Jump to content
Sign in to follow this  
kladioničar

Zanimljive stvari i događaji

Recommended Posts

Ovdje ću postavljati neke textove o zanimljiv stvarima koje su se desile, ili će se tek desiti!!

ZA početak:

 

Većini će možda ovo biti i dosadno, al evo nešto što i mene još uvijek kopka

 

Hitler

 

Pojavljuju se sve novi i novi dokazi da Adolf Hitler nije izvršio samoubistvo 30. aprila 1945. već da je preko Španije prebegao u Argentinu i da je umro tek 1964. godine. Ovo tvrdi i autor bestselera „Hitler u Argentini“ Abel Basti, koji je ranije prikupljenim i objavljenim dokazima dodao još jedan.

 

Reč je o izveštaju iz arhiva Ef-Bi-Aj pod oznakom strogo pov, od 8. avgusta 1947. godine. U ovom dokumentu specijalne službe SAD prvo priznaju ne postoje ubedljivi dokazi Hitlerove smrti, a odmah potom - da su poslale agente da traže njegove tragove u Španiji.

 

„Agenti Ef-Bi-Aja, o čijem se izveštaju radi, uneli su u njega šokantne stvari. Evo kako počinje njihov izveštaj: „Prema dojavi koju smo dobili 28. aprila 1947, jedan ugledni španski lekar je priznao da se bavio lečenjem Adolfa Hitlera. Prema njegovim rečima, firer je imao problema sa zdravljem zato što je u to vreme uzimao stimulativnih preparata pa se suočio sa trovanjem organizma“.

 

U pomenutom izveštaju dalje se naglašava da Ef-Bi-Aj ne misli da postoje ubedljivi dokazi i izvori koji bi potvrdili Hitlerovu smrt i da stoga ne može da se odbaci pretpostavka da je on živ. Pa zaključuje: „Saradnici armije SAD rade na rasvetljavanju boravka Hitlera na teritoriji Španije“.

 

Vreme označeno u ovom tajnom izveštaju je ravno dve godine pošto su ratni saveznici Hitlera i njegovu prijateljicu Evu Braun proglasili mrtvim.

 

Indikativno je i to što je Basti na pitanje - kako se Hitler našao u Španiji - odgovorio ovako: „Između 27. i 30. aprila 1945. firer je bio prebačen u Barselonu specijalnim letom „junkresa-290“. Zajedno sa Evom Braun, a među putnicima bilo je još 13 istaknutih nacista, uključujući Martina Bormana i Henriha Milera. Hitler je na jednom imanju pored Barselone proveo oko mesec i po. Tu je popravljao zdravlje. U to vreme je Španija bila idealna zemlja za prebacivanje u Argentinu. On i Eva su u Barseloni dobili nove dokumente. Raspolažem dokumentom o ličnosti „Argentinca“ Federiko Vegenera. Na fotografiji je - načelnik geta u Rigi hauptsturmfirer SS Rosman. NJegova fotografija je prilepljena na novi formular na kom je bilo izmišljeno sve. Tako je on postao „sveži građanin Argenitine“.

 

U dokumentu - izveštaju Ef-Bi-Aja se pokušava razjasniti šta je dalje bilo sa pacijentom pomenutog španskog lekara. Razume se, taj doktor trebalo je da bude saslušan i fotografisan, a njegov iskaz verno zapisan. Naravno, sve ono što je rekao - provereno.

 

„Oficijelna verzija glasi: Hitler je izvršio samoubistvo 30. aprila 1945. godine. Ali, postavlja pitanje Basti, ako je sve bilo tako - zašto onda američki agenti ispituju španskog lekara i pokušavaju da uđu u trag njegovom tajanstvenom pacijentu. Da je Hitler zaista umro krajem aprila 1945, takva istraga Amerikanaca u Španiji izgledala bi u najmanju ruku čudno. Uostalom, raspolažem arhivskim zapisom radio-emisije Bi-Bi-Sija od 8. maja 1945. čiji reporter saopštava da vojni lekari u ruševinama „Firer-bunkera“ pregledaju Gebelsovo telo, pa dodaje: „Hitlerovo telo, međutim, nije nađeno, umesto njega - otkriven je nagoreli leš dvojnika“. Isti reporter još je dodao da su saveznici u danima pada Berlina našli šest mrtvih Hitlerovih dvojnika.

