Jump to content
Sign in to follow this  
Belc

04.02.2010.

Recommended Posts

18:30h Cibona Zagreb - Caja Laboral (under/over 149,5) tip over 1.88 Expekt

 

U domu Dražena Petrovića okvirom drugog kola Topa 16 Cibona dočekuje jednu od najboljih španjolskih momčadi Caja Laboral. Prvo kolo za oba tima bila su u znaku dobre igre ali su Cibosi izgubili u Rusiji 83-70 od puno kvalitetnije momčadi Himkija. Caja je pružila snažan otpor Olimpyakosu međutim na kraju grčki prestavnik bio je bolji i slavio 89-85. Caja dolazi u Zagreb po prve bodove i zasigurno im neće biti lako prvenstveno iz razloga što su hendikepirani ne igranjem dvojice ključnih igrača unutar reketa, Caja neće moći računati na Stanka Baraća i Tiaga Splittera. Kako će iskusni strateg Dušan Ivanović postaviti momčad vidjet ćemo večeras, opasni su vanjski pucači, Caja je treća momčad po postotku ubačaja za tri poena i ono što ih krasi je to da svi znaju ubosti tricu i to u serijama 2-3 u nizu. Ova spomenuta dvojica visokih igrača bez kojih će nastupiti imaju ukupno 10,4 skoka po susretu i zasigurno da će se Ivanović okrenuti igrom s tri niska igrača, brzim protokom lopte, igraju jako agresivno u odbrani i očekujem da će puno kontri to jest lakih koševa postići. Bivši NBA igrač argentinac Walter Herrmann je visok i zna zabiti tricu kao i Teletović koji će večeras biti više nego i obično na parketu. Tu je Eliyahu igrač koji je jako pokretljiv i skočan i Cibosi će imati s njim velikih problema. Cibona je pokazala protiv velikih protivnika da znaju igrati i znali su u Draženovom domu padati jači klubovi od Caje. Cibonini igrači napokon su i plaću primili, međutim ako se netko želi pokazati Europi onda su to igrači Cibone koji žele svojim dobrim igrama podići svoju cijenu. Za one koji slabije prate košarku Caja se prije zvala Tau Ceramica i promjenom sponzora klub je dobio i novo ime. U španjolskom prvenstvu pratim ih redovito zadnjih nekoliko tjedana, igraju nedjeljom u ranom terminu 12:30 tako da se dosta puta kladim upravo na ovaj klub bilo to na više poena ili hendikep naravno ovisi o protivniku. Caja u španjolskom prvenstvu gazi sve protivnike, ne znaju za poraz već deset utakmica i zabijaju protivnicima 80 koševa u prosijeku. Zadnju su igrali protiv Alicantea u noćnom terminu i pobijedili su 90-75, prije te utakmice pobijedili su Bilbao u gostima gdje igraju naša dvojica (Mance i Banić) 86-71. Ne smijemo zaboraviti da je trener Cibone Perasović upravo bivši trener Caje i da ih dobro poznaje. Ova trenutna situacija naže da se igra na više koševa iz razloga što će Cibosi pokušati sve da iznenade favoriziranog protivnika u jednoj lepršavoj utakmici gdje gosti igraju bez dva visoka centra i gdje će oni danas više koristiti igru za tri poena. Gosti imaju veću šansu za pobjedu no ja neću otpisivati Cibose ovdje oba tima idu iznad 80 poena i realna opcija za klađenje je over 149,5.

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:30, Resende RJ - Vasco da Gama, tip 2, @1.45, Expekt, 7/10

 

 

Susret 6. kola B skupine Brazilske Carioca lige.

U skupini B ima 8 momčadi ,a ovdje igraju 4. plasirani Resende RJ i 1. plasirani Vasco da Gama.

 

Resende RJ je nakon 5 odigranih susreta ostvario omjer 1-3-1 uz gol razliku 10:9, dok je Vasco da Gama nakon 5 odigranih susreta zabilježio omjer 5-0-0 uz gol razliku 16:1.

 

Resende RJ je do sada doma odigrao 3 susreta u kojima ima omjer 1-1-1 uz gol razliku 8:7, dok je Vasco da Gama u gostima zabilježio omjer 3-0-0 uz gol razliku 11:1.

 

U ovim regionalnim natjecanjima Resende RJ i Vasco da Gama se stalno susreću, dok se u onom pravom natjecateljskom dijelu Resende RJ nalazi u nižoj ligi, a Vasco da Gama je u prošlosezonskom natjecanju u Série B(2. liga) osvojio 1. mjesto i samim tim izborio povratak u Série A(1. liga).

Vasco da Gama je nakon 38 odigranih susreta ostvario omjer 22-10-6 uz gol razliku 58:29 i skupio je 76 bodova. Imao je 7 bodova više od drugoplasiranog Guarani Campinas SP-a.

 

Resende i Vasco su lani igrali i u Taca Rio-u i tamo je Vasco da Gama ostvario omjer 8-0-0 uz gol razliku 22:5, dok je Resende bio 14. od 16 momčadi s omjerom 2-1-5 uz gol razliku 5:16.

U prošlosezonskoj je ligi Carioca Vasco da Gama imao omjer 4-2-1 uz gol razliku 13:4, dok je Resende imao omjer 3-1-3 uz gol razliku 12:12, a njihov je međusobni susret završen pobjedom Vasco da Game na gostovanju s 3:1.

Godinu dana ranije jeu ligi Carioca Vasco imao omjer 5-0-2, a Resende 2-0-5, dok je njihov je međusobni susret završen pobjedom Vasco da Game doma s 5:2.

 

Razlika u kvaliteti ovih dviju momčadi je i više nego očigledna, a kako ovo natjecanje služi Vascu da Gami kao uigravanje za predstojeći nastup u prvoligaškom društvu, on u sve utakmice ulazi maksimalno ozbiljno.

U takvoj situaciji bi i večeras morao doći do nove pobjede...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...