Bet-Club

United se vraća na mjesto ‘zločina’, Chelsea traži osvetu

Ova srijeda rezervirana je za odigravanje kup utakmica u većini država Europe. Možda najzanimljiviji i nominalno najjači susret igra se u Engleskoj gdje se drugi put u tri dana sastaju Chelsea i Manchester United.

Prošlog vikenda svi su od utakmice ovih dvaju protivnika očekivali spektakl i veliku borbu na terenu. Spektakl su i dočekali dijelom u režiji igrača koji su pružili dobru utakmicu svim gledateljima, ali najveći ‘spektakl' napravio je sudac Mark Clattenburg koji je opljačkao Chelsea toliko očigledno da je čak i neutralnom navijaču bilo teško to gledati. Vjerojatno je i nekim navijačima Uniteda bilo pomalo neugodno što njihov klub mora na taj način pobjeđivati utakmice. Naime United je utakmicu dobio s 3:2, ali svaka sudačka odluka išla je na ruku Fergusonovih igrača koji su bili lošija momčad na terenu. Chelsea je pak pružio odličnu utakmicu, bio je mnogo bolji na terenu čak i kad je bio s desetoricom igrača pa čak i s devetoricom (Ivanović i Torres su apsolutno nepošteno i nepotrebno isključeni), ali kada je sudac priznao gol Chicharita koji je postignut iz očiglednog zaleđa onda je i Chelsea pao nemoćan da se odupre takvoj pljački.

Iz tog kuta gledanja danas će Chelsea dobiti priliku da se osveti Unitedu, osim ako ponovo ne doživi neku sudačku kalvariju u što je teško povjerovati jer bi se u tom slučaju moglo opravdano govoriti o organiziranoj uroti protiv Terryja i društva iz Londona. Sigurno je da će Bluesi biti posebno napaljeni na ovu utakmicu i da će napraviti sve da ju dobiju ne toliko zbog prolaska u daljnju fazu natjecanja koliko zbog potrebe da svima pokažu da su u ovom trenutku zaista najbolja momčad u na Otoku.

S druge strane Ferguson bi mogao na teren poslati izmiješanu postavu i na taj način učiniti alibi potez jer ako izgubi s podmlatkom njegovi prvotimci će ostati uvjereni da su zaslužili dobiti prošlotjednu utakmicu. Uđe li pak s prvom postavom i izgubi od napaljenog Chelseaja to bi moglo imati velike posljedice na psihu njegove momčadi.

Obje ove momčadi su slične kvalitete. Nema tu puno razlike jer se radi o dvije vrhunske ne samo engleske nego i svjetske momčadi prepune zvijezda. Razlika je jedino što se United ove godine često provlači i dobiva utakmice ovako ili onako, a Chelsea impresionira svojom formom i igrom te na trenutke djeluje nezaustavljivo (osim ako ga ne zaustave suci). Uostalom Chelsea je i pokazao da je bolja momčad prošle nedjelje, ali tada to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Teško je predvidjeti s kakvim će postavama treneri krenuti u ovu utakmicu, ali treba pretpostaviti da to neće biti udarni sastavi. Svakako će priliku dobiti igrači koji su dosad manje igrali, ali unatoč tome neće se igrati slabijim tempom nego obično. Di Matteo bi čak mogao izvesti i nekoliko standardnih igrača više na treren samo kako bi pobijedio i vratio samopouzdanje svojoj momčadi nakon onako izgubljene utakmice.

Trener Chelseaja nema što mijenjati u rasporedu svojih igrača na terenu. Oni će istrčati u formaciji 4-2-3-1 kao što to rade i inače. To je sustav u kojem se igrači najbolje osjećaju i u kojem pružaju najbolje partije. Ferguson pak ove godine luta sa sastavom i s formacijama i nikako da posloži optimalan sustav za igrače kojima raspolaže. Veliki je nesrazmjer u kvaliteti njegovih napadača i ostatka momčadi jer u napadu ima Rooneyja, Van Periseaja, Chicarita i Welbecka pa stalno traži način da ih što više igra u momčadi u istom trenutku tako da United često igra i s trojicom napadača. To naravno dovodi do lošije defanzivne igre pa United ove sezone prima više golova no što je na to navikao prošlih sezona. Osim toga nedostaje im i pouzdani stoper Nemanja Vidić, a njegova zamjena Johnny Evans često griješi i jednostavno nije kalibar igrača koji bi mogao zamijeniti srpskog reprezentativca.

Sve u svemu Chelsea je favorit ovog dvoboja iz kojeg god kuta gledali utakmicu. Imaju jak motiv, u odličnoj su formi a igraju i pred svojom publikom koju neće htjeti iznevjeriti.

Exit mobile version