Jump to content
Sign in to follow this  
Gandalf

19.04.2010.

Recommended Posts

02:00, Santos Laguna - San Luis FC, tip 1, @1.55, Gamebookers, 6/10

 

 

Susret pretposljednjeg, 16. kola meksičkog Torneo Bicentenaria.

U njemu se sastaju, gledamo li ukupnu ljestvicu, trenutno 5. plasirani Santos Laguna i posljednjeplasirani(18.) San Luis FC.

Međutim, u Meksiku se ustvari klubovi natječu u 3 skupine iz kojih se ukupno najbolje plasiranih 8 momčadi kvalificira u 1/4 finale doigravanja.

Točnije u doigravanje idu po dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine plus dvije momčadi po plasmanu na ukupnoj ljestvici.

 

Santos Laguna je tako nakon 15 odigranih susreta u prvenstvu ostvario omjer 7-4-4 uz gol razliku 25:23 i ima 25 osvojenih bodova, što mu je dostatno za trenutno 2. mjesto u skupini 3, gdje ima 3 boda manje od vodećeg UNAM Pumasa pa bi se pobjedom u ovom susretu izjednačio s njim na čelu te skupine.

Na domaćem terenu ima omjer 4-2-2 uz gol razliku 15:14 i 14 osvojenih bodova.

U posljednja 4 prvenstvena susreta ne zna za pobjedu i u njima je osvojio tek 1 bod, ali ovaj susret mu je prava prilika da prekine taj niz jer je San Luis u još goroj formi pa čak punih 8 utakmica u nizu nije nikog dobio.

 

San Luis je nakon 15 odigranih susreta u prvenstvu ostvario omjer 2-5-8 uz gol razliku 14:27 i ima 11 osvojenih bodova pa je trenutno posljednje plasirana momčad skupine 1, ali i cijele lige.

Ipak u ovom susretu može igrati poprilično opušteno bez straha da će ispasti iz lige, jer se iz lige ispada tako da se zbraja ukupan broj bodova osvojen u posljednje 3 sezone i na osnovu njega se dobija prosjek bodova prema kojem tek tada ispada najlošije rangirana momčad. San Luis je poprilično miran jer je na osnovu takvog obračuna trenutno 9. plasirana momčad lige(od 18 momčadi).

Na gostujućim terenima ima omjer 1-3-4 uz gol razliku 6:14 i 6 osvojenih bodova..

 

Što se tiče njihovog h2h omjera, tu je omjer 9-5-3 u korist Santos Lagune u posljednjih 17 susreta, a na terenu Santos Lagune je omjer 6-1-1.

U posljednjem je međusobnom susretu San Luis slavio doma:

San Luis - Santos Laguna 4:2 08.11.2009.

 

Santos Laguna je kvalitetnija momčad i ovdje bi morao doći do pobjede.

Meksička liga je ionako poznata po tome da domaći teren ima posebnu težinu i vrlo je često prevaga, a San Luis je momčad koju jednostavno morate pobijediti ako imate iole ozbiljnije ambicije...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...