Bet-Club

Tenisačice u lovu na polufinale Rima

Najbolje svjetske tenisačice ovaj tjedan igraju turnir na zemljanoj podlozi u Rimu. Natjecanje polako ide prema samoj završnici, a danas su na rasporedu četvrtfinalni mečevi koji će bi trebali donijeti mnogo uzbuđenja, kako igračicama, tako i gledateljima.

Prvi meč dana trebao bi biti onaj između Serene Williams i Flavie Penette. Obje tenisačice igraju u vrlo dobroj formi cijelog ovog tjedna pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se ovaj meč razvijati. Na prvi pogled mlađa sestra Williams je favorit ovog dvoboja, ali Penetta tijekom cijelog turnira nije izgubila niti jedan set, dok je Williams ipak prosula jedan u drugom kolu turnira protiv Nadie Petrove. To naravno ne treba ništa značiti u današnjem meču, ali može biti dobar pokazatelj Penetti da je Williams ipak ranjiva pogotovo ako ju se pritisne. Poznato je da Serena lako gubi živce ako joj ne ide onako kako je zamislila pa će biti zanimljivo vidjeti može li Penetta isprovocirati Amerikanku i onda tražiti svoju šansu. Williams je po kvaliteti mnogo bolja tensiačica. Čak 13 grand slam turnira nalazi se u njenim vitrinama, a u karijeri ima ukupno 41 naslov. Mogao je taj broj biti i veći da se Williams u zadnje 2-3 godine malo ozbiljnije bavila tenisom kojeg je zapostavila. Sada se vratila i to vrlo uspješno. Prošlog tjedna osvojila je turnir u Madridu pobjedom nad Viktoriom Azarenkom, pokazala je odličnu igru pa se čini da Serena može dobiti bilo koju tenisačicu s ‘pola gasa' samo ako je 100% koncentrirana na tenis, a sada se čini da jest. Fizički tenis koji ona može odigrati mogao bi se mjeriti i s nekim igračima iz muške konkurencije, a pokaže li takav tenis i danas Penetta neće imati šanse. Ove dvije tenisačice dosad su se srele 3 puta i sva tri dvoboja otišla su na stranu Amerikanke, a tako će vjerojatno biti i danas.

Dominika Cibulkova i Na Li na terene će odmah nakon Williams i Penette. Renking ovih tenisačica govori nam da se radi o dvije podjednako kvalitetne igračice. Na Li je 8., a Cibulkova 14. nositeljica turnira, a ulogu nositeljica dosad su lako opravdale. Cibulkova je u prvom kolu izbacila našu Mirjanu Lučić s glatkih 6-1, 6-2, zatim je uz male probleme i jedan izgubljeni set pobijedila Knapp u 2. kolu. Najlakši posao, suprotno očekivanjima, imala je protiv 1. nositeljice Viktorie Azarenke koja joj je predala meč tako da se Cibulkova stigla dobro odmoriti za današnji susret. Na Li nije imala sreću da se odmara u 3. kolu, već je morala odigrati težak meč protiv Scheepers koji je riješila u svoju korist pa će danas tražiti novu pobjedu i polufnale. Na Li će na zemljanoj podlozi imati veliku prednost jer joj je to najdraža podloga na kojoj je ostvarila svoj najveći rezultat karijere, a to je prošlogodišnja pobjeda na Roland Garrosu. Taj turnir vinuo ju je među zvijezde svetskog tenisa, a s obzirom da se Roland Garros bliži Na Li će sigurno ovaj turnir shvatiti kao dobru pripremu za French Open na kojem kreće u obranu naslova. Kineskinja sigurno ima kvalitetu za odlazak u finale Rima, ali Cibulkova je svježija pa bi mogla iznenaditi.

Najzanimljiviji dvoboj dana bit će onaj Marie Sharapove i Venus Williams. Sharapovoj je ovo drugi susret protiv jedne od sestara Williams u samo nekoliko dana jer je u finalu Madrida izgubila od Serene, a sada će preko starije sestre tražiti svoj put u polufinale. Ruskinja je trenutno 2. tenisačica svijeta i u daleko je boljoj formi od Venus koja u posljednje vrijeme ne igra na razini svojih najboljih izdanja. Ove dvije tenisačice dosad su se susrele 6 puta, a trenutni omjer je izjednačen, s razlikom što je posljdenje dvije pobjede odnijela Amerikanaka. To će joj danas malo značiti Sharapova planira povratak na svjetski broj 1, a Williams će ipak teško dosegnuti nivo igre kakav je imala u najboljim danima. Ne treba zanemariti ni činjenicu da je Williams odigrala jedan susret više od Sharapove koja je u 1. kolu bila slobodna, a u ovakvim mečevima na sporim zemljanim terenima svježina često predstavlja ključan faktor.

Posljednji četvrtfinalni meč odigrat će prošlogodišnja senzacija svjetskog tenisa Petra Kvitova i Angelique Kerber koja je trenutno najbolje rangirana Njemačka tenisačica. Dvoboj ove dvije tenisačice mogao bi biti vrlo zanimljiv. Iako je Kvitova favorit po svim kriterijima, Kerber je željna uspjeha i dobrih rezultata. Ove godine Njemica je osvojila dva WTA turnira koji su je vinuli na 11. mjesto WTA liste, a Kvitova je izgubila formu koja joj je prošle godine donijela naslov pobjednice Wimbledona. Čehinja ove godine još uvijek nije uzela niti jedan turnir, a imala je i ozljedu Ahilove tetive koja ju je omela u nastojanju da održi prošlogodišnju formu. Ipak, Kvitova je na ovogodišnjem turniru u Stuttgartu pokazala da zna kako odigrati protiv Kerber kada ju je u četvrtfinalu tog, također zemljanog, turnira izbacila sa 6-4, 6-4. Ovo bi trebao biti vrlo neizvjesan meč dviju motiviranih tenisačica koje će u današnjem dvoboju ići po polufinale, a onda pokušati napasti samu završnicu turnira.

Exit mobile version