Bet-Club

Ivica Kostelić ostao neokrunjeni kralj Sljemena

Ivica Kostelić ponovo nije uspio pobijediti na Sljemenu. Ovoga puta ispred njega su bili Austrijanac Marcel Hirscher i Nijemac Felix Neureuther. Ivica je za pobjednikom zaostao 48 , a za drugoplasiranim 19 stotinki.

Sreća ponovo nije bila na strani našeg skijaša koji opet nije uspio ostvariti pobjedu na domaćem terenu pred publikom koja ga je u velikom broju došla podržati. Ne može se „Profesoru“ prigovoriti na njegovom skijanju. U prvoj vožnji odskijao je bez vidljive pogreške, tehnički savršeno kako to on uvijek i radi. Pri kraju staze, u slalomskoj dolini, možda je odskijao prekonzervativno i s premalo agresije, ali to se ne može smatrati greškom već je to vjerojatno bila Ivičina odluka nakon što je pregledao stazu prije samog početka utrke. Takva, dobra, prva vožnja donijela mu je na kraju treće mjesto sa samo 12 stotinki zaostatka za vodećim Hirscherom i realne šanse da se u drugoj vožnji bori za toliko željenu pobjedu. Druga vožnja bila je pravi ispit znanja za sve skijaše jer je staza sve više popuštala i nije trpila ni najmanju pogrešku. Ivica je krenuo s prednošću od 46 stotinki ispred vodećeg Neureuthera, ali je ta prednost nakon svakog prolaznog vremena padala, da bi na kraju u cilj ušao kao drugi s 19 stotinki zaostatka. U trenutku prolaska kroz cilj buka koju je stvaralo 20 tisuća navijača na trenutak je stala, a kada je semafor pokazao da je Ivica drugi tribine su glasno uzdahnule u blagom razočaranju. Nakon Ivice nastupila su dvojica najboljih iz prve vožnje. Myhrer je svoje drugo mjesto iz prve vožnje uspio pokvariti lošom drugom pa je završio na četvrtom mjestu, dok je Hirscher svoj posao odradio kako treba i doskijao do svoje pete pobjede u Svjetskom kupu sa 29 stotinki prednosti pred Neureutherom. Novi kralj Sljemena, dvadesetdvogodišnji Marcel Hirscher nakon utrke bio je pun dojmova- “Ja sam izrazito zadovoljan, sve je bilo savršeno pogotovo jer su neki dijelovi staze bili teški. Nisam mogao zamisliti kakav će biti rezultat, međutim kada sam vidio da je Ivica drugi vidio sam da se može i išao sam svom snagom. Imao sam sreće. Bila je zanimljiva utrka i doista sam zadovoljan što sam pobijedio. Publika je ovdje fantastična i nevjerojatna”, rekao je Hirscher.

Ivici ne preostaje ništa drugo nego pričekati sljedeću godinu kako bi se riješio ovog sljemenskog uroka. Jer kako drugačije objasniti činjenicu da ni Janica ni Ivica nikada nisu pobjedili na utrci koju su oni svojim zaslugama i doveli u Zagreb. Ivica je u posljednjih 5 godina isprobao sve stepenice pobjedničkog postolja, ali uvijek je kruna stajala glavama njegovih suparnika. Nekad je jednostavno loše vozio, nekad je u pitanju bio pritisak očekivanja, a nekad manjak sreće. Ove godine je direktor reprezentacije Vedran Pavlek zamjerio slovenskom treneru što je postavio prejednostavnu stazu koja je po konfiguraciji odgovarala lošijim slalomašima, a oni bolji nisu mogli pokazati sve svoje kvalitete. U tome vjerojatno ima istine, ali staza je staza, bila jednostavna ili komplicirana za svakoga je ista pa tako i za Ivicu, a samo najbrži pobjeđuje. Ivica nakon utrke nije bio razočaran trećim mjestom, a nema razloga ni biti jer je ovaj rezultat samo dokaz njegove dobre i konstantne forme koju treba održavati kako bi obranio veliki Kristalni globus. Bilo koja stepenica na pobjedničkom postolju je vrhunski rezultat i to ne treba dovoditi u pitanje, ali Sljemensko prijestolje neće biti potpuno dok na njemu ne bude naš kralj Ivica.

Exit mobile version