Bet-Club

Kraljevi protiv šeika u borbi za Kup kralja

Iako u Španjolskoj još uvijek traje pauza od prvoligaškog nogometa klubovi polako podižu radnu temperaturu. Večeras su na rasporedu prve utakmice osmine finala Kupa kralja, a najzanimljiviji dvoboj večeri biti će onaj između Real Madrida i Malage koji se u 22 sata igra na Santiago Bernabeuu.

Jose Mourinho i njegova vojska uvjerljivo gaze travnjacima u svim natjecanjima u kojima nastupaju. Skupinu Lige prvaka prošli su neokrznuti sa 6 pobjeda iz isto toliko utakmica, u prvenstvu drže svog najljućeg (i jedinog) rivala Barcelonu 3 boda iza sebe, a sada moraju riješiti i prepreku zvanu Malaga na svom putu prema sljedećoj fazi ovog natjecanja kako bi dobili priliku da zaigraju protiv Barcelone. Naravno, pod uvjetom da Barcelona prođe Osasunu u sutrašnjem dvoboju. Real će večeras startati u najjačem mogućem sastavu predvođen prvim topnikom lige Cristianom Ronaldom. Ova utakmica će Mourinhu poslužiti i kao svojevrsno ogledalo forme nekih igrača pred nastavak prvenstva pa se očekuje kako nitko od glavnih uzdanica madridske momčadi neće dobti poštedu. Upitan je samo nastup Argentinca Angela Di Marije koji ima problema s ozljedom. To bi mogao biti određeni hendikep za Real jer se radi o igraču koji je prvi asistent Primere i važan kotačić svih Mourinhovih planova. S druge strane njegova zamjena bi lako mogao biti Brazilac Kaka koji je željan dokazivanja treneru i madridskoj publici kako bi promijenio svoj nezavidan status prve zamjene u momčadi. Ne manjka mu motiva, a klasa ionako nikad nije ni bila upitna pa se Di Marijin izostanak ne bi trebao previše osjetiti. Realova formacija 4-2-3-1 pokazala se dobitnom i tu sigurno neće biti nikakvih promjena. Real ima i prednost domaćeg terena na kojem je ove sezone izgubio samo jednom i to onda kada je najviše boljelo- protiv Barcelone. Večerašnji suparnik Reala ipak nije ni blizu toliko kvalitetan, ali nije ni za podcijeniti pa će Mourinhova squadra morati odigrati ozbiljnu utakmicu kako bi stvorila prednost uoči uzvratne utakmice.

This time next year we'll be millionaires“ je simpatična uzrečica Delboya iz legendarne serije Mućke, ali dok je za većinu klubova španjolske lige, koji grcaju u dugovima, to samo san Malagi se on ostvario prije dvije godine kada ju je kupio izvjesni šeik Abdullah Nasser al- Thani. Do tog trenutka Malaga je bila samo prosječan klub iz donjeg doma Primere. Sada kada na svom računu ima milijune petrodolara, Malaga želi postati ozbiljan klub koji će moći pokvariti račune čak i onim najvećima. Šeik se koristi prokušanim receptom koji je isproban u Manchester Cityju, a taj je da se u što kraćem roku dovede što više zvijezda u klub. U klub su redom došla poznata imena Van Nistelrooy, Mathijsen, Toulalan, Santi Cazorla, De Michelis i Joaquin, a za trenera je postavljen bivši trener Real Madrida, Manuel Pellegrini. Ova imena okrenula su klub naglavačke i promijenila mu krvnu sliku pa sada Malaga želi trajno preseliti u gornji dom španjolskog i europskog nogometa. Večeras je prva prilika da šeik vidi gdje se njegov klub nalazi u odnosu na trenutno vodeću momčad lige. Poraz vjerojatno ne bi godio njegovom egu, ali vjerojatno je i sam svjestan da su „Kraljevi“ iz Madrida, unatoč njegovim dolarima, jedan sasvim drugi nogometni planet. Srećom po njega uskoro će zimski prijelazni rok i nova prilika da potroši vreću novca kako bi dodatno osnažio svoju momčad. Šeici se u nogometu ionako vode logikom da je od puno potrošenog novca bolje samo još više potrošenog novca. Srećom, večeras ne igraju dolari nego igrači, a u toj utakmici Malaga nema prevelike šanse.

Real ovu utakmicu shvaća kao usputnu prepreku koju mora zaobići kako bi se sastao s Barcelonom i napokon prekinuo njezinu dominaciju. Dodatni motiv im je i taj što su branitelji naslova i sigurno ga neće lako prepustiti nikome. Za Malagu ovo je ispit zrelosti i vrijednosti koji će im dati odgovor na pitanje što im je činiti da dođu u sam vrh španjolskog nogometa. Šeik će teško kraljevima izbiti njihov kup iz ruku ove godine, ali uz pomoć dolara možda „This time next year…“.

Exit mobile version