Jump to content
Sign in to follow this  
ivemali

11.01.2009. - Nedjelja

Recommended Posts

Che confusioonee, sara perche ti amo

e un emozioonee, che cresce piano piano

stringimi foortee e stammi piu vicino

se ci sto beenee sara perche ti amo...(http://www.youtube.com/watch?v=yCvUOBGpk6Y)

 

Ponuda sa expekt.com:

Sat 09-01-10

18:00 Genoa CFC - Torino FC 1.75 3.25 5.25

20:30 FC Internazionale - Cagliari 1.25 5.75 12.00

Sun 09-01-11

15:00 Bologna - Chievo Verona 1.80 3.25 4.85

15:00 ACF Fiorentina - US Lecce 1.40 4.20 9.00

15:00 Juventus FC - AC Siena 1.28 5.25 12.00

15:00 SSC Napoli - Catania 1.60 3.40 6.75

15:00 US Palermo - Atalanta 2.10 3.10 3.75

15:00 Reggina - S.S. Lazio 2.85 3.00 2.60

15:00 Udinese - UC Sampdoria 2.20 3.00 3.60

20:30 AS Roma - AC Milan 2.75 2.95 2.75

 

"Probabili formazioni"

 

Prvo da mojim vjernim čitaocima čestitam Novu godinu i sve vjerske blagdane koliko god ih ima, bitno da ne smetaju jedan drugome. Nema tome davno, jedan naš lokalni državni službenik je izjavio da se on u ratu borio i protiv Djeda Mraza. Stari se vratio i tuče debelo konkurenciju. Ja sam kao mali od svih najviše upamtio poklon od Gibonija. Bilo je to vrijeme kad se skupljao stari papir po kućama za džeparac. Ja i školski kolega pozvonimo familiji Stipišić, otvorio je Gibo u metal fazi (Glaaasnoo, glasnijee, ja neznaam drugačijee...), raščupan, gol do pasa i u kožne gaće. -Šta oćete? -Imate li starog papira? -Stani tu... I donese on plik novina, većinom stare romane, Erotike i Vruće Kajeve. Te pornografske novine su bile kvalitetnije nego današnje dnevne.

Talijani su napunili baterije i većini startaju mini pripreme iza Božića, najranije Chievo 27.12., ostali 28. ili 29., pauza dan-dva oko Nove godine pa nastavak. Počinje novi ciklus i transferi, kod "malih" klubova pogotovo, zadnje kolo je bilo najgore suđenje dosad, loše vrijeme, znači oprez i usitno.

Bologna - Chievo Verona - mogu se domaći tuči nogom u guzicu od sreće što su izvukli bod abruzzesima. Prvo poluvrijeme su imali nekoliko šansi, u drugome su ih domaći nabili u bunker, spasila ih je sreća i Antonioli. Mihajlović: "L'importante era non perdere" ("da muve ne bi uletale u sobu, na prozorsku dasku stavite posudu sa sirćetom"). Već ga zovu Mister X, traži braniča i napadača (Corradi, Caracciolo ili Balotelli). Novi poraz Chieva kući od Genove, igrali su bolje, ispromašivali se, imali 2 stative, na kraju igrali na sve ili ništa i izgubili. Pellissier je previše usamljen u napadu, prelazak Makinwe iz Lazija je pitanje sati. Lanna, jedan od stupova Chieva zadnjih 10 godina je sada u Bologni, gosti dolaze oslabljeni, Bologna ovo redovito dobija. Chievo igra bolje nego što pokazuje tablica, Bologna neuvjerljiva ali ovo nije utakmica za preokret, tip 1 3/10.

ACF Fiorentina - US Lecce - zaslužena pobjeda domaćih kod Sampdorije, igrali su uglavnom na kontre, najbolji Kuzmanović i Melo. Ima tu viška igrača, trebali bi otići Pazzini, Osvaldo i Santana. Opet Lecce bez pobjede, puno bolji od Bologne, promašili 3-4 mrtve šanse. Drugo poluvrijeme izašao Cacia, ušao Castillo i zaigrali su živahnije. Beretta traži pojačanje u sredini. Domaći se evidentno dižu, velika je konkurencija za ligu prvaka (Mutu: "Vogliamo il quarto posto"), ne smiju gubit bodove, ovo redovito dobijaju, tip 1 AH(-1/-1.5) 4/10 1.91.