 

Odgovarajući na zamerku da previše veruje izveštaju Bi-Bi-Sijevog ratnog reportera, Basti kaže: „Oni koji to tvrde, morali bi da imaju odgovor - zašto je snimak te emisije takođe dobio oznaku strogo pov. i bio skriven od javnosti punih šest decenija. Sumnjičavcima ukazujem i na okolnost da su Britanci sa Rudolfom Hesom maja 1941. vodili tajne pregovore o zajedničkom napadu na SSSR. Ako je sve bilo čisto, zašto se transkripti saslušanja Hesa do danas drže pod ključem.

 

Bastiju je pred izlaskom nova knjiga „Kuda je pobegao Hitler: cilj - Patagonija“. A on povodom njenog izlaska kaže: „Upravo završavam pripreme operacije koja je sračunata da sa morskog dna podignemo tri podmornice. Jednom od tih podmornica Hitler je prebačen u Argentinu. Istovremeno tragam za Hitlerovim grobom. Obećavam da rezultati neće biti razočaravajući“.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bermudski trougao (također Bermudski trokut, Đavolji trokut) je naziv za morski trougao između Bermuda, Floride i otočića Portorika u Atlantskom okeanu. Bermudski trokut ima površinu oko 1.140 kvadratnih kilometara.

 

Zapisi o nestajanju brodova se vode još od 15. vijeka. Navodno je i sam Kristofor Kolumbo na svojoj plovidbi prema Novom svijetu opazio čudna svjetla iznad tog područja. Prema jednoj nepotvrđenoj statistici, u tom dijelu okeana do sada je nestalo 8.157 ljudi.

Teorije [uredi]

 

1. Prva teorija tvrdi da u Bermudskom trouglu nema nikakvih paranormalnih pojava koje izazivaju nestanke brodova.

2. Druga teorija govori o fizičkim silama nepoznatim nauci, koje periodično stvaraju rupu na nebu[citat potreban], koja uvlači sve što joj se nađe na putu.

3. Treća teorija tiče se prirode vode u Sargaskom moru. Misli se da je za ove nestanke odgovorna neka nepoznata komponenta morske vode.[citat potreban]

4. Četvrta teorija tvrdi da se u Bermudskom trouglu povremeno stvara vremenska rupa, kojom avioni ili brodovi putuju u prošlost ili budućnost.

5. Peta i najrealnija teorija govori o prirodnom isparavanja plinova iz podvodnih stijena koji stvaraju mjehure na površini koji mogu da prevrnu brod.

 

Događaji [uredi]

 

Jedan od prvih nestanaka u novom dobu je zabilježen 1918. godine kada je u martu nestao USS Cyclop, jedan od najveći brodova tog doba.

 

Jedan od najvećih misterioznih nestanaka se dogodio decembra 1945. godine kada je let broj 19, 5 najsuvremenijih vojnih aviona TBM Avenger sa 24 člana posade, nestalo na tom području. Nestao je i jedan od aviona koji su bili krenuli u potragu za njima.

 

1948. nestaje DC-3 sa 27 članova posade, a 1951. C-124 Globemaster sa 53 putnika. Jedan drugi nestanak, po zvaničnim podacima desio se 1961. godine kada je nestao tanker Marine Sulfur Queen sa 39 osoba.

