Jump to content
Sign in to follow this  
Gandalf

28.04.2010.

Recommended Posts

11:00, Persipura Jayapura - Changchun Yatai, tip over 2.5 pogotka, @1.55, Gamebookers, 5/10

 

 

Susret posljednjeg, 6. kola, F skupine azijske Lige prvaka.

U njemu se sastaju trenutno 4. plasirana Persipura Jayapura iz Indonezije i 3. plasirani Changchun Yatai iz Kine.

 

Persipura Jayapura je nakon 5 odigranih susreta u Ligi prvaka ostvarila omjer 0-0-5 uz gol razliku 2:29 i nema osvojenih bodova. Ima daleko najslabiji učinak od svih momčadi u ovom natjecanju i po kvaliteti dosta zaostaje za bilo kojom momčadi.

U 2 odigrana susreta doma ima omjer 0-0-2 uz gol razliku 2:7. Poražena je prvo od kereanskog Jeonbuk Hyundai Motorsa s 1:4, a potom i od japanskog Kashima Antlersa s 1:3.

U svih 5 dosadašnjih susreta je otišla u over(1:4, 0:9, 0:5, 1:3, 0:8).

 

Changchun Yatai je nakon 5 odigranih susreta ostvario omjer 1-0-4 uz gol razliku 10:5 i ima 3 osvojena bod. Kao i Persipura Jayapura nema nikakvih izgleda za prolaz dalje pa mu je ovo i oproštajna utakmica u ovom natjecanju.

U gostima je nakon 2 odigrana susreta zabilježio 2 poraza, ali je u oba susreta pružio izuzetno čvrst otpor te je oba puta poražen tek minimalnim rezultatom 0:1. S jednim pogotkom razlike je poražen i u preostala 2 susreta protiv koreanske i japanske momčadi doma, dok je Persipura Jayapuri na svom stadionu nanio i najteži poraz u ovom dijelu natjecanja:

09.03.2010., Changchun YaTai - Persipura Jayapura 9:0(3:0)

 

U tom su susretu Gao Jian i Lambert postigli po 3 pogotka, Liu Weidong je postigao 2, a jedan pogodak je postigao Wang Bo.

 

Trener domaće momčadi, Tiago, izjavio je da će njegova momčad igrati napadački i da se želi pobjedom oprostiti od ovog natjecanja, međutim to će im biti jako teško jer igraju bez 4 klučna igrača. Zbog ozljeda ili suspenzije on ne može računati na Jacka Komboya, Tanga Tiana, Beta Goncalvesa i Bhia Paulina.

Kinezi pak zbog toga što je susret nevažan dolaze bez nekolicine standardnih igrača pa će priliku za dokazivanje dobiti neki rezervni igrači. Osim toga i vrijeme im nije od pomoći jer za razliku od Kine u Indoneziji prevladavaju dosta velike vrućine.

 

Neosporno je da su kinezi daleko kvalitetnija momčad i samo o njihovoj dobroj volji i količini zalaganja u ovom susretu ovisi konačni rezultat. Poznavajući azijski pristup i želju za uspjehom ne dvojim da će Changchun Yatai učiniti sve da se pobjedom oprosti od Lige prvaka unatoč slabijem sastavu, ali obzirom na činjenicu da su obje momčadi u ovom susretu dosta hendikepirane, rađe se odlučujem za još jedan over...

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:00, FC Bunyodkor(-1) - Al-Wahda Abu Dhabi, tip 1, @1.50, Expekt, 7/10

 

 

Susret posljednjeg, 6. kola, B skupine azijske Lige prvaka.

U njemu se sastaju trenutno 3. plasirani FC Bunyodkor iz Uzbekistana i posljednjeplasirana(4.) Al-Wahda Abu Dhabi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

FC Bunyodkor je nakon 5 odigranih susreta u Ligi prvaka ostvario omjer 2-1-2 uz gol razliku 6:6 i ima 7 osvojenih bodova. Ima 3 boda manje od vodećeg Zob Ahana te 1 bod manje od drugoplasiranog Al Ittihad Jeddaha.

Stoga mu je pobjeda u ovom susretu imperativ da bi imao uopće bilo kakvu nadu u prolaz dalje.