Juventus FC - AC Siena - bez velike igre su domaći prošli Bergamo, zabili su svoje šanse, 2. poluvrijeme pali, na kraju umrtvili utakmicu. Najbolji Del Piero, Amauri i Legrottaglie. Na penale izgubili prijateljsku sa Monacom, vratili se neki igrači uključujući Buffona koji ipak pauzira ovu utakmicu. Siena je odlično odigrala kući sa Interom, odlučila je već kronična neefikasnost i detalj na kraju utakmice. Bili su bolji, igrali obranu visoko, zatvorili bokove, presingom ih blokirali. Giampaolo: "Ingiusto perdere cosi". Preko tjedna izgubili 2-1 od nekog sela. Giampaolo traži od uprave tri pojačanja, prema riječima sportskog direktora dolaze se nadigravati. Znamo za odnose među njima, 3-0, 2-0, tip 1 AH(-1/-1.5) 4,5/10 1.71.

SSC Napoli - Catania - domaći neprepoznatljivi u Torinu bez Lavezzija i Hamsika. Igrali su nešto prvih 20 minuta i na kraju utakmice, Maggio je bez ove dvojice izgubljen, sve skupa slabo. Koji dan prije Papina obraćanja Rimu i svijetu, De Laurentiis se obratio napolitancima:..."Cari amici napoletani, sapete che ho sempre definito la mia idea di calcio come un network di gioia, un film in progress, che scandisca la continua evoluzione della nostra storia"...i tako dalje ljigavo i dupeulizivački. Catanija je nakon 42 godine dobila Romu, preskočila je na tablici i izašla iz mini krize. Odlično su igrali sat vremena, vodili 3-0 i nakon toga se opustili. Na kraju uz veliku nervozu dobili utakmicu. Zenga će ispalit na ganglije ako ovako nastavi, svaku utakmicu se svađa sa novinarima, navijačima, protivnicima. Vidi se da je čovjek ispekao zanat na Balkanu. Zenga: "Siamo la sorpresa....Ma per il 2009 voglio di piu". Mascara odličan, Takayuki Morimoto nakon produženja ugovora proigrao. Odigrali su nekoliko prijateljskih utakmica sa lokalnim klubovima i sve dobili velikom razlikom, zabili svi napadači uključujući i Martineza, vježbali obranu sa 4 igrača. Imam neki osjećaj da će ovdje biti golova, Zenga zna kako je prolazila njegova defanzivna taktika dosad i da se moraju otvorit. U Napolijevu porazu 2-1 od Cavese-a (4.1.) Lavezzi je takoreći iz aviona iskočio na teren sa brojem 10 na leđima, Hamšiku su navijači vratili ukradeni sat (pronašli pljačkaše prije policije!), nekoliko je Sicilijanaca u Napoliju (sa Palermove strane), motiv je veliki, tip Over 2.5 goals 3/10 1.9.

US Palermo - Atalanta - domaći ravnopravni Laziju u Rimu do gola, malo kasnije Balzaretti isključen, Miccoli pokupio ozljedu i bilo je gotovo. Ballardini: "Sconfitta immeritata". Predsjednik Zamparini je poručio onima koji ne igraju da mogu slobodno otići, ostali ne. Miccoli vjerojatno starta sa klupe, fale dva bitna braniča Balzaretti i Bovo. Poraz Atalante kući od Juventusa, dobro su igrali, pogotovo prvih 20 minuta kad su imali nekoliko gol šansi i 2. poluvrijeme. Oštećeni za penal i kod 1. gola Juve-a. Floccari ostaje, ništa od Rome zasad. Putuju bez navijača, branič Manfredini fuori (hrv. out), vraća se Cigarini, bitan igrač za napad. Dolje nema snijega, oboje osakaćeni u obrani, ovo su uvijek neizvjesne utakmice, tip Over 2.5 goals 2,5/10 2.0.

Reggina - S.S. Lazio - domaći su zasluženo uzeli bod na Sardiniji. Igrali su dobro, imali dosta šansi i kontrolirali igru. Corradi izgleda ipak ostaje do kraja sezone. Pillon debitira kući, neki igrači najavljuju pobjedu. Lazio je dobio Palerma u izjednačenoj utakmici. Prvo poluvrijeme je pobijedio strah, drugo je ušao Rocchi i riješio utakmicu. Loša atmosfera vlada u ekipi, to se najbolje vidjelo kod zamjene Zarate-Rocchi. Zarate ima sve više status zvijezde, talijan i Pandev gube status, svlačiona se dijeli između talijana i južnoamerikanaca. Neizvjesno, iako Lazio nakon duže vremena ima vani jednu "lakšu" utakmicu. Igraju bolje u nastavku, čisto da nisam pisao bezveze, half time/full time X/2 0,5/10 5.75.