 

U proteklih 50 godina, na tom području su također nestali: Britanski transporter York 1952, mornarički Super Constellationa 1954, civilni teretni zrakoplov 1966, dva Stratotankera 1963. U tim nestancima živote je vjerovatno izgubilo više od 200 ljudi. - wikipedia

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Titanik

U noći sa 14. na 15-ti travanj 1912 godine potonuo je Titanic sudarivši se sa santom leda. Posada broda je pokušala dozvati pomoć u 0.15 h što joj nije uspjelo. Posada se poslije zaklinjala u život da je vidjela ca. 10 km jedan brod koji je dalje otplovio iako su sa Titanica ispaljene svjetleće rakete. Zašto taj brod, Californian, nije došao pomoći Titanicu, dok je drugi brod koji se nalazio mnogo dalje, ca. 30km pohitio u pomoć?

 

Ne samo ta pitanja, nego i mnoga druga se postavljaju o potonuću tad najmodernijeg broda na svijetu, za kojeg se govorilo prije nego je i zaplovio, da ne može potonuti. Titanic, gigant od metala je ipak otišao na dno oceana zbog jedne sante leda. Metal je popustio pred ledom ! Da li je to moguće?

 

Naravno, postoje brojne teorije o ovoj katastrofi i sve su glasnije. Uglavnom, sve one govore da je Titanic morao potonuti. Zašto?

 

Evo jedne misli: Na Titanicu su se nalazile mnoge osobe koje su u političkom svijetu značile mnogo. Ne samo bogati industrijalci, bankeri i drugi nego i protivnici tadašnje vlade u USA koja je pripremala rat... Da ne odem odmah predaleko, trebalo bi godine rada da se aktualiziraju podaci o preživjelim bogatim putnicima, od kojih su mnogi, nakon potonuća Titanica, postali još bogatiji. Možda je ovo samo jedan ogranak događaja koji su mu slijedili. U svakom slučaju nameće se stalno pitanje : Zašto i kako je bilo moguće da se tragedija desi.

 

Najčešća teorija je: teorija o kalkuriranoj prevari sa osiguranjem. Navodno, nije Titanic potonuo, nego Olympic, koji je bio samo 30 cm manji od Titanica. Olympic je na svojoj petoj plovidbi kolidirao sa britanskom ratnom krstaricom, HMS Hawk, godinu prije nego je Titanic potonuo. Pri tom je Olympic bio jako oštećen te je morao na reparaturu u Belfast. Tu se nalazio, još nezavršeni Titanic. I tad počinje! Zamjenjene su table sa imenima dva broda te je umjesto Titanica zaplovio perfektno obnovljeni brod Olympic. Oba broda su pripadala moćnoj brodskoj kompaniji White Star Line, a vlasnik je bio John Pierpont Morgan. Katastrofa je bila isplanirana do u detalje. Zašto?

 

White Star Lines nije mogao financirati reparaturu Olympica, a za Titanic je uplaćena suma osiguranja od 1 milion funti koje je dobio nakon što je Titanic potonuo. Kratko prije nego je Titanic isplovio, Morgan je otkazao zbog bolesti putovanje s Titanicom. Poslije je nađen u dobrom zdravstvenom stanju sa njegovom ljubavnicom kad mu je prenešena vijest o tragediji. U planu je bilo spašavanje putnika te je oko mjesta nesreće kružilo više brodova. Među njima i Californian, koji je isto pripadao White Star Lines-u. Međutim, Titanic je tonuo mnogo brže nego što se pretpostavljalo pri izradi plana.

 

Pitanje zašto Titanic nikad nije smio doći u New York otvara stotine drugih podpitanja. Pošto je brod imao jako malo ugljena (zbog tada velikog štrajka rudara, bio je samo do pola napunjen ugljenom) morao je uzeti najkraću rutu i to onu koja je vodila direktno kroz zonu koja je bila puna santi. Kakav rizik za tako luksuzan brod! More je bilo mirno i brod je plovio punim gasom. Direktno prema ogromnoj santi?! Plovio je brzinom od 21,5 čvorova. Kad se izračuna, pored takve brzine i manjka ugljena nikad ne bi ni stigao u New York. Argumenti pokazuju da posada nije na vrijeme smanjila brzinu iako je postojala opasnost od santi. Očito da nije postojalo trezveno razmišljanje o tome kako stići u luku, nego kako sigurno potopiti luksuzni brod. Kako potopiti sigurno Titanic? Jaka vatra koja tjera brod na najveću brzinu i pod jednakom brzinom sudariti se sa santom.

