete. Hrvatska nije njihov pravi protivnik. Oni se natječu s Alžirom za posljednje mjesto koje vodi u osminu finala tako da Goluža ovdje već sad može upisati nova dva boda i pripremati se za konačni obračun sa Španjolcima za prvo mjesto u skupini. Ne treba ni spominjati da Španjolci također ‘gaze' sve redom i da zajedno s nama sjede na čelu ovog društva iz skupine D.

U preostalim utakmicama naše skupine također ne bi trebalo biti neizvijesnosti oko pobjednika. Alžir se sastaje s amaterima iz Australije pa koliko god loš bio vrlo vjerojatno će se s te utakmice vratiti s punim plijenom i s nova dva boda koja bi im trebala osigurati da preskoče Egipat i preuzmu četvrto mjesto.

U utakmici Mađarske i Španjolske također ne bi trebalo biti neizvijesnosti oko pitanja pobjednika. Španjolska je bolja i kompletnija momčad unatoč tome što su i Mađari uvijek i za svakoga opasni. Bit će zanimljivo vidjeti rasplet te utakmice jer bi nam ona mogla dati odgovor na pitanje koliko smo mi zapravo jaki. Hrvatska je Mađare ispratila s devet pogodaka razlike i postavila visoku letvicu Španjolcima koji će se pred svojom publikom sigurno htjeti dokazati i razbiti Mađare s još više pogodaka razlike.

Exit mobile version