Udinese - UC Sampdoria - potop u Milanu iako su imali neke šanse na 1-0 i 2-1 (D'Agostino), Di Natale jedini unosio živost. Sve više vlada anarhija u toj ekipi, obrana je nepokretna i šuplja, Handanović prima gol svakih 20 minuta, taktika je pročitana. Tako se ove godine ponovilo prokletstvo 12. mjeseca, ove godine je to počelo i ranije. Marino: "Siamo fragili psicologicamente". "Il direttore generale" Pietro Leonardi je zabranio igračima razgovor o transferima jer su počele javne licitacije (Handanović, Inler...). Poraz Sampdorije kući od Fiorentine, dobra utakmica po užasnom terenu. Zaslužili su bod, više su napadali pogotovo 2. poluvrijeme, Cassano naprijed nema pravog suigrača. Mazzarri: "Eravamo stanchi dopo l'Uefa". Ne možeš stavit 2 litre u bocu od litre, rekao bi Pero Nadoveza. Ne brine ih izgleda puno stanje na tablici jer su imali najduži odmor od svih, do 2.1. Raggi iz Palerma je prešao, dolazi Genevier iz Pise, napadač. Hladno vrijeme u Udinama, međusobni susreti neizvjesni, jedno vrijeme je Sampdorija gazila, zadnje 2 dobio Udinese. Slično kao prije, half time/full time X/1 0,5/10 5.0.

AS Roma - AC Milan - Posticipo. Nakon 8 pobjeda iz cuga Roma je izgubila na Siciliji. Igrali su kao seljačka radna zadruga, nasjeli na sitne provokacije. Spaletti se kockao sa ozljeđenim Juan-om, uz njega najgori Mexes i Doni (istrčati ili ne istrčati, pitanje je sad?). Totti opet pokupio ozljedu, mjesec dana vani, vjerojatno manje. Još nisu produženi ugovori s nekim bitnim igračima. Oni još misle uhvatit 4. mjesto, i ja sam mislio da ove tete šta rade po dućanima imaju doma svega. Taman kad su svi počeli otpisivat Milan, odigrali su najbolju utakmicu. Skrpali su nekako glavne igrače, brazilci su se razigrali i eto lagane pobjede. Ancelotti: "Siamo migliorati parecchio". Tužno je vidjeti Ševčenka koji ni uz ovolike izostanke nema minutažu. Jankulovski je promoviran u veznjaka, Beckham je izgleda spreman, tako da Galliani traži samo kvalitetnog braniča. Spominju se Daniel Agger i Andrea Dossena iz Liverpoola. Milan stalno igra pod šahom, Inter će biti na +12, ovo je uvijek neizvjesno. Preskočio bi da nisam vidio statistiku Milana od 2000. naovamo prvo kolo iza Nove godine: 7 pobjeda i jedan remi, sve golijade, pa ćemo tip 2 AH(0) 2,5/10 1.91.

Anticipi:

Genoa CFC - Torino FC - bez 7 prvotimaca je Genova iščupala 3 boda kod Chieva. Veći dio utakmice su se branili, na kraju je odlučio povratnik Olivera. Milito ostaje do kraja sezone i to im je najveće pojačanje. Nažalost će morati bez njega tri kola izgleda i to je težak gubitak. Torino je u brutalnoj utakmici dobio Napoli i tako ušao u novu godinu sa nekim optimizmom. Bili su bolji taman za taj jedan gol, Dzemaili najbolje ocjenjen, Rosina i Bianchi konačno nešto odigrali. Matteo Rubin je izgubljen bar mjesec dana, traže se pojačanja u obrani. Utakmica je bila upitna ali izgleda da se igra. Ovo je uglavnom izjednačeno ili tijesno dobija Genoa, zadnjih 5 kući sve underi, zadnje 2 nerješene. Prvi impuls je bio odigrat <2,5 gola ali mi se vraća odlična igra Torina ovdje protiv Sampdorije, pa ćemo tip 2 AH(+0.5/+1) 2,5/10 1.87 i tip 2 0,5/10.