 

Nakon, tvrde dalje neki teoretičari, što je dobivena velika suma za Titanik, pravi Titanic je pod imenom Olympica (što je poznato) još godinama plovio.

 

No, postoje još neke činjenice koje ne smiju biti zanemarene. Među poginulim putnicima nalazili su se i Benjamin Guggenheim, najjači konkurent J.P. Morgana (vlasnika Titanica), Charles Hays, Morganov najoštriji kritičar unutar koncerna, William Stead, socijal-reformator koji je organizovao Svjetsku mirovnu konferenciju protiv 1.svj. rata. Morganu je 1.svj. rat mogao donijeti ogromno bogatstvo. Uz to Morganu je pripadao i njemački koncern Hamburg Amerika Line, pa se može lijepo predočiti koliko veliku sumu se može zaraditi sa obje strane: Amerika i Njemačka u toku rata.

 

Potonuće Titanica je donijelo i sumu od 1 milion Sterlinga (danas ca. 100 mil. Eura) koja je godinu dana poslije isplaćena akcionerima. To je bila najuspješnija poslovna godina za White Star Lines u istoriji ovog koncerna. 65% kapitalne rendite, a pola od toga je otišlo Morganu u džep!

 

Ubrzo nakon toga izgrađen je impozantan brod Imperator, koji je bio još veći od Titanica i koji je postao zvijezda u transatlanskom prijevozu. Vlasnik: J.P. Morgan koji je bio u svakom slučaju pobjednik nakon Titanic nesreće, što je malo nelogično s obzirom kad se uzme u obzir gubitak takvog broda. No, tako je. Ne samo što je dobio ogromne dobitke kroz potapljanje Titanica, već je izgubio najopasnije protivnike i konkurente. Prvi svjetski rat je mogao doći, Morgan je bio spreman sa svojim koncernom u Hamburgu na nove dobitke kroz proizvodnju ratne tehnike...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Google Earth otkriva čudovište iz Loh Nesa?

Slika na programu koji prikazuje satelitske mape možda rešava misteriju koja traje već godinama.

 

Na slici se jasno vidi veliko biće odmah ispod površine vode, koje odgovara opisu slavne "Nesi".

 

Prvi je sliku na koordinatama širina - 57°12'52.13"N, dužina 4°34'14.16"W video Britanac Džejson Kuk.

 

"Nisam mogao da poverujem šta vidim na ekranu! Izgledalo je isto kao Nesi", rekao je on za "San".

 

Obožavatelji čudovišta iz škotskog jezera strahovali su protekle godine da se njihovoj Nesi nešto dogodilo.

 

Pošto već više od godinu dana nije bilo "verodostojnog izveštaja" o viđenju misterioznog reptila, istraživači su bili zabrinuti.

 

"Mislimo da su klimatske promene mogle da joj naškode. Brinemo, jer već godinu dana niko nije zvanično priznao da ju je video", rekao je predsednik fan kluba čudovišta Geri Kembel.

 

Čudovište odmilja nazvano Nesi prvi put se "pojavilo" 1933. godine, i otada godišnje desetine ljudi tvrde da su ga videli. Prošle godine, naučnici su pokušali da sonarima i podvodnim kamerama pretraže jezero, ali nisu imali dobre rezultate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

David Icke u svojim prekrasnim knjigama kaže da je Hitler potomak engleske aristokracije, tj. ubačen je. Za čudovište iz Loch Nessa kaže da je to jedan prijatelj Winstona Churchilla (neću mu spominjat ime) koji ima kuću tamo na jezeru, radi orgije, drži crne mise i pretvara se u gmaza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

....Za čudovište iz Loch Nessa kaže da je to jedan prijatelj Winstona Churchilla (neću mu spominjat ime) koji ima kuću tamo na jezeru, radi orgije, drži crne mise i pretvara se u gmaza.

