Bet-Club

Milan odrađuje posao na Emiratesu

Liga prvaka donosi nam uzvratne dvoboje osmine finala  u kojima se sutra sastaju Arsenal i Milan te Benfica i Zenit. Ove dvije utakmice odlučit će koje će dvije momčadi postati prvi četvrtfinalisti Lige prvaka. Milan u London dolazi s ogromnom prednošću od 4 gola, dok će Benfica na svom stadionu za prolaz morati pobijediti Zenit koji je u prvom dvoboju slavio s 3:2.

U Milanellu je ovih dana atmosfera fantastična. Milan ruši sve prepreke u svim natjecanjima, a kako sezona odmiče Ibrahimoviću i društvu rastu i ambicije. Pokazali su to i u prvoj utakmici s Arsenalom kojeg su na svom San Siru doslovno ponizili utrpavši im četiri ‘laka komada'. Treba napomenuti i da je to najteži Arsenalov poraz od kad nastupa u Ligi prvaka. Sada slijedi uzvrat na Emiratesu i za pretpostaviti je da Arsenal neće na svom terenu pružiti ni približno groznu partiju kakvu je pružio prije 2 tjedna jer bi to bilo preveliko prosipanje ugleda za slavni londonski klub. Momčad Arsenea Wengera ima obavezu prema navijačima da barem pokuša pobijediti Milan pred svojom publikom i na taj način barem djelomično ispere gorak okus koji je ostavila prva utakmica. Arsenal ove sezone igra vrlo nepredvidljivo, a prezentacije igrača variraju od vrhunskih pa sve do ispodprosječnih. Jedina konstanta je preporođeni Robin Van Persie koji ove godine vlada travnjacima Premier lige. Nizozemski napadač je u 27 premierligaških utakmica zabio 25 pogodaka, a uz to je i ‘šef' u momčadi s ulogom koja pomalo podsjeća na Henryjevu u zlatno doba Arsenala. Ukoliko on bude imao svoj dan Arsenal se može nadati pobjedi i časnom oproštaju od ovogodišnje Lige prvaka te se može okrenuti svom nacionalnom prvenstvu u kojem hvata mjesta koja dogodine osiguravaju europska natjecanja. Više od časnog oproštaja je gotovo nemoguće očekivati protiv Milana koji igra vrhunski nogomet i koji ima širinu kadra koja mu osigurava da bez problema gura u Ligi prvaka i Serie A. Ibrahimović, Pato, Robinho i društvo bi trebali bez problema  proći u sljedeću fazu natjecanja, a uspiju li večeras ponovo nadigrati Arsenal kao prije dva tjedna bit će to i kandidatura za odlazak do samog kraja natjecanja.

Benfica i Zenit iščekuju svoj susret u potpuno suprotnoj atmosferi od Arsenala i Milana. Prvi dvoboj ovih protivnika odigran u Rusiji završio je pobjedom Rusa 3:2, a taj rezultat daje i jednima i drugima pravo da se nadaju prolasku u daljnju fazu natjecanja. Njihova prva utakmica bila je pravi spektakl, na sleđenom travnjaku stadiona Lužnjiki moglo se vidjeti pregršt lijepih golova i poteza pa je ta utakmica  dobila naziv Winter Classic. Benfica će u ovaj dvoboj dočekati u pomalo tmurnoj atmosferi nakon što je prošlog vikenda izgubila derbi protiv Porta, dok će Zenit otputovati u Portugal s kapitalom pobjede protiv Lokomotiv Moskve. Ova dva kluba možda ne spadaju u sam vrh europskog nogometa, ali su dokazali da znaju napraviti spektakl. Obje momčadi su podjednake snage i teže napadačkom nogometu pa ne bi začudilo da opet vidimo neku golijadu u režiji Kerzhakova s jedne i Cardoza s druge strane. Kada bismo morali dati prednost jednoj od ove dvije momčadi to bi ipak bio Zenit. Osim što je Spalletti od ove momčadi napravio neprikosnovenog vladara ruske lige i što iz prve utakmice donosi prednost od jednog (ali vrijednog) gola, ova momčad ima iskustva s europskim natjecanjima. Ne tako davno (2008.) osvojili su Kup UEFA pa će to iskustvo sigurno znati primijeniti na večerašnju utakmicu. Benfica se može pouzdati u vruću atmosferu domaćeg travnjaka koja će ih gurati naprijed, ali Zenit će također iskoristiti svaku priliku da ugrozi Benficina vrata i eventualno zabije gol u gostima koji bi im mogao uvelike otškrinuti vrata četvrtfinala. U svakom slučaju ova utakmica bi trebala biti rezultatski neizvjesnija od one Arsenala i Milana, a hoće li tako biti vidjet ćemo sutra u 20:45 kada ćemo doznati koje će dvije momčadi osigurati četvrtfinale Lige prvaka.

Exit mobile version