Jump to content
Sign in to follow this  
Gandalf

16.04.2010.

Recommended Posts

20:45, Inter - Juventus, tip 1, @1.75, PSK, 6/10

 

 

Susret 34. kola talijanske Serie A.

U njemu se sastaju trenutno 2. plasirani Inter i 6. plasirani Juventus.

 

Inter je nakon 33 odigrana susreta ostvario omjer 19-10-4 uz gol razliku 63:30 i ima 67 osvojenih bodova. Skupio je 1 bod manje od trenutno vodeće Rome.

Doma Inter ima omjer 12-4-0 uz gol razliku 33:11 i ima 40 osvojenih bodova te bi pobjedom u ovom susretu postao najuspješniji domaćin lige. U posljednjih 7 susreta u ligi ima svaga 2 pobjede, a obje je ostvario na domaćem terenu.

U posljednjem je kolu remizirao na gostovanju kod Fiorentine rezultatom 2:2.

 

Juventus je nakon 33 odigrana susreta ostvario omjer 15-6-12 uz gol razliku 49:47 i ima 51 osvojeni bod, što mu je dostatno za trenutno 6. mjesto na ljestvici, ali mu 4. plasirani Palermo bježi svega 3 boda pa će Juventus s njim i 5. plasiranom Sampdoriom voditi bitku oko plasmana u Ligu prvaka, vjerovatno do samog kraja prvenstva.

U gostima Juventus ima omjer 7-2-7 uz gol razliku 22:24 i ima 23 osvojena boda po čemu je 4. gost lige po uspješnosti(iza Milana, Intera i Rome).

U posljednje 3 utakmice u gostima je poražen.

 

U posljednjih 10 prvenstvenih nastupa Inter ima omjer 3-5-2 uz gol razliku 14:10, dok Juventus ima omjer 5-1-4 uz gol razliku 14:17.

 

Što se tiče međusobnih susreta omjer je 6-9-5 za Inter u posljednjih 20 međusobnih susreta, a ove su sezone već odigrali 2 susreta u kojima je omjer 1-0-1, a u oba je slavila domaća momčad:

Inter - Juventus 2:1 28.01.2010. (kup)

Juventus - Inter 2:1 05.12.2009.

 

U talijanskom prvenstvu je bilo poprilično izvjesno da bi se Inter mogao okititti naslovom prvaka no niz lošijih rezultata ga je itekako poljuljao, što je iskoristila Roma, koja je 5 kola prije kraja prvenstva zasjela na čelnu poziciju na ljestvici.

Naime, Inter je prokockao ogromnu prednost, a samo su ga kiksevi njegovih konkurenata spašavali da vodstvo na ljestvici ne izgubi još prije par kola.

U taboru crno-plavih nerijetko se čuje da je u tijeku i urota protiv njih, da im nogometni moćnici u Italiji i sudačka mafija ne daju da budu prvaci itd., a u takvim izjavama prednjači kontraverzni trener Mourinho, koji je ove sezone već 2 puta zbog konflikata s medijima i sucima bio kažnjen.

Danas Interu u goste dolazi ove sezone neuvjerljivi Juventus i Inter jednostavno nema pravo na novi kiks.

Poznato je da je Mourinho najjači upravo kad je to najpotrebnije pa vjerujem da će i večeras izvući nekog asa iz rukava koji će usmjeriti njegovu momčad ka pobjedi.

 

Juventus je samo sjena nekad slavne momčadi i ne vjerujem da će osakaćen brojnim ozljedama naštetiti Interu u ovom susretu.

Za sastave u večerašnjem meču kod Intera ne konkuriraju Santon, Toldo, Arnautović, Caldirola, Carlsen, Crisetig, Destro i Khrin(sve u svemu Inter nema nijedan pretjerano bitan izostanak), dok Juventusu nedostaju Caceres, Chimenti, Grygera, Trezeguet, Giovinco, Paolucci, Immobile i Salihamidžić. Osim toga u prvoj postavi vjerovatno neće biti ni Diego i Iaquinta, koji bi trebali biti na klupi za pričuve.

Prema tome Juventus će u ovom susretu biti bez najmanje 3-4 bitna igrača.

 

Vjerovatni sastavi:

Inter: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti - Motta, Cambiasso - Balotelli, Sneijder, Eto'o - Milito.

Juventus: Buffon - Zebina, Cannavaro, Chiellini, Grosso - Camoranesi, Sissoko, Felipe Melo, Marchisio - Amauri, Del Piero.

 

Vjerujem da će Inter doći do pobjede u večerašnjem derbiju...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...