 

:nije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

David Icke u svojim prekrasnim knjigama kaže da je Hitler potomak engleske aristokracije, tj. ubačen je. Za čudovište iz Loch Nessa kaže da je to jedan prijatelj Winstona Churchilla (neću mu spominjat ime) koji ima kuću tamo na jezeru, radi orgije, drži crne mise i pretvara se u gmaza.

 

Ovo je nešto novo :nije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo jedan zanimljivi dio iz knjige "Tao Ljubavi" Dr. Stephen T. Chang-a namijenjen onima koji planiraju potomstvo.

 

"Biranje spola djeteta:

Slijedeće tehnike su provjerene i 90% djelotvorne da se dobije dijete željenog spola.

ZAČEĆE MUŠKOG DJETETA. Spolno općenje treba biti kratko, a ejakulacija se treba dogoditi brzo, prije nego li žena dobije orgazam. Muškarac mora izvući penis napola, točno prije ejakulacije. (Muškarci koji uvijek imaju preuranjene ejakulacije, češće će stvarati mušku djecu. Drugim riječima, ako je seksualna sposobnost muškarca slabija od sposobnosti njegove žene, on će uvijek imati mušku djecu. Ako je muškarac jači, bračni par će često imati žensku djecu.)

ZAČEĆE ŽENSKOG DJETETA. Spolno općenje treba biri produljeno i žena treba imati mnogo orgazama. Muškarac treba prodrijeti duboko koliko može i tada ejakulirati.

 

Teorija izbora spola

Odlučujući činioci u toj teoriji jesu: 1) žena ima u cerviksu i uterusu tekućine visoke kiselosti. Njih neutraliziraju, alkalične tekućine tokom orgazma i 2) premda je spermij koji nosi muški kromosom sporiji od onoga koji nosi ženski, on lakše preživljava kisele uvjete u cerviksu nego li spermij koji nosi ženski kromosom.

Kada se bira spol djeteta, trebaju se uzeti u obzir gornje značajke. Da bi začeo muško dijete, muškarac mora ejakulirati veoma brzo, dok je koncentracija kiselina u sekretima žene visoka. Brza ejakulacija, dok je penetracija jos prilično plitka, produljuje razmak koji spermij mora proći. Pošto "ženski spermiji" plivaju brže od muških, oni će doci u dodir i neutralizirati jake, kisele sekrete prije muških spermija. Posto "ženski spermiji" ugibaju u tom dodiru, šanse da "muški spermij" oplodi jajašce, postaju veće. Da bi začeo žensko dijete, muškarac mora provesti ženu kroz mnogo orgazama prije ejakulacije i uz duboku penetraciju. Pošto orgazmi uzrokuju stvaranje alkalnih sekreta koji neutraliziraju kiseline, šanse da "ženski spermij" oplodi jajašce se povećavaju. Pošto duboka penetracija skraćuje udaljenost koju "ženski spermiji" trebaju proći, šanse za začeće djevojčice se povećavaju."

Share this post


Link to post
Share on other sites

David Icke u svojim prekrasnim knjigama kaže da je Hitler potomak engleske aristokracije, tj. ubačen je. Za čudovište iz Loch Nessa kaže da je to jedan prijatelj Winstona Churchilla (neću mu spominjat ime) koji ima kuću tamo na jezeru, radi orgije, drži crne mise i pretvara se u gmaza.

opasno je ovo za loch ness!