FC Internazionale - Cagliari - tipična interovska pobjeda u Sieni, trebali su izgubit utakmicu, 2. gol Maicona iz ofsajda. Mourinho: "Non meritavamo di vincere" ("jagode su voćke mesnatih plodova a jedu ih djeca vlasnika kafića"). Unatoč lošim igrama Titolo d`inverno je tu. Tragedija je da nakon toliko potrošenih novaca sada traže pravoga napadača za 15-20 golova po sezoni. Ibrahimović je sam, Crespo i Cruz to ne mogu fizički pratit, Balotelli i Adriano su više na odlasku nego unutra. Od Milita zasad ništa, Acquafresca ostaje na Sardiniji. Remi sa Regginom nije teško pao Cagliariju iako su na toj utakmici oštećeni. Rano su poveli i nakon toga su igrali uglavnom gosti. Allegri: "Risultato comunque positivo". Neočekivano puno bodova su prebacili u novu godinu. Traže se pojačanja, Cossu je produžio ugovor do 2011. Ukoliko bi Acquafresca ipak završio u Interu, David Suazo bi se mogao vratiti u Cagliari sa posudbe iz Benfice. Bez Lopeza i Bianca obrana je osakaćena, zadnji uspjesi ovdje pobjeda 95. i remi 96. Ponavljanje toga neće doživjet ni Joža Manolić, tip 1 AH(-1/-1.5) 4,5/10 1.71.

 

FT Genoa 3 - 0 Torino -3

FT Inter Milan 1 - 1 Cagliari -4.5

FT Bologna 1 - 1 Chievo -3

FT Fiorentina 1 - 2 Lecce -4

FT Juventus 1 - 0 Siena -2.25

FT Napoli 1 - 0 Catania -3

FT Palermo 3 - 2 Atalanta +2.5

FT Reggina 2 - 3 Lazio -0.5

FT Udinese 1 - 1 Sampdoria -0.5

FT AS Roma 2 - 2 AC Milan 0

 

Uloženo 473 Vraćeno 422,436 89,3%

Posted Image

Edited by ivemali

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uvjek vjerni čitač. :crossfingers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiorentina - Lecce - 1 - 1,40 - Expekt

Nakon odmora vraćamo se akciji u Seriji A gdje će Fiorentina tražiti prve bodove u 2009 protiv fenjeraša Leccea,za kojeg se može reći da je i u dobroj poziciji sa obzirom u kako je lošoj formi i da su bez pobjede od kraja Septembra kada su slavili protiv Cagliarija na svom terenu.Od tada gosti ne znaju za pobjedu mada ukupan skor nije loš jer od tada su odigrali 12 utakmica,iako nemaju nijednu pobjedu imaju 7 remija.U ovom silnom broju nerješenih ipak vidim šanse za ovaj tip.

Naime od tih 7 remija,5 je Lecce ostvario da je dao go.U tri su primali golove na samom kraju utakmice i tako gubili tri boda što mi daje razlog da vjerujem da imaju velikih problema sa čuvanjem svoje mreže protiv organiziranih i silovitih protivničkih napada,pogotovo je to bio slučaj kada bi naletili na protivnika evidentno kvalitetnijih od njih,što je bio slučaj u sva tri duela (Lazio, Palermo, Udinese) pa vjerujem da protiv Gilardina i družine nemaju puno šanse.Lecce u napadu nema zvučnih imena pa i sam napad ne briljira,pogotovo na gostovanjima,gdje su dali tek četiri gola u 8 odigranih gostovanja,u zadnja tri jedan a u zadnjih 5 samo tri.

Što se tiče Fiorentine kod njih je omjer na njihovom terenu potpuno drugačiji (6-2-0 ; 14:4) pa vjerujem da će sa ovako pozitivnim skorom nastaviti i sutra.Fiorentini je ovo najlakša utakmica u seriji izuzetno neugodnih (Milan-Juventus-Napoli) tako da im je pobjeda sutra skoro pa imperativ.S obzirom da Milan koji je ispred njih ima nezgodno gostovanje u Rimu Fiore bi sa pobjedom mogla doći na treću poziciju te izbjeći neugodnu situaciju da na gostovanje na San Siro ide iza AC Milana.I u ovoj sezoni i u prethodnim Fiorentina je ovakve utakmice uglavnom pobjeđivala pa vjerujem da će to riješiti i sutra,od gostiju su jednostavno bolja ekipa i nadam se da će to na terenu i pokazati i uz ozbiljan pristup pobjeda domaćih ne bi trebala izostati.Kao što sam već rekao,sa gubljenjem bodova sutra Fiorentina rizikuje da u izuzetno nezgodna gostovanja u Torinu i Milanu uđe sa zaostatkom i vjerujem da tu situaciju sebi neće dozvoliti.Fiore u ovoj sezoni kada gostuje nižeplasiranim ekipama nerjetko gubi dok na svom terenu nisu dočekali njih puno,ali kada bi igrali to su rješavali bez većih problema (Reggina 3-0, Bologna 1-0),dok je Lecce minimalno gubio od ekipa iz samog vrha tabele (Juventus 1-2, Inter 1-0) ali ipak nije izbjegavao poraz pa vjerujem da mu to neće uspjeti ni sutra.

