Jump to content

Recommended Posts

Jug u Gružu uvjerljiv protiv Panioniosa

ATERPOLISTI dubrovačkog Juga došli su do druge pobjede u B-skupini Eurolige. Na svom su bazenu u Gružu, u dvoboju četvrtog kola, pobijedili atenski Panionios 14:6... Već nakon poluvremena domaći su imali 7:1 prednost. Do kraja su gostima dopustili pet golova.

 

Najbolji je u redovima sastava Elvisa Fatovića bio Tihomil Vranješ s četiri pogotka. Tri je dodao Miho Bošković, a po dva Sandro Sukno, Pavo Marković i Ivan Sukno. Jednom je mrežu Grka zatresao i Paulo Obradović.

 

Dvije utakmice prije kraja Jug je sa sedam bodova na drugom mjestu ljestvice. Vodeći Primorac iz Kotora (također sedam bodova) ima utakmicu manje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mladost poražena u Herceg Novom

 

U ČETVRTOM kolu Eurolige vaterpolisti Mladosti su pred tisuću i pol gledatelja poraženi na gostovanju kod Jadrana iz Herceg Novoga, rezultatom 5:7.

 

Žapci su odigrali ponešto bolje nego u zagrebačkoj utakmici istih suparnika, ali opet nije išlo, pogotovo zbog slabog iskorištavanja igrača više.

 

Pogotke za Mladost postigli su Babić (2), Petković, Milaković i Hinić, a najbolji u redovima gostiju bio je vratar Pavić, koji je skupio 12 obrana. Kod domaćih najbolji je opet bio Zloković, koji je bio strijelac dva gola.

 

Dodajmo kako Mladost od četvrtfinala Lige prvaka dijeli pobjeda nad Barcelonom. Utakmica je na rasporedu 13. veljače u Kataloniji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ništa od dvoboja Blanke Vlašić i Ariane Friedrich u Arnstadtu

 

OD NAJAVLJIVANOG dvoboja između Blanke Vlašić i Ariane Friedrich na subotnjem mitingu u Arnstadtu neće biti ništa. Njemačka atletičarka otkazala je, naime, nastup zbog ozljede leđa. Tako će Blanka sa svojom najvećom suparnicom u skoku u vis, po svemu sudeći, ove zime odmjeriti snage samo na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Dohi idući mjesec.

 

Uz žaljenje što njegova učenica neće nastupiti, trener Günther Eisinger je poručio: "Ariane je željela pobijediti na dva najjača mitinga ove zime, u Arnstadtu i Eberstadtu. Na treninzima je bila bolja nego ikada. Ove godine ponovno može izazvati Blanku Vlašić."

 

A u izostanku europske dvoranske prvakinje, najbolja hrvatska atletičarka će na 34. izdanju mitinga Skok u vis uz glazbu najopasniju suparnicu imati u Talijanki Antonietti di Martino, a nastup su, između ostalih, najavile i Ruskinje Irina Gordjejeva, Viktorija Kljugina i Svjetlana Školina.

 

Blanka je, podsjetimo, zbog viroze otkazala nastupe u New Yorku i Göteborgu, ali u Arnstadtu, u kojem je prije četiri godine Kajsa Bergqvist postavila još uvijek aktualni svjetski dvoranski rekord (2.08), trebala bi skakati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bolt otvara godinu utrkom na 400 metara

 

USAIN BOLT, svjetski rekorder na 100 i 200 metara, objavio je gdje će premijerno nastupiti u novoj atletskoj, 2010. godini. Riječ je o utrci na 400 metara.

 

U pitanju je miting na rodnoj Jamajci, u glavnom gradu Kingstonu, 13. veljače. I neće Bolt nastupiti u svojim disciplinama, na 100 ili 200 metara, gdje je rekorder, olimpijski i svjetski prvak, već će se nadmetati u utrci na 400 metara.

 

Još prošle godine je Bolt najavio kako će više pažnje posvetiti toj disciplini te će i u njoj pokušati izgledati nedodirljivo, kakav je i na dvostruko kraćoj dionici, odnosno u stometarskom sprintu. Bolt je ovom prilikom najavio i kako će nastupiti na sedam od četrnaest mitinga nove Dijamantne lige.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...