Bet-Club

Poznaje li Đoković granice?

Novak Đoković nastavlja svoju sezonu snova, ni u Montrealu mu nitko nije mogao stati na kraj. Iako nije briljirao, odigrao je koliko treba. Mardy Fish imao je svoje šanse u finalnom dvoboju ali u ključnim momentima nije se najbolje snašao, pa tako srbijanska zvijezda i vodeći reket svijeta, deveti puta ove godine drži pobjednički govor na ATP turnirima.

Deveti naslov u sezoni. Vjerujem da ni sam Đoković ne bi predvidio takvu situaciju da ga se pitalo, tamo negdje davno, u trećem mjesecu ove godine. Roger Federer ostaje jedini koji se radovao protiv Srbina. Montreal je 27. osvojeni turnir u karijeri, 40. finale. Deset turnira iz serije Masters 1000. Omjer ove godine 53-1. Zbilja za svaku pohvalu i priznanje prvom reketu svijeta, čovjeku koji svojim protivnicima ne daje previše izgleda.

Finalni sraz ove dvojice Top 10 svjetskih tenisača ponudio je vrlo dobar tenis, dosta prilika za break i na koncu očekivan ishod. Iako je išlo malo teže od predviđenog, Nole je do novog slavlja stigao u tri seta. Amerikanac je imao svoje šanse, posebice u prvom setu, kada je pritiskao servis protivnika, bio čvrst ali nakon neiskorištenih pet break lopti na samom otvaranju meča, uslijedio je raspad sistema. Kod vodstva 3-2, najbolji tenisač današnjice koristi nešto slabiji servis Amerikanca i stiže do breaka. Kasnije do još jednog i potvrde prvog seta. Devet break prilika trebalo je Fishu da napokon stigne do protivnikovog servisa. Dogodilo se to u drugom setu kod rezultata 2-2, bekhend winnerom je poentirao, te poljuljao samopouzdanje sada već pomalo nesigurnom Đokoviću.

Srbin je  imao priliku vratiti se u drugi set, kada je na break lopti promašio forhend. Vidno iznerviran promašajem, počeo je nekontrolirano nabijati loptice pa je smireni Fish uspio okončati drugu dionicu meča u svoju korist. Otvaranjem trećeg seta, nakon 40-00 na servisu Amerikanca, prvi nositelj dolazi do tri break prilike koje ipak nije uspio realizirati. Što se nije dogodilo tada, dogodilo se u petom gemu odlučujućeg seta. Nekoliko nanizanih pogrešaka Fisha i break Đokovića za 3-2 bez izgubljenog poena. Američki tenisač nije se predavao, imao je određene mogućnosti i u nastavku meča no kvaliteta je na kraju presudila i Mardy Fish, ni u četvrtom finalu Masters turnira nije uspio otići do kraja. Ovom pobjedom Nole je postao prvi tenisač u povijesti koji je slavio na pet turnira ove kategorije u sezoni.

Nema predaha, Cincinnati je nova stanica tenisača prije zadnjeg Grand Slama, US Opena.
Naše uzdanice pamtit će iznimno uspješan tjedan, ovaj protekli u kanadskom Montrealu. Posebno Ivan Dodig koji je iz turnira izbacio Rafaela Nadala, Marin Čilić je igrao izvrsno ali morao se na putu susresti sa čovjekom koji piše tenisku povijest. Morao je na, sada se pokazalo, osvajača turnira, Novaka Đokovića.

Nema Ivana Ljubičića. Leđa nisu izdržala. Još u Kitzbuhelu je osjetio probleme, nadamo se da ćemo ga gledati u New Yorku.
Petra Martić igra izvrsno. Nakon prolaska kroz kvalifikacije, pokazala je klasu pobjedom u prvom kolu jakog turnira u Cincinnatiju nad Vesninom. U muškoj konkurenciji, najbolji nisu izašli na terene, slobodni su u prvom kolu a od zanimljivih rezultata može se izdvojiti pobjeda Talijana Fogninija nad Troickim i povratnika na teniske terene Davida Nalbandiana, koji je uspio naći žrtvu, bio je bolji od Nishikorija.

Valja naglasiti kako je WTA turnir iz Masters serije u Torontu, koji se igrao paralelno sa „muškim“ Montrealom, osvojila Serena Williams. Stosur je stradala u finalu. Vraća se Serena na velika vrata. US Open samo što nije startao, izazova joj i dalje ne manjka i sigurno se nalazi u užem krugu favoritkinja posljednjeg Grand Slama sezone.

Exit mobile version