Jump to content

Recommended Posts

Gremo dalje, danes na vrsti ženska superkombinacija, v kateri bi tudi Maze lahko posegla po vidnejšem rezultatu.

 

Zettel-Vonn 2 @1,70 ŠL 7/10

 

ŠL nam je ponudila na oko precej izenačen dvoboj, v katerem pa ima zame Vonn dosti več možnosti kot kažejo kvote.

Zettlova je na treningu smuka zaostala za več kot 2 sekundi za vodilno Vonnovo, včeraj je Vonnova še lahkotno slavila na smuku, na katerem so bili zelo veliki zaostankil. Res je, da je bil to eden težjih smukov za ženske nasploh in bo danes verjetno nekaj lažja postavitev, tudi zato ker je govora o superkombinaciji, a vseeno bi morala biti tule Lindsay vsaj 2 sekundi spredaj po smuku. Slalom zna tudi Lindsay zelo dobro odpeljat, tako da nikakor ne vidim, kako bi lahko na slalomu zaostala za več kot sekundo in pol. Zettlova štarta danes 20., Lindsay kot 18., tako da cifre nimajo velikega pomena. Mogoče je malo v prednosti Zettlova, ker bo kljub slabi vožnji na smuku sigurno ostala v top 30, ker je samo 35 smučark na štartni listi.. Zettlova je letos samo 1x nastopila na kombinaciji, ker je bila prej poškodovana in bila 8.. Lindsay pa je bila 3. in 1., in je trenutno vodilna v razvrstitvi te discipline. Tako da danes je kar nekaj stvari na strani Vonnove, med drugim tudi sneg in proga, ki jo bolje pozna, in bi tale duel morala dobiti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mancuso-Fenninger 1 @1,65 6/10 ŠL

 

Mancuso je včeraj mogoče nekoliko presenetljivo bila 2. na ženskem smuku, a dobre rezultate je kazala tudi že na treningih.

Danes ima izjemno štartno številko, štarta kot 3., Fenningerjeva šele 15., ko se bo proga vendarle že nekoliko omehčala v spodnjem delu, sploh če bo vmes kakšen padec. Na edinem uradnem treningu je bila Mancusova lagano za 3 sekunde pred Fenningerjevo, včeraj še bolj lagano za 5 sekund spredaj. Glede slaloma, obedve sta nekje na isti ravni, verjetno je nekoliko boljša Fenningerjeva, a sigurno ne dovolj, da bi recimo nadoknadila 2 sekundi zaostanka, če bo Mancusova odsmučala vsaj podobno kot včeraj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

How many Austrian skiers will finish in the top 5?

Under 1,5 @1,85 Bwin 5/10

 

Danes bodo na tekmi 4 Avstrijke: Fenninger, Goergl, Zettel in Kirchgasser. Fenningerjeva in Kirchgasserjeva mislim da nista sposobni tako dobrega rezultata. Goergl in Zettel pa sta, a Zettlova bi si kljub odlični slalomski vožnji lahko v smuku privozila že prevelik zaostanek. Ravno obratno pa velja za Goerglovo, ta bo v smuku verjetno zelo visoko, a slalom je njena šibka točka. Za peterico so v prvi vrsti glavne kandidatke Vonn, Riesch in včerajšnja poraženka Paerson. Potem je tu še ne vem koliko takih, ki lahko napadejo iz ozadja in kar dvomim, da bosta obe Avstrijki obe progi končali obakrat brez napak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...