Bet-Club

Tenisači u Vječnom gradu traže svoj komadić slave

Najbolji svjetski tenisači preselili su iz Madrida u Rim i krenuli u novu berbu bodova kojih će biti dosta jer se radio o još jednom turniru iz serije Masters 1000. Kontroverze oko plave zemljane podloge Madrida ostavili su iza sebe i u potpunosti se koncentrirali na nove izazove koji ih očekuju u Vječnom gradu. Ako ništa drugo ovdje barem je zemlja crvena.

U gornjem dijelu ždrijeba 3. kolo već su izborili Đoković, Ferrero i Tsonga, a da pri tom nisu prolili previše znoja. Sva trojica su se bez problema obračunala sa svojim protivnicima u 2 seta i sada mirno čekaju svoje protivnike u daljnjoj fazi natjecanja. Ždrijeb je najviše pomazio Đokovića koji će igrati protiv pobjednika današnjeg dvoboja između Radeka Štepaneka i Juana Monaca. Njih dvojica trebali bi na teren izići oko 13 sati i odigrati neizvjesan meč. Povijest međusobnih dvoboja nije im duga, dosad su se na turnirima sreli samo 4 puta u kojima je Štepanek zabilježio 3 pobjede. Treba reći da su te pobjede bile na tvrdoj podlozi koja Štepaneku bolje odgovara tako da Monaco pred današnji dvoboj mora tražiti svoju šansu u tipičnoj zemljaškoji igri koja bi njemu trebala bolje odgovarati. Tko god pobijedio u sljedećm kolu ide na prvog igrača svijeta i to će vjerojatno biti kraj njegovog puta na ovom turniru.

Jo Wilfred Tsonga prošao je u 3. kolo, ali on će protiv svog protivnika sigurno imati puno više posla nego što je to slučaj sa Đokovićem. Ždrijeb ga spaja s pobjednikom iz meča Del Potro – Youzhny, a to za Francuza neće biti nimalo lak zadatak, tko god prošao pogotovo ako to bude favorizirani Del Potro. Argentinac ove sezone igra odlično, uglavnom dolazi do polufinala svih velikih turnira i dokazuje da je vjerojatno najbolji igrač na svijetu nakon ‘svetog trojstva' iako trenutno drži tek 9. poziciju na ATP listi. Protiv ‘Miše' Youzhnyja imat će razloga za optimizam jer u međusobnim dvobojima ima savršen skor 3-0, a posljednju pobjedu ubilježio je prošlog tjedna u Madridu na istoj ovakvoj podlozi rezultatom  6-4, 7-6, pa je teško vjerovati da se Rus značajno popravio u manje od tjedan dana. Del Potro je veliki favorit u odnosu na pobjednika ovogodišnjeg Zagreb indoorsa i to će danas oko 13 sati i dokazati.

Od svih tenisača koji su dosad izborili 3. kolo u gornjem dijelu ždrijeba, Ferrero je imao najteži posao. Nije bio slobodan u 1. kolu već je morao izbaciti Kevina Andersona i Gaela Monflisa što je i napravio čisto, bez izgubljenog seta. Sada čeka pobjednika današnjeg dvoboja između Berlocqa i Federera, a vrlo je izvjesno da će dočekati upravo ‘Čarobnjaka iz Basela'. Federer je na ovaj turnir došao u slavljeničkom raspoloženju nakon što je osvojio Madrid. Dok su drugi plakali zbog plave podloge, ‘FedEx' je u Madridu igrao i tako preskočio Nadala na 2. mjestu. Sada mu je cilj povratak na broj 1, a današnji meč protiv Berlocqa je samo mala stanica na tom putu koju bi Švicarac trebao brzo i efikasno riješiti u svoju korist. Ova dvojica tenisača nikada se nisu sreli na turnirima tako da Argentinac sada ima izjednačen skor s Federerom, 0-0. Vrlo brzo će se to promijeniti kad danas izađu na terene jer Berlocq nema što tražiti protiv zahuktalog Federera. Sam podatak da Berlocq u karijeri nije osvojio niti jedan turnir, a da ih Federer ima 74 dovoljno će reći o njegovim današnjim realnim šansama. No ima za Berlocqa i nešto pozitivno u današnjem meču jer će danas nakon 14 sati moći reći da je igrao protiv vjerojatno najboljeg igrača u povijesti, a to nije baš mala stvar.

U donjem dijelu ždrijeba danas se također igra nekoliko zanimljivih mečeva. Nadal će u večernjem terminu prvi put osjetiti zemlju Rima u meču protiv Nijemca Mayera. To bi za njega trebalo biti samo zagrijavanje pred mnogo teže mečeve koji ga čekaju u samoj završnici turnira u koju on, kako i obično planira doći. Najneizvjesniji meč dana mogao bi biti onaj između Guillerma Garcie-Lopeza i Gillesa Simona. Obojica igraju dobar tenis i podjednake su kvalitete. Dosad su se sreli 3 puta i sva tri puta pobjedu je odnio Francuz  Simon, ali bili su to neizvjesni mečevi koji su mogli otići i na Španjolčevu stranu. Lopezova prednost u današnjem meču biti će zemljana podloga koja tradicionalno odgovara svim Španjolcima tako da bi ovaj meč mogao donijeti velika uzbuđenja gledateljima, a pobjedniku će donijeti 3. kolo u kojem ga čeka David Ferrer. On je već odigrao meč 2. kola protiv sunarodnjaka Fernanda Verdasca koji mu je predao meč nakon što je prvi set glatko sa 6-0 otišao na stranu Ferrera.

Turnir u Rimu tek je na svom početku, a jasniju sliku o odnosima snaga dobit ćemo tek nakon 3. kola u kojem će se profiltrirati oni najbolji koji će na kraju napasti titulu. Do tad nas i u ovom početnom dijelu turnira očekuju napeti dvoboji i dobar tenis kojeg će danas biti na pretek.

Exit mobile version