Jump to content
Sign in to follow this  
Gandalf

16.12.2009.

Recommended Posts

14:00, TP Mazembe - Auckland City, tip 1, @1.75, Expekt

 

 

U susretu za 5. mjesto na klupskom Svjetskom nogometnom prvenstvu sastati će se danas predstavnik Afrike, kongoanski klub TP Mazembe i predstavnik Oceanije, novozelandski Auckland City.

 

TP Mazembe je na ovom prvenstvu do sada odigrao tek jedan susret izgubivši u 1/4 finalu od koreanskog kluba Pohang Steelers FC s 2:1. Kongoanci su u tom susretu došli u vodstvo pogotkom Mbenze Bedia u 28. minuti susreta, a u drugom poluvremenu Pohang preokreće rezultat pogotcima brazilskog virtuoza Denilsona u 50. i 78. minuti susreta.

Zavirimo li u statistiku tog susreta vidjeti ćemo da su Kongoanci uputili 22 udarca na gol, a Koreanci 19. Posjed lopte je bio poprilično izjednačen 49:51 % u korist Koreanaca.

 

Auckland City je s druge strane odigrao 2 susreta. U prvom je igrao protiv domaćina AL Ahli FC-a i vrlo iznenađujuće došao do pobjede od 2:0 pogotcima Adama Dickinsona u 45. i Chada Coombesa u 67. minuti.

Al Ahli je tijekom cijele utakmice bio dominantniji što pokazuju udarci na gol u omjeru 22:15, korneri u omjeru 10:1 i posjed lopte u odnosu 58:42, no sve je to bilo nedostatno da se spriječi iznenađenje.

U drugom je susretu u 1/4 finalu Auckland poražen od meksičkog Atlantea s 3:0. Tu su već stvari bile onakve kakve su i očekivane. Pogotke su za Atlante postigli Daniel Arreola u 36., Christian Bermudez u 69. i Lucas Silva u sudačkoj nadoknadi 2. poluvremena.

Meksikanci su bili totalno dominantni u tom susretu. Imali su omjer udaraca na gol 18:8, a posjed lopte je bio čak 75:25 % u korist Atlantea.

 

Inače, TP Mazembe je puno kvalitetnija momčad od Novozelanđana. Početkom studenog je osvojio afričku ligu prvaka. U 1. susretu finala doma je slavio nad nigerijskim Heartland FC-om rezultatom od 1:0, a u revanšu je tu prenost sačuvao unatoč porazu(1:2). Zbog pogotka u gostima je odnio naslov.

Novozelandski Auckland City do ovog takmičenja došao je puno lakše jer jedine prave i dostojne protivnike ima u svom nacionalnom prvenstvu, dok je Oceanijska liga prvaka tj. njen naslov uredno osiguran za klubove s Novog Zelanda.Naime, Australci se ne takmiče u tom natjecanju pa su im protivnici prvaci iz Nove Kaledonije, Tuvalua, Cookova Otočja, Papue Nove Gvineje, Samoe, Tonge...

A takvi protivnici su nedorasli Novozelanđanima.

 

Sve u svemu, vjerujem da je kvaliteta afričkog nogometa puno veća od novozelandskog i očekujem pobjedu TP Mazembea u ovom susretu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...