Jump to content

Recommended Posts

Posted

Gran Canaria - Crvena Zvezda

Eurocup

Grupa L

Crvena Zvezda 3-2

Nymburk 3-2

Gran Canaria 3-2

Turk Telekom 1-4

Nakon iznenađujučeg domaćeg poraza od Nymburka, Zvezda gostuje u Španiji.

Računica je za ekipu Aleksandra Trifunovića jednostavna, pobjeda vodi dalje, poraz će označiti jedan od najupečatljivijih “kolapsa” Zvezde u Evropi u posljednjih nekoliko godina, jer je od “gotovog napravljena veresija”:

"Mi smo napravili dva čuda u ovoj grupi. Nakon pobede protiv Gran Kanarije u Pioniru svi su nas videli na prvom mestu, a i tada sam govorio da ništa nije gotovo jer svi mi ulazimo u takmičenje sa ambicijama i nadanjima. Posle "čuda" od 3:0, napravili smo za nijansu veće "čudo" i došli do 3:2. Jedino što nam je preostalo je da napravimo treće "čudo", i mislim da imamo snage za to. Treba nam malo više mudrosti i psihologije za pobedu", rekao je pred put Aleksandar Trifunović.

Meč protiv Heliosa poslužio je kao dobra najava za utakmicu u utorak. Istakli su se Vladimir Štimac i Nemanja Bjelica.

"Kao što smo napravili dobar rezultat u prva tri kola, tako smo od gotovog napravili veresiju pred našim navijačima. Idemo da se borimo do poslednje sekunde, da pokušamo da produžimo naš život u Evropi i da se odužimo našim navijačima za nešto slabije partije. Naravno da je teško igrati protiv tima koji dolazi iz najjače evropske lige, ali ne gubimo nadu", kaže Vladimir Štimac.

Duel Gran Kanarija-Crvena zvezda igra se u utorak od 20 časova, kada počinje i susret Nymburk-Turk Telekom.