Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

15.09.2010.

Recommended Posts

Liga prvaka, najava prvog kola u skupinama E, F, G i H

Srijeda, 15.09.2010.

 

Nakon uzbuđenja u skupinama A-D večeras slijede susreti prvog kola i u skupinama E-H. Od večerašnjih susreta vrijedi izvojiti dvoboje Bayerna i Rome, zatim Milana i Auxerrea, te madridskog Reala i Ajaxa.

 

 

Grupa E

 

Bayern - Roma

Susreti njemačkih i talijanskih klubova, koji nisu rijetki, postali su posljednjih godina više od običnog dvoboja za bodove i prolaz dalje. Ove dvije zemlje u borbi su za treću poziciju na UEFA-inoj ljestvici i svaki njihov međusobni susret dodatno dobija na značaju. No, svakako o tome neće večeras razmišljati nogometaši Bayerna i Rome u borbi za svoje prve bodove ove sezone. Ni jedni ni drugi nisu u nekom velikom stilu krenuli u domaću sezonu, a posebno to vrijedi za Romu koja je proteklog vikenda doživjela težak poraz uz pet primljenih golova. Najveći problem Bayernu svakako će biti izostanak dvojice opasnih krilnih napadača Arjena Robbena zbog ozljede i Francka Riberya zbog crvenog kartona iz prošle sezone. Već u prvim kolima domaćeg prvenstva pokazalo se da Bayern bez Robbena nema previše rješenja u napadu, a bez Riberya će izgledati još manje opasni. Međutim, i ostatak momčadi trebao bi imati dovoljno kvalitete i snage da ponovi barem dio onoga što je Cagliariju uspjelo prije samo četiri dana.

 

CFR Cluj - Basel

Dvije momčadi koje će u ovoj skupini tražiti iznenađenje igraju važnu međusobnu utakmicu. Cluj je prošle sezone pokazao da može biti opasan, ali pitanje je koliko takva izdanja mogu ponoviti i ovaj put. Basel je čvrsta momčad koju je teško nadigrati i u Rumunjsku će vjerojatno krenuti po bod, a ako naprave i nešto više od toga to će biti dodatni bonus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grupa F

 

Marseille - Spartak Moskva

Francuski prvak je u prvih pet kola domaćeg prvenstva ubilježio samo jednu pobjedu i sigurno je kako natjecanje u Ligi prvaka ne počinju u željenoj formi. Spartak, s druge strane, igra po sistemu toplo-hladno, pa jednu utakmicu pobijedi, a sljedeću izgubi. Marseille je unatoč svemu favorit u ovom susretu, barem zbog atmosfere na Velodromeu, ali ni eventualno osvajanje ponekog boda od strane moskovske momčadi ne treba smatrati prevelikim iznenađenjem.

 

Žilina - Chelsea

Ovo je susret dviju momčadi koje su u sjajnoj formi. Žilina je dobru formu pokazala u domaćem prvenstvu, gdje u prvih osam kola ne znaju za poraz, ali i u kvalifikacijama za ovo natjecanje. Na Chelsea ne treba ni trošiti riječi. Stroj Carla Ancelottija ima četiri pobjede iz četiri premierligaška susreta, a tek su u posljednjem kolu primili svoj prvi gol. Čini se da im puno ne nedostaje ni Frank Lampard, kojega neće biti ni večeras, jer ostatak momčadi sjajno nadopunjuje njegovo neigranje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grupa G

 

Milan - Auxerre

Milan je u novu sezonu krenuo ambiciozno, pobjedom protiv Leccea, pa dovođenjem Ibrahimovića i Robinha, ali uslijedilo je brzo spuštanje na zemlju u vidu poraza kod novog prvoligaša Cesene, pa je jasno kako će novom treneru Massimilianu Allegriju trebati još puno vremena da uigra momčad i dovede je u stanje u kakvom je želi vidjeti. U ovako teškoj skupini Milanezi mogu biti sretni što su u prvom kolu za protivnika dobili upravo Auxerre, i to na svom terenu, pa ne bi smjeli strahovati od rezultata koji će im pokvariti ambicije. Auxerre je solidna momčad, ali bez prevelike pojedinačne kvalitete. Prošle sezone su iskoristili slabost nekih protivnika u domaćem prvenstvu i izborili plasman u Ligu prvaka, ali tek će večerašnja utakmica pokazati za što su sposobni u ovom natjecanju.

 

Real Madrid - Ajax

Iako Ajax nikako nije momčad koju se smije potcijeniti, sve osim pobjede Reala u ovoj utakmici doista bi bilo ogromno iznenađenje. Kvalitetnija momčad, domaći teren i prije svega Jose Mourinho na klupi, aduti su koji donose prevagu na stranu madridske momčadi. Ajax ima tu prednost da su već odigrali četiri europske i pet domaćih utakmica, tako da su već u pravom natjecateljskom ritmu, dok su iza Reala samo dvije utakmice u domaćem prvenstvu. U te dvije utakmice madridska je momčad postigla samo jedan gol i nije prikazala neku posebno dobru igru, pa se navijači večeras nadaju boljem izdanju svojih skupo plaćenih zvijezda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grupa H

 

Arsenal - Braga

Arsenal je favorit u ovoj skupini, pa tako i u večerašnjem susretu, ali planove Arsena Wengera je, što nije rijedak slučaj posljednjih godina, poremetio niz ozljeda u momčadi. Diaby Vermaelen, Nasri, Bendtner, Van Persie, Walcott, Djourou, Ramsey... sve su to igrači na koje Wenger večeras ne može računati, ali opravdanja za eventualni neuspjeh nema, jer je i ostatak momčadi dovoljno jak da osvoji prve bodove protiv solidne, ali ipak ne toliko kvalitetne momčadi Brage, koju susreti sa glavnim rivalima ipak čekaju tek u predstojećim kolima.

 

Shakhtar - Partizan

Iskustvo igranja u Ligi prvaka, domaći teren, pa i puno kvalitetnija momčad, argumenti su koji daju prevagu na stranu ukrajinskog predstavnika. Partizan je više sretno nego spretno ušao preko Anderlechta u grupnu fazu i svaki osvojeni bod u ovoj fazi natjecanja mogu smatrati velikim uspjehom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...