Share this post


Link to post
Share on other sites

<h1 class="naslov nsport">Arapski vlasnik Cityja želi kupiti i Real?</h1> Okruglih milijardu eura, prema pisanju madridskog dnevnika AS-a, spreman je predsjedniku Reala Florentinu Perezu ponuditi šeik Mansour bin Zayed al Nahyan, vlasnik Manchester Cityja. Posted ImageFoto: AFP/File Bogati šeik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zainteresiran je za otkup "kraljevskog kluba". AS ne navodi izvore vlastite informacije, ali konstatira da je ta nemoralna ponuda faktički i praktički neizvediva.

 

Real Madrid, za razliku od većine ostalih klubova u Španiji, ali ne i Barcelone, posluje kao sportsko društvo, a ne dioničko. Vlasnici kluba nominalno su članovi-navijači (sociosi), koji također predstavljaju i najšire zakonodavno tijelo.

 

U klupskom statutu sportskog društva Real Madrid piše da se klub ne može prodati. Za tu bi mogućnost, koja ne bi dolazila u obzir osim za miljardersku ponudu (kriterij je to koji šeikova ponuda zadovoljava), sportsko društvo prethodno u pravnoj proceduri trebalo preimenovati u trgovačko.

 

Potomak vladajuće dinastije Abu Dhabija, najbogatijeg od sedam emirata u UAE-u, također je u akciji onemogućen zakonima Međunarodne nogometne federacije (FIFA), koji brane istodobno vlasništvo nad ova dva kluba.

 

Ma ovi ljudi su ludi!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

---H1N1 ili TBC---

 

MEDIJSKE INFORMACIJE I ZVANIČNA STATISTIKA U RASKORAKU

 

To je problem oko koga se pogrešno utemeljena medicina vrti već čitav vek, nastojeći da precizno dijagnostikuje mnoge bolesti koje su po simptomima nalik jedna drugoj. Tako su i grip i tuberkuloza, kao i plućna kuga, u istoriji medicine prošli kroz mnoge teorije koje su imale veoma jasne dokaze da kao uzrok vide čas virus, čas bakteriju, pa onda neobičnu bakterija sa osobinama gljivice i... I svi su bili u pravu, ali niko nije u tome video pleomorfizam proteinskih formi.

 

Sada, sa pojavom takozvanog "meksičkog" ili "svinjskog gripa", koji možda uopšte nije grip, ponovo se barata sa podoznakama H i N glikoproteinskih formi, a koje se odavno vezuju i za tuberkulozu.

 

I nezavisni istraživač dr Lorens Broksmajer, uvažavajući upravo istoriju konvencionalne medicine zasnovane na Pasterovoj pogrešnoj teoriji, postavio je pitanje da li je današnji "svinjski grip" uopšte grip? I došao je do nedvosmislenog zaključka da je to zapravo jedan vid ispoljavanja tuberkuloze.

Ali, zvanična medicina i dalje ne odstupa od pogrešne Pasterove teorije koja tvrdi da su bakterije uvek bakterije, a virusi uvek virusi, pa Svetska zdravstvena organizacija to uporno prećutkuje namerno previđajući vezu ove dve bolesti. I to se jasno vidi iz njihove zvanične statistike kao i medijskog izveštavanja o ovim bolestima.

 

Od 24. aprila, kada je zvanično otkriveno postojanje "svinjskog gripa" u Meksiku, pa do 6. maja kada je epidemiju proglasila Svetska zdravstvena organizacija, po njihovim podacima u svetu je od "svinjskog gripa" umrla 31 osoba. Za tih 13 dana ista organizacija objavila je da je broj umrlih u svetu od tuberkuloze tada bio 63.066. U tih 13 dana su na internetu objavljene čak 253.442 informacije o "svinjskom gripu", a samo 6.501 o tuberkulozi. Radio, televizije i novine u svetu su u tom periodu "svinjski grip" pokrile sa 8.176 izveštaja, a o tuberkulozi gotovo da ništa nije objavljeno.

 

Zašto informacije o ovim bolestima nisu u skladu sa realnošću i zašto mediji stvaraju lažnu sliku zataškavajući jedno, a preuveličavajući drugo?

