Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

21.04.2011

Recommended Posts

NLB: Partizan - Olimpija (20.45h)

 

Košarkaši Partizana i Olimpije u četvrtak od 20.45 igraju u finalu regionalne NLB lige u dvorani "Stožice“ u Ljubljani.

 

Partizan sa novim timom i novim trenerom ne blista ove sezone kao prethodnih, ali je ipak blagi favorit za peti uzastopni trofej u regionalnom takmičenju.

 

Olimpija je u prvom izdanju ovog regionalnog takmičenja stigla do trofeja, ali drugom prema mišljenju lokalnih medija u Sloveniji, nikada nije bila bliža, nego ove godine.

 

Takva je situacija ne samo zbog činjenice da ’zmajčeki’ igraju dobru košarku, da su ostvarili nekoliko značajnih pobeda u Evroligi, već i zbog činjenice da se košarka vraća na velika vrata u Sloveniju, posle dobrih rezultata Olimpije i Krke.

 

Slovenački mediji već spekulišu o novom sjajnom timu Olimpije koji bi mogao da zaigra naredne sezone, spominju se imena Lakoviča, Nesterovića, pa čak i Nahbara…

 

Zato se u Sloveniji, iako ’fajnal for’ nije u prvom planu, kao neki koncerti velikih zvezda svetske muzike, očekuje da Olimpija prekine višegodišnju dominaciju crno-belih, dok u Partizanu razumljivo iako poštuju protivnika, imaju malo drugačije planove.

 

"Izuzetno teška utakmica je za nama, uspeli smo da stignemo do finala. Kao što su mnogi prognozirali, evo i tog finala sa Olimpijom, Gledali smo Olimpiju koja je odigrala jako dobro u Evroligi, bila je i najveće iznenadjenje prve faze. Imaćemo vremena da se malo spremimo i odmorimo. Nadam se da ćemo odigrati bolje i koncentrisanije nego u polufinalu”, rekao je Dušan Kecman.

 

Trener Partizana Vlade Jovanović konstatovao je drugačiju atmosferu u Ljubljani nego što je bila prethodnih godina.

 

“I sa ekipom Olimpije imamo skor 1-1. U utorak je bila jako lepa astmosfera u dvorani, videli smo mnogo ljudi u drugom polufinalu. Košarkaška atmosfera se dosta podigla u Ljubljani, možda i otvaranjem nove dvorane. Ovo je sudar različitih koncepata. Olimpija igra dosta široko, sa odličnom spoljnom linijom, ni više gajimo tu unutrašnju igru. Nadam se da će utakmica trajati 40 minuta, da neće biti padova. Imamo sitnijih problema sa povredama, ali je možda i važnije da se dobro odmorimo”, istakao je Jovanović.

 

Jovanović je rekao i da je pred njegovom ekipom još mnogo učenja.

 

“Rekao sam već da ekipe koje osvajaju trofeje, imaju veći broj iskusnijih igrača. Mi sada moramo i da učimo i da dobijamo. Ekipa Olimpije je jako kvalitetna, ima dugu klupu i iskustvo. Imaju nekoliko igrača koji, ne samo da su reprezentativci u svojim selekcijama, nego imaju i iskustvo igranja važnih mečeva”, naglasio je trener "crno-belih".

 

Košarkaš Olimpije Vladimir Boisa veruje da on i njegovi saigrači u četvrtak mogu do trofeja.

 

“Bili smo jako nervozni zbog ove utakmice sa Krkom, ali smo pokazali da možemo da odigramo. U finalu igramo protiv ekipe koja je već četiri puta osvajala ovo takmičenje. Ipak, igramo u našoj hali, moramo da pokažemo veću želju”, rekao je Boisa.

 

Trener ’zmajčeka’ Jure Zdovc istakao je da očekuje veoma kvalitetan meč u finalu-

 

“Siguran sam da će finale biti kvalitetnije, jer smo bili pod goromnim pritiskom, i Partizan, i mi. Igramo kod kuće, i dalje ne bežimo od imperativa da budemo prvi. Nadam se da ćemo odigrati kako treba. Vlade je već rekao, nama ne leži koncept koji igra Partizan, ofanzivni skok, igra po dubini, ali možemo da pobedimo. Bilo bi nam jako drago da to uradimo kod kuće, bez obzira što jako poštujem ekipu Partizana“, naglasio je Zdovc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...