Jump to content
Sign in to follow this  
Gandalf

03.12.2009.

Recommended Posts

19:00, Toulouse - Partizan, @1.40, Unibet, 8/10

 

 

 

U susretu 5. kola, J skupine Europske lige sastaju se trenutno 3. plasirani Toulouse i posljednjeplasirani(4.) beogradski Partizan.

 

Toulouse je u dosadašnjem dijelu natjecanja ostvario omjer 1-1-2 uz gol razliku 5:10 i ima 4 osvojena boda, dok je Partizan ostvario omjer 0-0-4 uz gol razliku 5:13 i 0 osvojenih bodova.

Prvoplasirani Shakhtar ima 12 bodova iz 4 utakmice, a 2. plasirani FC Brugge ima 7 bodova iz odigrane 4 utakmice.

 

Dosadašnji rezultati Toulousea:

Toulouse - Shakhtar 0:2 05.11.2009.

Shakhtar - Toulouse 4:0 22.10.2009.

Toulouse - Club Brugge 2:2 01.10.2009.

Partizan - Toulouse 2:3 17.09.2009.

 

Dosadašnji rezultati Partizana:

Partizan - Club Brugge 2:4 05.11.2009.

Club Brugge - Partizan 2:0 22.10.2009.

Shakhtar - Partizan 4:1 01.10.2009.

Partizan - Toulouse 2:3 17.09.2009.

 

Iz gore navedenog vidljivo je da je ova utakmica od izuzetnog značaja za domaćine jer im vjerovatno samo pobjeda ostavlja mogućnost nade u plasman u daljnje natjecanje, dok je Partizan već sad izgubio sve izglede da izbori plasman u sljedeći krug.

 

Ova utakmica će biti pod velikoim povećalom i zbog nemilih događaja iz rujna, kada je prilikom igranja prvog susreta između ove dvije momčadi u Beogradu ubijen navijać Toulousea dvadesetosmogodišnji Brice Taton.

Današnji dan u Toulouseu osvanuo je s kišom, a prognoze govore da će tako vjerovatno biti i večeras u vrijeme odigravanja meča.

U prijepodnevnim satima, delegacija FK Partizan u kojoj su bili potpredsjednik kluba Mile Jovičić i Ratimir Babić, posjetila je grob Bricea Tatona, koji se nalazi u malom mjestu nadomak Toulousea, pod imenom Cezare.

Zbog tog ubojstva navijača(počinitelj je još uvijek u bijegu), UEFA je izdala naputak kojim se zabranjuje dolazak Partizanovih navijača na večerašnji susret tako da će crno-bijeli biti bez pomoći svojih navijača.

"With aim to conduct this UEFA recommendation, we call on Partizan FC fans from Serbia and other European countries not to travel to Toulouse, individually or as a group. Away stand tickets will not be available, neither will Partizan FC have them for purchase, therefore this section of Toulouse stadium will remain empty.''

 

Iako je Partizan od Toulousea dočekan vrlo srdačno, ne vjerujem da će tako biti i kad istrče večeras na travnjak Municipala. Znaju to ipak i domaćini pa su gostima osigurali maksimalno sigurne uvjete(recimo na aerodromu ih je osim policije što je uobičajno, dočekao i veći broj vojnika pod punom opremom!?).

 

Inače, obje momčadi će večeras biti dosta oslabljene pa će Toulouse vjerovatno biti bez najboljeg igrača, André-Pierrea Gignaca(14 nastupa u prvenstvu - 3 gola), vratara Yohanna Pelea, Maura Cetta(5 nastupa u prvenstvu), Daniela Congrea(12 nastupa u prvenstvu), Xaviera Pentecotea(rezerva inače i 6 puta ulazio u igru), Antoinea Devauxa(1 nastup i 2 puta ušao kao rezerva), Fodea Mansarea(4 puta ušao kao rezerva), Mohameda Fofane(4 nastupa) i Etiennea Didota(10 + 2 nastupa - 1 gol), dok će Partizan biti bez također svog najboljeg igrača, napadača Laminea Diarre(povreda - 8 pogodaka u prvenstvu), vratara Darka Božovića(bolestan), braniča Mladena Krstajića(kartoni), braniča Gorana Gavrančića(povreda), braniča Marka Lomića(povreda) i braniča Rajka Brežančića(problemi sa putovnicom).