U redovima domaćih nema većih izostanaka,od prije su povrijeđeni Jørgensen i Almiron dok je kod gostiju najnoviji važan igrač odbrane Stendardo te takođe važan veznjak Zanchetta.

ACF Fiorentina: Frey - Comotto, Kroldrup, Gamberini, Vargas - Kuzmanović, Felipe Melo, Donadel - Santana - Gilardino, Mutu

US Lecce: Benussi - Polenghi, Esposito, Fabiano, Ariatti - Munari, Ardito, Caserta - Giacomazzi, Castillo, Tiribocchi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juventus - Siena - hendikep (-1,5) 1 - 1,85 - Mozzart


Nakon večerašnjeg kikksa Intera prosto se gomilaju ekipe koje se nadaju da će pobjedom aktuelnom prvaku zagorčati život a najbliži tome je Juventus koji ima priliku da pobjedom nad svojom filijalom Sienom dođe Interu na tek četiri boda zaostatka.

Ipak stvari za Juventus nisu baš najbolje,osim brda povrijeđenih igrača,najproblematičniji Buffon i Camoranesi,iza njih je nedavno odigrana prijateljska utakmica sa Monacom u kojoj nisu briljirali,bar što se tiče efikasnosti,jer su čitav susret imali bolje prilike ali je njihove silne promašaje iskoristio Monako da bi tek golom Iaquinte u 90. minuti došli do gola.Danas ipak ne očekujem takve probleme,i pored silnih izostanaka Juventus je još uvijek bolja ekipa,prije svega u napadu gdje je trenutno Siena i najslabija tako da se nadam da protiv gostiju neće imati većih problema.Toplo se nadam da će Juventus u ovoj utakmici nastaviti izuzetnu formu sa kraja prošle godine kada su slavili u četiri meča za redom,gdje su naročito impresivne bile pobjede nad Atalantom i Milanom.

Što se tiče Siene za nijansu su iznad opasne zone a po običaju tu su ponajviše zbog dobrih igara na svom terenu gdje imaju tek jedan poraz ali su u gostima očajni sa 7 poraza iz 9 odigranih susreta.Osim toga za njih je specifično i to,možda više nego kod ostalih klubova sa dna tabele,da kada igraju sa nekim ekipama iz gornjeg dijela tabele po pravilu prolaze loše.To je slučaj i u ovoj sezoni,od ekipa od prvog do 10. mjesta samo su savladali Fiorentinu u Sieni dok su sa 8. Catanijom igrali nerješeno,ukupan im je skor sa spomenutim klubovima 1-1-7 ; 4:14.Vjerujem da će protiv oslabljene ali ipak organizovane odbrane Juventusa imati velikih problem da slože čestite napade,mada nemaju loše napadače veliki problrem bi mogla biti njihov nekontinuitet predstava,koji su dali par golova ali su uglavnom bili u pitanju povremeni bljeskovi.Na drugoj strani,protiv Juventusa u najmanju ruku imaju problema da postignu go,iak osu u prošloj sezoni slavili sa 1-0 u Sieni to je bio prvi pogodak Siene u zadnjih 5 susreta protiv Juventusa.Kada igraju u Torinu stvari su još gore gdje Siena nije dala go od 2004 i poraza 4-2.

Na kraju da dodam konačni argument za ubjedljivu pobjedu Juventusa.Iako su oslabljeni neigranjem Trezegeuta tu je fantastični Amauri,sa postignutih 6 golova u zadnja 4 ligaška susreta.Za ovog momka je zanimljivo da se uglavnom raspuca protiv slabijih ekipa pa vjerujem da će to i sutra biti slučaj.U ovom kontekstu nadam se da će iskoristiti,on i generalno ekipa Juventusa,neigranje važnog igrača odbrane gostiju,desnog beka Rossettinija te golmana Curcija.

Sve kad se sabere nadam se ubjedljivoj pobjedi Juventusa.

Juventus: Manninger - Grygera, Legrottaglie, Mellberg, Molinaro - Marchionni, Sissoko, Marchisio, Nedved - Amauri, Del Piero

AC Siena: Manitta - Del Prete, Portanova, Brandao, del Grosso - Jarolim, Codrea, Gallopa - Kharja - Ghezzal, Frick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...