U 2 odigrana susreta doma ima omjer 1-0-1 uz gol razliku 3:1. Porazio je prvo Al Ittihad Jeddah s 3:0, a potom je poražen iznenađujuće od Zob Ahana s 0:1.

Momčad Bunyodkora je plaćena puno i za neke veće standarde od uzbekistanskih pa tako momčad s klupe vodi Luiz Felipe Scolari, a u sastavu su igrači poput Rivalda i Denilsona.

 

Al-Wahda Abu Dhabi je nakon 5 odigranih susreta ostvarila omjer 1-0-4 uz gol razliku 2:9 i ima 3 osvojena boda. Nema nikakvih izgleda za prolaz dalje pa joj je ovo i oproštajna utakmica u ovom natjecanju.

U gostima je nakon 2 odigrana susreta zabilježila 2 poraza. Prvo je izgubila u Iranu od Zob Ahana 1:0, a kasnije i u Saudijskoj Arabiji od Al Ittihad Jeddaha s 4:0.

 

U prvom susretu između ovih dviju momčadi je FC Bunyodkor slavio na gostovanju pogotcima Denilsona:

09.03.2010., Al Wahda Abu Dhabi - Bunyodkor Tashkent 1:2.

 

FC Bunyodkor je poveo s 2:0, a domaćini su postigli utješni pogodak u sudačkoj nadoknadi.

 

Trener domaće momčadi, Liuz Felipe Scolari, u ovom susretu ne može računati na Ansura Ismailova, koji je suspendiran, a pod znakom pitanja je i nastup Anvara Gafurova no ohrabrujući podatak je da se u momčad vraća Rivaldo.

Scolari je izjavio da će od svojih igrača tražiti maksimalan angažman i da ga u ovom susretu zanima samo pobjeda, kojom mogu nadanja za plasman u daljnje natjecanje održati živima.

 

S druge strane posao bi im trebao olakšati i protivnik, koji u Uzbekistan dolazi bez svih ključnih igrača jer nemaju nikakve šanse za prolaz pa ih ne žele podvrgavati novim nepotrebnim naporima i mogućim ozljedama.

Al Wahdin trener, Josef Hickersberger, je izjavio sljedeće: “Bunyodkor still have a chance to qualify, while we already have no chance. We have turned all our attention on the national championship where we can become winners. Therefore we have left the key players at home, having given them a chance to enjoy a rest.”

 

Obzirom na sve gore navedeno i činjenice da je Al Wahda i u kompletnom sastavu izgubila doma od Bunyodkora te da je u posljednjem susretu u gostima kod Al Ittihad Jeddaha već u prvih pola sata primila 4 pogotka, ništa drugo osim uvjerljive pobjede Scolarieve momčadi mi se ne čini logičnim...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Barcelona - Inter

 

1,35 5,00 7,50

 

bet-at-home

 

Barcelona (4-3-3): Valdes - Alves, Milito, Pique, Maxwell - Xavi, Busquets, Keita - Messi, Ibrahimović, Pedro

 

Ključni veznjak Andres Iniesta se ozlijedio dok je kapetan Carles Puyol suspendiran.

Inter (4-3-1-2): Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Motta - Sneijder - Milito, Eto'o

 

Dejan Stanković je suspendiran, dok Goran Pandev i Wesley Sneijder imaju ozljede i sumnjivi su za nastup

 

Preporucujem opkalde:

 

over 2,5 gola

gol u prvom poluvremenu

vise od 10,5 kornera

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00, CSKA Moskva - Zenit St. Petersburg, tip 1, @2.35, Expekt, 5/10

 

 

Zaostali susret 4. kola, ruske 1. lige.

U njemu se sastaju trenutno 2. plasirani CSKA iz Moskve i 4. plasirani Zeniz iz St. Petersburga.

 

CSKA je nakon 6 odigranih susreta u prvenstvu ostvario omjer 4-2-0 uz gol razliku 11:4 i ima 14 osvojenih bodova. Ima 1 bod manje od vodećeg Spartak Nalchika s tim da on ima odigran susret više pa bi CSKA i s bodom iz ovog susreta izbio na vodeću poziciju na ljestvici.

U 3 do sada odigrana susreta doma CSKA ima omjer 1-2-0 uz gol razliku 2:1. Porazio je prvo Amkar Perm s 1:0, a potom zabilježio remije protiv Dinama iz Moskve(0:0) te Lokomotive iz Moskve(1:1).

