Bet-Club

Juve i Inter u bitci za Italiju

Italiju danas očekuje jedan od njezinih najvećih derbija, a možda i jedna od najvećih utakmica uopće. Derbi d'Italia ili Juvetnus protiv Intera, lider protiv prvog pratitelja, Torino protiv Milana. Teško da može biti boljeg uvoda u ovu važnu utakmicu koja bi u slučaju Interove pobjede mogla dodatno zakomplicirati stanje na tablici.

Juventus će na svom velebnom novom stadionu večeras ugostiti Inter i tražiti pobjedu kako bi dodatno povećao svoju prednost na tablici. Trenutno vodeći Juve navikao je na dobre rezultate u prvenstvu kao magare na batine i ne misli ih prestati nizati. Juventus je posljednja dva derbija dobio uvjerljivo. Svladao je Romu s 4:1 i Napolija s 2:0. To je potvrda da mu jake domaće utakmice vrlo dobro leže i da je trenutno gazda u prvenstvu. Osim toga nogometaši uz Torina imaju pet prvenstvenih pobjeda zaredom i igraju u odličnoj formi, a najbolja potvrda za to je 28 bodova iz 10 dosad odigranih utakmica. Forma je to kakvom se malo koji klub u Europi može pohvaliti u ovom trenutku.

Razlozi za tako dobra izdanja Juventusa su njihova mantalna i igračka snaga. Juve je nedvojbeno kvalitetna momčadi, vjerojatno najkvalitetnija u Serie A, ali dobar dio njihove tajne pobjeđivanja leži i u mentalitetu kojeg nose u sebi. Njihovo samopouzdanje raste svakom novom pobjedom i hrani to ‘čudovište' koje na krilima odličnih rezultata postaje praktički nezaustavljivo. Antonio Conte nedvojbeno može bit zadovoljan kada pogleda kako igraju njegovi igrači jer se čini da je njegov trenerski rukopis prisutan u svakom segmentu igre. o je najveći trenerov uspjeh jer vidjeti da te tvoji igrači slijepo prate i izvršavaju tvoje naredbe je najviše što trener u ovom poslu može postići. Ako ga uz to prati i rezultat baza za osvajanje trofeja već je postavljena.

Juventusov način igre uvijek je isti i ne prilagođava se protivniku. Čvrsta 3-5-2 formacija temelj je momčadi i prvi Conteov ‘pick' kada je izbor taktike u pitanju. S tim rasporedom došli su tu gdje jesu i s tim će sustavom igrati i danas kada istrče na travnjak protiv Intera. Bonucci, Chiellini i Barzagli su temelj obrane, a vezni red na čelu s Pirlom radi nepogrešivo u suradnji s napadom u kojem je neizostavan član Mirko Vučinić Možda najjači dio Juveove igre su njegovi bočni igrači. Lichtsteiner, Caseres, Asamoah ili De Ceglie su vrhunski igrači  veznog reda koji na krilima šire igru i protivnika te tako pomažu svojim napadačima kojima otvaraju prostor i šalju upotrebljive centaršuteve. Dodajmo tome i visok tempo igre kroz svih 90 minuta utakmice i jasno je zašto je Juvenus u ovom trenutku jednostavno nepobjediva momčad.

No nepobjediv je i Inter. U redu, nije to ni približno dug niz kao onaj Juvea, ali Inter je uhvatio odličnu formu baš pred ovaj susret. Tome svjedoči i njihovih šest uzastopnih pobjeda i strelovit uspon iz sredine tablice prema njenom vrhu, zapravo sve do do drugog mjesta s kojeg sad pušu u vrat Juventusu. Osim toga zanimljivo je da Inter u pravilu pobjeđuje kada igra u gostima, kao što će to i danas biti slučaj. Ove sezone sva gostovanja riješili su u svoju korist pa će biti vrlo zanimljivo vidjeti hoće li se taj neobičan niz nastaviti i nakon Juventusa.

Tvorac ovog novog, mladog i poletnog Intera je Andrea Stramaccioni. Ovaj 34-godišnjak provjetrio je svlačionicu Intera koja je bila opterećena starim isluženim igračima te je u klub doveo mlade snage od kojih je napravio kolektiv. To se sada isplaćuje s kamatama jer ovaj ‘baby' Inter pod vodstvom legendi Zanettija, Samuela i Milita ima potencijal postati ozbiljan kandidat za naslov prvaka.
Da bi svoju kandidaturu za tu ulogu javno istaknuli moraju dobiti večerašnju utakmicu i smanjiti zaostatak za Juveom na samo jedan bod. Kada bi to uspjeli njihova uloga u ovom prvenstvu postala bi vrlo značajna jer bi djelovali kao jedina momčad koja može pratiti tempo Juventusa.

Inter također kao i Juventus igra u rasporedu 3-5-2, ali oni će večeras igrati povučenije od svojih protivnika jer njima bi i bod bio uspjeh pa mogu igrati opreznije i čekati neku eventualnu zalutalu kontru koja bi mogla biti njihovo jako oružje. za ovu utakmicu. Protiv Juventusa se može igrati na kontre jer su njihovi obrambeni igrači klasični ‘teškaši' koji se nađu u problemu ako se kraj njih igra brz i protočan nogomet.
Inter je definitivno najnezgodniji protivnik s kojim se Juve može sada sastati. Neroazzuri su gladni uspjeha i lete na krilima pobjeda koje su nanizali u posljednje vrijeme. Jedini koji ovdje ima što izgubiti je Juventus jer njegovi igrači nose titulu nepobjedivih tako da bi pobjeda za njih bila normalna stvar, a sve ostalo veliki neuspjeh.

Exit mobile version