Jump to content
Sign in to follow this  
Gandalf

23.12.2009.

Recommended Posts

20:00, Jong De Graafschap - NAC Breda(-1), tip 2, @1.80, Expekt

 

 

 

U večerašnjem susretu 1/8 finala nizozemskog nogometnog kupa sastaju se Jong De Graafschap, koji je amaterska momčad i NAC Breda, koja se trenutno nalazi na 8. mjestu u 1. nizozemskoj ligi.

 

Jong De Graafschap je ustvari juniorska momčad(koja je posve amaterska), a ulaskom u 1/8 finala kupa su ostvarili povijesni rezultat jer nikada prije u kupu nisu dogurali toliko daleko. Dapače u posljednjih 10 godina Jong De Graafschap uopće nije uspio izboriti nastup niti u 1. kolu ovog takmičenja.

Ove godine su, istini za volju, imali i popriličnu sreću sa žrijebom. Tako su u prvom kolu bili slobodni, a u drugom su pobijedili drugoligaša Cambuura s 1:0. Potom su u trećem kolu igrali s još jednim drugoligašem, Zwolleom i po drugi put su slavili s 1:0, ali ovaj put su taj pobjednički pogodak postigli u produžetku.

Tako su izborili ovaj povijesni uspjeh, a zanimljivo je da su u ovosezonskom kup natjecanju uspješniji i od svojih starijih kolega, prve momčadi De Graafschapa(inače trenutno vodećeg drugoligaša) koja je ispala iz kupa u 2. kolu kada je naletjela na PSV i izgubila u Eindhovenu s 2:1.

 

Breda možda i nije toliko zvučno ime, kao netko od velikih nizozemskih momčadi, ali je momčad koja iznimno ozbiljno pristupa kup natjecanju što se vidi i po njihovim rezultatima u kupu u posljednjih 10-ak godina.

Krenemo li malo unazad vidjeti ćemo da je Breda lani igrala u 1/2 finalu kupa gdje je poražena od Twentea s 3:1. Prije toga je u 1/4 finalu Breda porazila i tako iz kupa izbacila AZ Alkmaar koji je kako znamo prošle sezone harao nizozemskom nogometnom ligom. Uspjeh Brede je i veći ako znamo da je do pobjede nad njim došla u gostima(2:1). U 1/8 finala Breda je prije toga porazila još jednog prvoligaša, Groningena s 3:2.

U sezoni prije toga Breda je također u kupu dogurala do 1/2 finala gdje je poražena od kasnijeg pobjednika kupa Feyenoorda s 2:0. Na putu do tog polufinala Breda je u 1/8 finala doma pregazila Ajax s 4:2.

A do polufinala kupa Breda je stigla i u sezoni 2006/2007. kada je u polufinalu deklasirana od Alkmaara sa 6:0. Međutim prije toga je u 1/4 finalu Breda porazila PSV s 3:0, a u 1/8 finala Twente s 2:1.

Tako Breda u posljednje 3 sezone ima 3 nastupa u 1/2 finalu nizozemskog kupa.

Još možemo izdvojiti 1/4 finale u sezoni 2004/2005(poraz od Feyenoorda) i još jedno 1/2 finale u sezoni 2003/2004(poraz od Twentea).

 

U ovogodišnjem je kup natjecanju Breda u 2. kolu porazila prvoligaša Willema II na gostovanju s 3:2 te u 3. kolu na još jednom gostovanju nižerazredni klub de Treffers kojeg je potukla do nogu s uvjerljivih 6:1(5:0 je bilo već u prve 42 minute utakmice).

 

Nema sumnje da je NAC Breda daleko kvalitetnija momčad, a obzirom na njene prethodne uspjehe u kup natjecanju vjerujem da će poprilično ozbiljno ući i u ovaj susret te da će na koncu protiv nedoraslog protivnika na kraju slaviti s većom razlikom pogodaka te stoga igram na pobjedu Brede u hendicapu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00, 2.5/Marseille - Auxerre, tip under, @1.70, PSK, 8/10

 

 

 

Od svih europskih liga petice, francuski nogomet najmanje volim ali hajde...

U večerašnjem susretu 19. kola 1. francuske nogometne lige sastaju se trenutno 2. plasirani Marseille i 7. plasirani Auxerre.

 

Marseille nakon 17. odigranih susreta(ima odigran susret manje) ima omjer 9-5-3 uz gol razliku 30:18 i 32 osvojena boda, što je čak 8 bodova manje on onog koliko je skupio prvoplasirani Bordeaux, ali uz odigran susret više.

S druge strane Auxerre ima omjer 8-5-5 uz gol razliku 17:15 i 29 osvojenih bodova.

 

Marseille doma ima omjer 4-2-1 uz gol razliku 10:5 i 14 osvojenihbodova, a Auxerre na gostovanjima ima omjer 2-4-2 uz gol razliku 3:4 i 10 osvojenih bodova.

 

Iz gore navedenog lako se vidi zašto ne volim francuski nogomet. Jednostavno, tamo bi nekakvim dekretom trebalo donijeti uredbu da momčad koja u 5 kola za redom u prosjeku zabije više od 2 gola po utakmici automatski treba postati prvak, jer su ondati stvarno pokazali da su daleko ispred svih(čast izuzecima kao što je Lille u zadnjih par kola...)...

 

Tako imamo činjenicu da Marseille u dosadašnjem dijelu prvenstva zabija 1.76 pogodaka po utakmici, a prima ih 1.06 po utakmici. Doma ih zabija 1.43 po utakmici, a prima tek 0.71 po utakmici.

Auxerre zabija 0.94 pogotka po utakmici, a prima ih 0.83 po utakmici. U gostima igra još tvrđe pa zabija tek 0.38 pogodaka po utakmici, dok ih prima čak 0.50 po utakmici.

 

Živjelo mučenje lopte... :uredu:

 

Pogledamo li statistiku overa i undera u ovom prvenstvu kod Marseillea je omjer 9-8 u korist undera(doma 5-2 u korist undera), dok je kod Auxerrea taj omjer 14-4 za undere(u gostima čistih 8-0).

 

Marseille je u zadnjih par utakmica, nakon one povijsne s Lyonom(5:5), koja se vjerovatno u francuskoj 1. ligi neće ponoviti u slijedećih 813 godina, počeo štekati s napadom pa je u zadnjih 6 utakmica samo na gostovanju kod Nice mrežu suparnika pogodio 3 puta, a posebno me razočarao u prošlom kolu kod St. Etiennea kada punih 85 minuta s igračem više nije uspio postići pogodak.

Auxerre ne odustaje od svoje filozofije, ako ne primiš pogodak ne možeš izgubiti pa nema veze ako ga ni ne zabiješ te uredno na gostovanjima igra bunker. Tako je 5 njegovih posljednjih gostovanja završilo ne samo u underu 2.5 pogotka nego i u underu 1.5 pogotka i svi su ti mečevi završeni 1:0, 0:1 ili 0:0.

 

Uostalom, od 23 posljednja međusobna susreta, ove dvije momčadi imale su iznenađujućih 16 undera...

 

Zato, svi večeras u obranu i ne daj Bože, da netko zabije gol... :uredu:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...