Bet-Club

Ima li Nadal recept za pobjedu nad Đokovićem?

Nova sezona, stari rivali. Tako bismo mogli sažeti početak ove teniske sezone barem ako je suditi po Australian Openu. Nadal i Đoković sastaju se u finalu prvog ovogodišnjeg Grand Slam turnira, a to nam jamči još jedan teniski spektakl u režiji dvojice najboljih tenisača današnjice.

Nadal i Đoković kao da su privatizirali finala najvećih turnira. Prošle godine od 8 mjesta u finalima četiriju najvećih turnira njih dvojica su zauzeli šest. Jedini „uljezi“ bili su Andy Murray koji je igrao prošlogodišnje finale Australije protiv Đokovića i Roger Federer koji je igrao finale Roland Garrosa protiv Nadala. Pogađate i jedan i drugi su se morali zadovoljiti samo nastupom u finalu jer je pobjeda pripala njihovim protivnicima. Finala Wimbledona i US Opena  ostala su rezervirana za 1. i 2. tenisača svijeta, a sada se ponovo, treći put zaredom sastaju u finalu nekog grand slam turnira.

Kada se gledaju međusobni ogledi Nadala i Đokovića u protekloj godini Srbin ima više razoga za zadovoljstvo. Čak 6 puta njih dvojica su se sastali u finalima turnira i svih 6 puta je Đoković izlazio kao pobjednik. Sutrašnje finale ponuditi će nam odgovor može li Nole i sedmi put zaredom pobijediti Nadala ili će Španjolac napokon prekinuti crnu seriju i najaviti moguću detronizaciju Novaka Đokovića s broja 1 ATP liste. Kada bismo morali dati prednost jednom od ove dvojice tenisača u ovom trenutku bismo je dali Nadalu koji je kroz dosadašnji dio turnira prošetao bez pravog otpora suparnika. Manjih problema imao je samo protiv Rogera Federera u polufinalu, ali ni Federer nije uspio uzeti Nadalu više od jednog seta. Nadal djeluje dobro, ozljedu koljena koju je zaradio na početku turnira je uspio sanirati i što je najvažnije u sutrašnji meč će ući odmorniji i svježiji od svog suparnika koji je u svom polufinalu protiv Andyja Murraya imao velikih problema. Sve je za Đokovića krenulo odlično, uzeo je 1. set i napravio break odmah na početku drugog, a zatim se raspao. Murray je podigao razinu svoje igre, smanjio broj neforsiranih pogrešaka kojima je u prvom setu obilato darivao Đokovića i tako stjerao prvog igrača svijeta u kut. Poveo je 2:1 u setovima i činilo se da Đoković neće vidjet finale. Đoković je ipak uspio vratiti konce igre u svoje ruke i uzeti 4. set prepustivši Murrayu samo jedan gem. U odlučujućem setu Đoković je imao 5:3, ali hrabri Škot se nije predavao i uspio je izjednačiti na 5:5. Posljednja dva gema otišla su ipak na stranu najboljeg svjetskog reketa koji će tako igrati svoje treće finale grand slam turnira zaredom.

Đoković je odigrao iscrpljujuće polufinale, a u finalu ga čeka igrač čija je glavna odlika fizička pripremljenost i to bi mogla biti Nadalova prednost. Uz to Nadal je imao dan odmora više pa će biti zanimljivo može li Đoković pratiti Nadalov tempo igre. Prednost Đokovića svakako je povijesrt međusobnih ogleda u kojima ukupno gledajući gubi od Nadala, ali u kojima je od posljednjih 6 finala dobio svih 6. Da je prije početka turnira morao birati protivnika u finalu vjerojatno bi i sam izabrao Španjolca ako ni zbog čega drugog onda zbog psihološke prednosti koja je uvelike na njegovoj strani. U svakom slučaju u nedjelju ćemo sigurno gledati vrhunski tenis dvojice najboljih. Bolje od toga nismo mogli poželjeti kao uvod u ovu tenisku sezonu.

Exit mobile version