Zanimljivo je da na gostovanjima ima bolji omjer nego doma, jer u gostima u 3 odigrana susreta ima 3 pobjede.

 

Zenit St. Petersburg je nakon 6 odigranih susreta ostvario omjer 3-3-0 uz gol razliku 5:2 i ima 12 osvojenih bodova.

U gostima je nakon 3 odigrana susreta zabilježio omjer 2-1-0 uz gol razliku 3:1 te ima 7 osvojenih bodova. Prvo je pobijedio Samaru s 1.0, potom Dinamo moskvu s 2.1, a u posljednjem je nastupu remizirao kod Tomska s rezultatom 0:0.

U posljednja 2 prvenstvena nastupa ima 2 remija u kojima u oba nisu postignuti pogotci.

 

Što se tiče međusobnih susreta između ove dvije momčadi omjer je 13-6-6 u korist CSKA Moskve u posljednjih 25 međusobnih susreta, a na terenu CSKA je taj omjer 8-5-0 uz gol razliku 22:9 u korist CSKA.

 

U ovom derbiju sastaju se dvije vrlo dobre momčadi koje su u dosadašnjem dijelu prvenstva neporažene. CSKA mi djeluje ipak kao nešto jača momčad, a u ovom susretu igra pred svojim navijačima, što se u dasadašnjim susretima između ove dvijen momčadi pokazalo kao vrlo bitan čimbenik.

Vjerujem da će seriju pozitivnih rezultata doma protiv ovog današnjeg protivnika CSKA nastaviti novom pobjedom i tako dodatno uljepšati dan Vasiliju Berezuckom, koji je danas dobio sina...

Share this post


Link to post
Share on other sites

11:00, Persipura Jayapura - Changchun Yatai, tip over 2.5 pogotka, @1.55, Gamebookers, 5/10

FT 2:0

 

Over bi lagano prošao da nisu kreteni kineski promašili 2 kaznena udarca na utakmici... :whaat:

Edited by Gandalf

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00, BATE(-2.5) - Partizan Minsk, tip 1, @1.93, 10bet, 5/10

 

 

Susret 6. kola, bjeloruske 1. lige.

U njemu se sastaju trenutno 1. plasirani BATE Borisov i posljednjeplasirani(12.) Partizan iz Minska.

 

BATE je nakon 5 odigranih susreta u prvenstvu ostvario omjer 3-2-0 uz gol razliku 5:0 i ima 11 osvojenih bodova. Ima 1 bod više od drugoplasiranog Torpeda iz Minska i 3. plasiranog Dinama iz Minska.

U 2 do sada odigrana susreta doma BATE ima omjer 2-0-0 uz gol razliku 2:0. Porazio je prvo Babruisk Belshynu s 2:0, a potom remizirao s Nemanom(0:0).

Inače je BATE u zadnjih par sezona neprikosnoven u bjeloruskom prvenstvu gdje je osvojio naslov prvaka u posljednje 4 sezone.

 

Partizan Minsk je nakon 5 odigranih susreta ostvario omjer 0-0-5 uz gol razliku 0:9 i nema osvojenih bodova.

U gostima je nakon 3 odigrana susreta zabilježio omjer 0-0-3 uz gol razliku 0:5. Prvo je poražen od Naftana(7. plasiran) s 1:0, potom od Shakhtar Soligorska(8.) 1:0, a u posljednjem je nastupu poražen od Dnepr Mogileva(9.) s 3:0.

U dosadašnjem dijelu prvenstva znači nije nijednom uspio zatresti protivničku mrežu.

 

Što se tiče međusobnih susreta između ove dvije momčadi omjer je 6-4-3 u korist BATE Borisova u posljednjih 13 međusobnih susreta, ali bila su to vremena kada je Partizan bio puno kvalitetniji i kad je nastupao i pod drugim imenom(MTZ-RIPO).

 

U ovom susretu sastaju se dvije momčadi koje su miljama udaljene kako na ljestvici tako i po kvaliteti igračkog kadra pa bi za mene sve osim uvjerljive pobjede BATE-a ovdje predstavljalo ogromno izneneđenje...

Edited by Gandalf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...