 

Vidljivo je da Toulouse na kraju kad se sve zbroji i nema ipak toliko puno bitnih izostanaka. Gignacov izostanak može nadoknaditi njihov najbolji strijelac Moussa Sissoko(6 pogodaka), Pelea jednako dobro može zamijeniti Olivier Blondel(oba vratara imaju po 8 nastupa u prvenstvu), Didotov dio terena množe pokriti Franck Tabanou, a ostali igrači su itekako zamjenjivi, dok kod Partizana i nevjerujem da će biti puno kvalitetnih rješenja u obrani koja će danas biti oslabljena za 4 igrača, a ionako je u protekla 4 kola Europske lige bila kao švicarski sir...

 

Sve u svemu, obzirom na događaje koji su pratili prvi susret, napaljenu atmosferu na tribinama, izostanke u momčadima i neiskustvo Partizanove momčadi u ovako velikim utakmicama, ja naprosto ne mogu zamisliti niti jednu drugu opciju osim pobjede domaće momčadi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:05, AS Roma - FC Basel 1893, @1.50, PSK, 8/10

 

 

 

U susretu 5. kola, E skupine Europske lige sastaju se trenutno 2. plasirana Roma i 1. plasirani Basel.

 

Roma je u dosadašnjem dijelu natjecanja ostvarila omjer 2-1-1 uz gol razliku 5:4 i ima 7 osvojenih bodova, dok je Basel ostvario omjer 3-0-1 uz gol razliku 7:2 i ima 9 osvojenih bodova.

Trećeplasirani Fulham ima 5 bodova, a posljednjeplasirani CSKA Sofia ima 1 osvojeni bod.

 

Dosadašnji rezultati Rome:

AS Roma - Fulham 2:1 05.11.2009.

Fulham - AS Roma 1:1 22.10.2009.

AS Roma - CSKA Sofia 2:0 01.10.2009.

Basel - AS Roma 2:0 17.09.2009.

 

Dosadašnji rezultati Basela:

Basel - CSKA Sofia 3:1 05.11.2009.

CSKA Sofia - Basel 0:2 22.10.2009.

Fulham - Basel 1:0 01.10.2009.

Basel - AS Roma 2:0 17.09.2009.

 

Večeras će Roma konačno moći računati na Daniele De Rossia i Francesca Tottia, što je za nju nemjerljiv dobitak. S druge strane odsutan će biti Tonetto pa će vjerovatni sastav Rome izgledati ovako:

Julio Sergio - Motta, Mexes, Juan, Riise - De Rossi, Pizzzaro, Perrota, Menez - Vučinić, Totti.

 

Basel će biti bez Antonia da Silve pa se može očekivati sastav:

Costanzo - Inkoom, Cabral, Cagdas, Safari - Chipperfield, Huggel, Carlitos, Stocker - Frei, Streller.

 

Trener Rome Claudio Ranieri tvrdi da će večeras na teren izvesti najjači sastav, iako u nedjelju igraju gradski derbi s Laziom i da je cilj proći ovu grupu i kvalificirati se za daljnje takmičenje.

Obzirom da Fulham danas igra doma s CSKA Sofijom, Romi je pobjeda u ovom susretu krajnje neophodna i morala bi do nje obzirom na blijede igre Basela u nacionalnom prvenstvu, pogotovo u gostima.

Ranieri je izjavio sljedeće: "Basel and then Lazio? They are both very important games for us. We want to go ahead in Europe, but that will be difficult if we do not beat Basel. We cannot take this game for granted. We have to win in order to progress. I will not make any calculations. I want to win the group and so I will play my strongest formation. I think Totti will play"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...