Jump to content
Sign in to follow this  
wildgh

08.09.2009.

Recommended Posts

Evo vratila se košarka pa da napišem neke prijedloge:

 

Slovenija(143,5)-Srbija manje @ 1,85 SS

- Slovenci okupili dobru ekipu koja je uigrana i dobro odradila pripremni period, jučer pobjedili Britance, naizgled uvjerljivo ali dosta su se mučili. Prvo poluvrijeme je završilo u egalu, dok su ih napokon slomili tek u 4. četvrtini ( 15-27, 20-10, 12-14, 12-21). Dali malo koševa ne tako snažnim Britancima.

- Srbi ugodno iznenadili, i to prvenstveno obranom koja je donjela pobjedu jer su Španjolce (koja je jedna od najboljih napadačkih ekipa) limitirali na samo 57 poena.

Očekujem tvrdu utakmicu, malo poena i čelične obrane - under

 

Hrvatska(h+5,5)-Grčka 1 @ 1,85 SS

- Hrvatska pomalo razočarala na startu, možda se i od ove ekipe previše očekuje...Mislim da je veliki hendikep ozljeda Marka Tomasa, gdje smo ostali tanki na vrlo važnoj poziciji 3, gdje nemamo kvalitetnog igrača (ruku na srce, Rozić i Stojić nisu svjetska klasa). Međutim i takva ekipa nije toliko loša, trebali bi namučiti Grke i mislim da barem neće izgubiti u hendikepu

- Grci pobjedili Makedonce, ali oni nisu u rangu najboljih ekipa, pa neznamo stvarnu snagu Grčke ekipe. Grci kao i mi, imaju dosta centara i krilnih centara na rosteru i tu vidim priliku da im pariramo jer je i kod nas takva situacija. Mislim da se Kasun,Vujčić,Prkačin,Nicević,Banić mogu nositi sa Bourousisom, Schortsanidisom i ostalima pod košem, a cilj bi nam trebao biti zatvoriti vanjsku liniju sa Zisisom i Spanoulisom

Edited by wildgh

Share this post


Link to post
Share on other sites

I još "kao" ziceri:

 

Njemačka(km)-Rusija 2 @ 1,25 SS

- Njemačka je oslabljena, bez Nowitzkog potpuno drugačija ekipa koja će jačim ekipama služiti kao kanta za napucavanje. Relativno dobar rezultat koji su imali protiv Francuza je čisto razlog francuske nemoći i loše igre, usprkos francuskim NBA zvijezdama.

- Rusi isto tako oslabljeni, ali pokazali da mogu i bez Holdena i s pomlađenom ekipom igraju dobro i dosta uvjerljivo pobjedili solidne Latvijce.

 

Latvija(km)-Francuska 2 @ 1.20 SS

- Solidna Latvija, ali nije na tom nivou kao Francuska, makar bi mogli iznenaditi ako se francuzi ne trgnu i počnu bolje igrati.

- Moraju početi igrati bolje i pobjeđivati uvjerljivije, pobjeda ne bi smjela doći u pitanje. Igrali su dodatne kvalifikacije za ulazak na prvenstvo gdje su se mučili s Ukrajinom i Finskom :uredu: . Krajnje je vrijeme da počnu s dobrim igrama.

 

Poljska(km)-Litva 2 @ 1,40 SS

- Poljaci kao domaćini i s jednim odličnim naturaliziranim Amerikancem i NBA igračem Gortatom nisu loši i mogu iznenaditi. Ali ako se ta dvojica zatvore, ostaje im prosječna ekipa. Jučer su razbili Bugarsku koja nije neka super ekipa pa taj rezultat uzimam s rezervom. Uvijek se kaže da se nije pametno kladiti protiv domaćina, ali ova utakmica bi trebala biti čista i jasna po pitanju kvalitete.

- Litva isto dolazi sa izmjenjenom i pomlađenom ekipom, međutim tu je još dovoljno kvalitete da se pobjedi Poljska. Jučer su ih iznenadili Turci koji nisu briljirali na pripremama i to je bilo dosta veliko iznenađenje...Litva ovu utakmicu ne smije izgubiti ako želi igrati ikakvu ulogu u ovom prvenstvu. Ako izgube, u sljedeći krug će ići s zadnje pozicije i bez bodova, a to si ne smiju dozvoliti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

18.15 Slovenia - Serbia tip UNDER 138.5 @2.00 Bet365 : under 142.5 @1.90 Unibet@

Posle sjajne igre i tijumfa protiv svetskog prvaka Spanije i pored stisavanja strasti i euforije u srpskim redovima ocit je optimizam pred danjasnji susret dveju republika bivse jugoslavije.najzasluzniji za trijumf protiv Spanaca je svakako izvrsni strateg Dusan Ivkovic koji ima toliko trofeja da verovatno ostali treneri mogu samo to da sanjaju.

Nesto i o ekipi Slovenije:Oni su juce uz dosta napora savladali reprezentaciju Velike Britanije koja je ipak oslabljena nedolaskom dvojice igraca iz NBA lige tako da ce ovde verovatno zavrsiti na 4 mestu u grupi.Najefikasniji u redovima Slovenaca je bio iskusni Lorbek sa 19 poena.On je izjavio posle meca da nije zadovoljan igrom ekipe i da peotiv Srbije ako zele nesto da postignu moraju mnogo vise da pruze.

 

Srbija je stvarno pruzila fantasticnu igru al isamo u odbrani jer dozvoliti svetskom prvaku da na poluvreme ode sa samo 23 kosa, pokazuje da su Srbi odigrali stvarno fantasticno.U napadu jos mnogo toga skripi i dosta se ige stihijski i bezidejno.No verovatno posto se radi o najmladjoj selekciji u Polskoj da ce se vremenom i to poraviti u igri reprezentacije Srbije.

 

Krajni ishod ne bi tipovao ali smatram da obe reprezentacije igraju veoma dobro u odbrani tako da limit od 138.5 kosa ne bi trebalo ni blizu da bude dostignut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...