 

Da li zato što se pojava tuberkuloze vezuje upravo za početak praktikovanja medicinske "preventive" nazvane - vakcinacija? Da li zato što vakcina protiv tuberkuloze jednostavno ničemu ne služi osim širenju ove bolesti i njenom ispoljavanju u raznim oblicima. Da li zato što SZO služi farmaceutskim kompanijama da prodaju što više vakcina i tobožnjih lekova protiv "virusa" koje još niko nije izolovao?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nastavak:

 

Naziv "svinjski" nastao je kada je u mestu la Glorija u Meksiku došlo do pojave bolesti "nalik gripu" koja je zahvatila respiratorne organe većeg broja stanovnika. To mesto poznato je po velikom broju farmi za uzgoj svinja, pa su ogorčeni meštani odmah zaključili da je uzrok njihovim respiratornim tegobama zagađena voda i vazduh zbog ovih farmi.

 

Međutim, prvobitna analiza mukuza naizgled gripoznih stanovnika La Glorije nije pokazala prisustvo virusa tipa H1N1. On je pronađen samo kod jednog deteta. Kod ostalih su onda rađeni testovi na mnoge poznate bakterije, ali kako tvrdi dr Broksmajer, nije vršeno nijedno ispitivanje koje bi isključilo svinjsku tuberkulozu. Ova poznata zoonoza se najviše javlja kod živine, a manje kod svinja i goveda. Kod ljudi se manifestuje kao atipična upala pluća.

 

Onda je čitava stvar malo zaboravljena, sve dok u jednom trenutku više od polovine stanovnika La Glorije (njih oko 3.000) nije obolelo od "akutne respiratorne infekcije".

 

U bolnici je završilo njih 450, ali tačna dijagnoza nije nikada postavljana. Dr Broksmajer otkriva da su oni tretirani raznim antibioticima, ali ne preparatom Tamiflu, koji navodno ublažava tegobe nastale zbog virusa H1N1. A simptomi su nestali.

 

Kako antibiotici ne deluju na viruse, ostalo je pitanje na šta su antibiotici delovali kada su svi tretirani izlečeni?

 

Druga nedoumica je bila kako je uopšte kod jednog deteta nađen virus H1N1 kada on u tom trenutku još nije bio izolovan, identifikovan, snimljen i okarakterisan?

 

I to nije učinjeno ni do danas. Niti sa jednim virusom, kako tvrdi nemački virusolog dr Stefan Lanka, koji je za snimak navodnog virusa H1N1 utvrdio da to nije izolovan virus, već ono što je javnosti predstavljeno jesu lipozomi, proteinski mehurići koji se stvaraju od veštačkih polimera kako bi u ćeliju uneli razne supstance, npr. lekove, vakcine ili enzime. Oni imaju zadatak da "uključuju" i "isključuju" aktivnost pojedinih proteina.

 

Dr Lanka tvrdi da takva struktura u prirodi nikada nije nađena niti u jednom organizmu ili tečnosti. Bez manipulisanja sa proteinima pomoću centrifuge, rastvaranjem i nanofiltracijom čestica, ovakve forme nikada ne bi mogle da budu viđene pod elektronskim mikroskopom. Zaključak je da tobožnji virus H1N1 nije ni izolovan, a bez izolacije on ne može biti virulentan, tj. prelaziti iz jednog organizma u drugi i raznositi bolest.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rijetki poremećaj <h1 class="naslov nzanimljivosti">Na Novom Zelandu rođena beba bez očiju</h1> Rođenje djeteta je najsretniji događaj u životu roditelja. Za jednu porodicu u Wellingtonu na Novom Zelandu ovo je bio poseban događaj jer su dobili kćerku s rijetkim poremećajem. Brielle Garrison je rođena bez očiju. Posted Image Grielle se rodila prije osam sedmica s potpuno praznom očnom šupljinom, odnosno nedostatkom očnog tkiva. Još nije utvrđeno zbog čega se dešava ova rijetka mutacija. Jedino što doktori znaju je da nije nasljedna.

