Jump to content

Recommended Posts

Posted
  On 12/31/2012 at 6:41 AM, Dinno said:
hehe nabrojao si bas one filmove koje ni ja nikad nisam pogledao, ali Indianu Jones sam gledao na desetine puta, posebno 2.dio

Možete ih pogledat zajedno :icon_cool:

On 12/31/2012 at 7:58 AM, Goran1 said:
Vidio sam reklamu gdje daju majicu iz filma Umri muški 5.

Iskreno, ne znam ništa o tom filmu. Očito ću morati pitati "prijatelja" googlea.

Za Schwarzennegera sam čuo da glumi u nekom filmu što uskoro dolazi u kina ( nije Conan ).

Jbt pa svi ti glumci ( Ford, Willis... ) su već za penziju ( imaju preko 60 godina ). Kako sam na tim filmovima odrasao , to znači da i ja već imam .... preko 20 godina. :icon_neutral:

:icon_cool: U petici Bruce spašava svog sina od otmičara.. A novi Conan će bit o već ostarjelom Conanu koji je postao tiranin ili tako nešto načuh :50yes:

Posted
  On 12/31/2012 at 10:59 AM, tsigalko-11 said:
Jebenti, nisam zna da se snimila i petica Umri muški. :icon_biggrin:

To su filmovi čiji nastavci umru jedino s glavnim glumcem. Ista stvar sa Slyom..dok mu grobar ne lupi zadnji čavao na lijes..Rocky i Rambo idu prema dvoznamenkastom, troznamenkastom..etc. nastavku

• 2 weeks later...
Posted
  On 12/30/2012 at 11:31 AM, Dinno said:
Znam drug, nisi jedini.... ali mene te bajke ne interesuju, nekako mi je to kao price za laku noc :50yes:

Daleko je ovo Dinno od price za laku noc. Ima u ovoj trilogiji, jako puno metafore, obzirom da je napisana uoci i tokom drugog svjetskog rata. Covjek je tadasnju stvarnost na jedan nevjerovatan nacin pretocio u imaginarni svijet, tzv. Medjuzemlje, svijet u kojem se medjusobno bore dobro i zlo, uz galeriju impresivnih likova.

Elem, ko je procitao sve tri knjige, sigurno je uzivao i u filmskoj trilogiji. Za filmove sam licno ocekivao da ce biti veliko razocarenje, no jako sam se prevario.

Sa Hobitom sam ponovo prilicno skeptican, obzirom da je jednu knjigu Jackson pretocio u tri trosatna filma. Mozda je ipak malo previse.... No vidjecemo! :48thumbsup:

Posted

Kako ne znaš hsammere da je Tolkien lik Bilbo Bagginsa temeljio na Winstonu Churchillu, a Golluma na Erwinu Rommelu. Bit će nastavaka koliko i Churchillovih memoara. 

Posted
  On 1/9/2013 at 10:36 PM, c4nton4 said:
Kako ne znaš hsammere da je Tolkien lik Bilbo Bagginsa temeljio na Winstonu Churchillu, a Golluma na Erwinu Rommelu. Bit će nastavaka koliko i Churchillovih memoara. 

:48thumbsup:

Posted
  On 1/12/2013 at 9:28 PM, Banega said:
Cantona dobar filmcic svideceti se 100 possto

De rouille et d'os 

Volim francuske filmove. Pogledam 100 possto :48thumbsup:

• 2 weeks later...
Posted
  On 1/12/2013 at 9:28 PM, Banega said:

Cantona dobar filmcic svideceti se 100 possto

De rouille et d'os 

nemrem ga nać na netu, sve neki fejk torrenti

Posted
  On 2/3/2013 at 12:21 PM, c4nton4 said:

ja ću ga pogledat do kraja 2013. pa ti javim. 

Nema problema,jer s obzirom koliko slobodnog vremena imam ja ga sigurno neću pogledati ni u 2013. :50yes: