Bet-Club

Real i Chelsea dočekuju opasne goste

Večerašnji dvoboji Real Madrida i CSKA Moskve te Chelseaja i Napolija zaključit će osminu finala ovogodišnjeLige prvaka. Ova dva dvoboja donijet će nam posljednje četvrtfinaliste najprestižnijeg nogometnog natjecanja, a sudeći po rezultatima iz prvih utakmica još uvijek nije riješeno pitanje koje će dvije momčadi proći dalje.

Real Madrid na mitskom Santiago Bernabeu dočekuje CSKA koji je u prvoj utakmici sretno i spretno izvukao 1:1. Taj rezultat još uvijek Moskovljane ostavlja u igri za prolaz pogotovo ako uspiju zabiti gol Realu u njegovom dvorištu. CSKA možda nije momčad na razini najjačih europskih klubova, kakav je i Real, ali ako im se dogodi dobra večer i uz ponešto sreće mogu biti jako neugodan suparnik svakome. Berezutski, Ignashevich i Džagoev su igrači koji imaju kvalitetu i iskustvo da odigraju neizvjesnu utakmicu i da pokušaju kreirati senzaciju. Veliki hendikep za CSKA predstavljat će mogući izostanak Keisukea Honde, koji ima problema s bedrenim mišićem. Radi se o njihovom ponajboljem igraču sredine terena zaduženom za kreiranje šansi, ali i bez njega Rusi su sposobni zabiti gol Realu pa će Galacticosi ovu utakmicu morat odigrati s velikom dozom opreza. Što se tiče forme u prvenstvu CSKA u posljednje vrijeme nije impresivan. Momčad Leonida Slutskija ne zna za pobjedu već pet uzastopnih kola, a u posljednjem kolu je odigrala neriješeno s gradskim rivalom Dinamom no u utakmici protiv velikana kakav je Real igrači će biti vrlo motivirani pa će forma iz prvenstva ostati samo statistički podatak bez važnosti za ovaj susret. Za Ruse je ovo velika prilika da pokažu što znaju i da odigraju utakmicu protiv svih izgleda pa ako i izgube da si nemaju što zamjeriti.

Iz Realovog kuta gledanja ovo je samo usputna stanica prema finalu Lige prvaka o kojem nitko ne govori, ali kojeg prešutno svi očekuju. Mourinho je od Reala napravio pakleni stroj koji trenutno u prvenstvu ima 11 uzastopnih pobjeda i 10 bodova prednosti pred najbližim pratiteljem, Barcelonom. Večeras je Realu dovoljno da odigra 0:0 pa da ode u četvrtfinale no to neće biti tako. Santiago Bernabeu je hram nogometa s navijačima istančanog ukusa za nogomet pa si Real ne smije dozvoliti ziheraški nogomet koliko god ga Mourinho volio. Ove sezone Madriđani su na svom travnjaku prosječno zabijali 4,17 golova po utakmici, a to je podatak koji svim gostima tjera strah u kosti i prije nego istrče na travnjak. Uostalom nakon što su se Barcelona (Messi) i Bayern (Gomez) nazabijali pogodaka svojim suparnicima sigurno će i Real pokušati odgovoriti preko svog najboljeg strijelca Ronalda. Utakmicu će vjerojatno obilježiti konstantna dominacija Reala koji će svog suparnika stisnuti na njegovu polovicu i čekati pukotinu u njegovoj obrani. Padne li prvi gol u mrežu CSKA rano onda je vrlo lako moguće da Rusi dožive i potpunu rezultatsku katastrofu, ali ako izdrže prvo poluvrijeme bez primljenog gola mogli bi unijeti nervozu u Realove i na taj način iskoristiti eventualnu pogrešku Galacticosa. U svakom slučaju utakmica će krenuti s rezultatskom neizvjesnošću, a što će se dalje događati ovisi isključivo o Real Madridu i njegovom pristupu utakmici.

Od posljednjeg susreta Napolija i Chelseaja mnogo se toga promijenilo za momčad iz Londona. Najvažnija promjena zbila se na trenerskoj klupi gdje više ne sjedi Andre Villas Boas koji je svojim nizom loših rezultata natjerao gazdu Abramoviča da mu uruči otkaz. Njegovu funkciju preuzeo je Roberto Di Matteo koji za sada ima 100-postotni učinak na novom poslu. U FA kupu je Chelsea je pod njegovim vodstvom dobio Birmingham s 2:0 dok je prošlog vikenda Di Matteo upisao i svoju prvu premierligašku pobjedu kada je dobio Stoke s 1:0. Ovi rezultati pokazuju da je promjena trenera pozitivno djelovala na igrače Bluesa koje večeras čeka težak posao protiv Napolija. Talijani iz prve utakmice donose prednost od 3:1 i Chelsea će se morati jako namučiti ako želi vidjeti četvrtfinale. Di Matteo u dvije utakmice nije imao vremena posložiti igru svoje momčadi, a nema ni jasnu sliku prve momčadi koja bi trebala istrčati na travnjak. Hoće li na teren poslati Drogbu ili Torresa vjerojatno još ne zna ni on sam pa je vrlo teško prognozirati kako će se Chelsea postaviti na terenu. U svakom slučaju morat će igrati ofanzivno od prve minute jer protiv tvrdog, ali i kvalitetnog Napolija, nemaju što čekati. U Chelseaju večeras neće moći računati na usluge Raula Meirelesa, glavnog kreatora igre, pa će kao njegovi zamjenu Di Matteo vjerojatno koristiti Lamparda i tu će sigurno izgubiti na kreaciji. Igra Londončana uvelike će ovisiti o igri Juan Manuela Mate pa će biti zanimljivo vidjeti kako će ga čuvati igrači Napolija i hoće li mu trener Mazzari dodijeliti posebnog čuvara. Kako god bilo Chelsea će večeras morati odigrati najbolju utakmicu ove godine ako želi proći, ali realno to je teško očekivati u ovom trenutku .

Napolitanci nemaju nikakvih briga pred večerašnji susret. Momčad im na gostovanje odlazi s velikom rezultatskom prednošću i u kompletnom sastavu. Atmosfera u momčadi je fantastična nakon što je Napoli u prvenstvu nanizao 5 pobjeda zaredom od kojih je posebno impresivna ona posljednja protiv Cagliarija koju su dobili rezultatom 6:3. Cavani, Lavezzi i Hamšik su zdravi i ponovo će predstavljati najveću prijetnju za Petra Čecha. Zabiju li barem jedan pogodak na Stanford Bridgeu priča će biti gotova i Talijani će moći polako gledati prema četvrtfinalu u kojem će tražiti još jedan skalp nekog velikana.

Exit mobile version