 

Doktor Lee Friedman s Instituta za mikrohirurgiju u Wellingtonu kaže da u 22 godine doktorske prakse nije vidio ovakav slučaj.

 

"Zaista je okrutno da se dijete rodi bez očiju. Imam kćerku i jeza me prođe kad pomislim da se i njoj to moglo desiti", rekao je dr. Friedman za newsnet5.com

 

Djevojčica će morati da ide na nekoliko operacija kako joj lice ne bi ostalo deformisano. Njeni roditelji su željeli da javno pričaju o tome šta im se desilo, kako bi ljudi na svijetu postali svjesniji ovog rijetkog stanja. Možda bi se nakon toga više pažnje posvetilo istraživanju koje bi moglo da otkrije moguće uzroke ovakvih mutacija.

 

"Nadamo se da će naučnici shvatiti o čemu se ovdje radi, zbog djece koja tek treba da dođu na ovaj svijet. Mi svoju princezu tretiramo i vidimo kao normalnu osobu i to je najvažnije", rekla je majka djevojčice Taylor Garrison.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pokazan nakon 52. godine <h1 class="naslov nzanimljivosti">Najpoznatiji svjetski 'skriveni' dijamant</h1> Wittelsbach-Graffov dijamant koji je posljednji put javnosti pokazan 1958.godine na Svjetskoj izložbi u Briselu, postavljen je danas u Smithsonian's National Museum of Natural History u Washingtonu gdje je donesen sa tajnog skrovišta. Njegovi vlasnici su Amerikanci Laurence Graff i njegov sin, a dijamant je kupljen na jednoj aukciji 2008.godine, prenosi BBC. Posted Image Vrijednost mu je prvenstveno bila procijenjena na 15 miliona dolara, ali ga je gdin.Graff platio cijelih 25 miliona.

 

Nakon kupovine, zbog brušenja, sa originalnih 35,5 karata je smanjen na 31 karat, što je prema mišljenju mnogih kolekcionara umanjilo njegovu historijsku vrijednost i integritet.

 

Wittelsbach-Graffov dijamant porijeklom je iz Indije a španski kralj Filip IV ga je poklonio svojoj kćerki Margariti Teresi kako bi proslavio njene zaruke sa austrijskim carom Leopoldom.

 

1772.godine svoje ima dobija tako što dolazi u ruke plemićke porodice Wittelsebach u njemačkoj Bavariji. Nakon Prvog svjetskog rata Bavaria postaje republika nakon čega su krunidbeni dragulji zajedno sa ovim kamenom bili prodati.

 

U narednih 100 godina dijamant je rijetko viđan sve dok ga Graffovi nisu dobili u svoje vlasništvo.

 

'Prava rijetkost koja krasi ovaj dijamant. Ma kakva god da je njegova historija. A, historija će se nastaviti. Svaki dijamant koji je ikad iskopan, svaki dijamant koji je ikad brušen i rezan, još uvijek je s nama. Ko zna kakvu će priču ovaj dijamant ispričati za narednih hiljadu godina. Siguran sam da će skupiti mnogo misterioznih, romantičnih i intrigantnih priča, ali na kraju dana istinska ljepota kamena će ostati. To će uvijek biti najbolja priča', izjavio je vlasnik dijamanta Laurence Graff.

 

Wittelsbach-Graffov dijamant će u Washingtonu biti izložen odmah do najvećeg dijamanta na svijetu, nazvanog 'Hope' koji ima 45, 52 karata, sve do avgusta. Nakon toga, njegovo kretanje nije poznato.

 

Laurence Graff kaže da je moguće da će ga prebaciti u londonski Natural History Museum, ali bi također mogao biti prodat. Ako se to dogodi, mogao bi opet nestati za narednih stotine godine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...