Jump to content
Sign in to follow this  
Bunka

27.06.2012

Recommended Posts

20:45 Portugal - Spain (double chance) 1X 1.86 :uredu: 0:0

 

Unibet

Edited by Bunka

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Portugal - Španjolska, tip: X @ 3.40, bwin, 8/10

 

Večeras se igra prvo polufinale Europskog Prvenstva u nogometu, a na stadionu Donbass Arena u ukrajinskom gradu Donetsku se sastaju susjedi sa Pirineja, Portugal i Španija. U drugom polufinalu ćemo sutra gledati Njemačku i Italiju. Ovu utakmicu mnogi nazivaju finale prije finala, jer je Španija prvak Europe i nedavni prvak svijeta igra protiv odličnih portgalaca predvođenih fantastičnim Ronaldom. Do sada su se sastajali sedam puta u zadnjih 20 godina i imamo isti učinak: dvije pobjede Portugala (4-0 prijateljska utakmica 2010 godine i 1-0 na EP-u 2004 godine), dvije pobjede Španije (1-0 na SP-u 2010 godine i 3-0 u prijateljskom meču 2003 godine) dok je tri puta bilo neriješeno (1-1 prijateljska utakmica 2002 godine, 2-2 prijateljska utakmica 1994 godine i 0-0 prijateljska utakmica 1992 godine). Ove dvije selekcije su se sastale i u osmini finala posljednjeg Mundijala u Južnoj Africi, i tada je Španija slavila sa 1:0 te kasnije otišla do samog kraja SP-a. Moj tip za ovu utakmicu je neriješeno (X) uz kvotu od 3.40 u bwinu.

 

Španija je na ovom EP savladala Hrvatsku 1-0, Irsku 4-0 i Francusku 2-0 uz remi u grupi sa Italijom 1-1. Portugal je EP otvorio porazom od Njemačke sa 0-1, pobjedio Dansku u zadnjim minutama sa 3-2 i Holandiju sa 2-1, i u 1/4 finalu su bili bolji od Češke sa 1-0. Važno je istaći da Španija po mnogima nije odigrala na nivou kako ona zna da igra, možda je tome dosta uticalo loša postava selektora Del Bosque-a gdje je u pojedinim utakmicama igrao skoro bez klasičnog napadača, dok je igru Portugala na ovom EP obilježila odlična igra Ronalda koji je mozak i motor ekipe za koju je postigao 3 veoma bitna gola na ovom EP. U četvrtfinalu protiv Češke oni su bili potpuno dominantni, pogotovo u drugom poluvremenu kada su došli do pobjedonosnog gola (Ronaldo) i to na sjajnu asistenciju Moutinha, koji sa Velosom i Meirelesom sačinjava veznu liniju, koja je najjača karika ove selekcije. Španija je ponovila svoju taktiku da sa igrom kratkih pasova dominira na terenu, ali na ovom EP-u nisu baš previše šansi stvorili te možemo da su više sretno nego spretno došli do bodova protiv Hrvatske i Italije. Očekujem dosta tvrdu utakmicu i rezultat 1-1.

 

Portugal: Rui Patricio, Pereira, Pepe, Alves, Coentrao, Veloso, Meireles, Moutinho, Nani, Ronaldo, Almeida

Španija: Casillas, Arbeloa, Pique, Ramos, Jordi Alba, Busquets, Xavi, Xabi Alonso, Silva, Fabregas, Iniesta

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 korneri / (+4)Portugal - Španjolska, tip: 1 @ 1.60, William Hill, 8/10

 

Uz analizu da će biti remi na večerašnjem meču dodajem i analizu da Španija neće imati 4 i više kornera u odnosu na Portugal. Moja analiza je zasnovana na činjenici da bi Španija trebala da dominira na terenu ali da će Portugal imati svoje šanse preko brzonogog Ronalda i Nanija koji bi trebali da djeluju brzo po bokovima i tako da dođu u priliku da ubacuju loptu po boku čime su velike šanse za izbijanje lopte od strane španskih braniča. Također Portugal bi trebao dobiti koji korner nakon dalekometnih šuteva C. Ronalda koje smo imali priliku gledati na ovom EP-u. Veoma lako Španija može prva doći i do gola, pa bi u tom slučaju Portugal morao da preuzme incijativu na terenu i više napada na gol Španije. Da vidimo šta kaže statistika.

 

Portugal je u prvom meču poražen od Njemačke sa 0-1 ali je u kornerima bio bolji sa 11-2, protiv Danske su slavili sa 3-2 a u kornerima je bilo 6-7 za Dance i protiv Holandije je bio 2-1 a u kornerima 7-5 za Portugal. U 1/4 finalu protiv Češke je Portugal slavio sa 1-0 golom Ronalda a u kornerima je bilo 11-6 za Portugal, tako da je Portugal na ovom EP u 4 utakmice imao korner razliku od 35 - 20. U prosjeku Portugal je imao 8,75 kornera po utakmici.

 

Španija je u prvom meču igrala neriješeno sa Italijom 1-1 a u kornerima je bilo 7-2, protiv Irske je bilo 4-0 za Špance a u kornerima je bilo 8-2 za crvenu furiju i u zadnjem meču u grupi su savladali minimalno Hrvatsku sa 1-0 i u kornerima je bila bolja Španija sa 11-4. U 1/4 finalu protiv Francuske Španija je pobjedila golovima Xabi Alonsa sa 2-0 a u kornerima je bilo 7-3 za Špance, tako da je Španija na ovom EP u 4 utakmice imala korner razliku od 33 - 11. U prosjeku Španija je imala 8,25 kornera po utakmici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo dobar tiket iz SuperSporta za uplate od nekih 200kn:

 

Široki Brijeg - Željezničar, tip: 1X @ 1.65

Brasov - Borac Banja Luka, tip: oba ne daju gol @ 2.05

Olimpija - Crvena Zvezda, tip: X2 @ 1.20

 

Ukupna kvota: 4.05

ulog: 200,00 kn

 

Dobitak: 811,80 kn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu igraju drugi test meč na pripremama u Sloveniji, a rival će im biti ekipa Olimpije. Utakmica se igra od 18.00 uz prenos na B92.

 

 

Zvezda je u prvoj proveri remizirala sa Domžalama (0:0), a očekuje se da u sredu Robert Prosinečki u tim uvrsti Lazovića, Evandra i ostale koji su odmarali.

Šansu bi mogao da dobije i napadač Eli Babalj, a neizvestan je jedino nastup Nikole Maksimovića. Olimpija je prošle sezone bila druga u šampionatu Slovenije.

Mali problem Prosinečkom stvara lakša povreda Maksimovića koji je pod znakom pitanja za put na susret sa Olimpijom.

 

"Prethodnih dana propustio sam tri treninga i mnogo mi je žao zbog toga. Osećam se odlično i želim da istrčim svaki kondicioni trening, ali bol u zglobu desne noge me sprečava u tome", rekao je Maksimović koji je u utorak radio smanjenim intenzitetom sa saigračima.

 

"Želeo sam da treniram sa ekipom, ali sam opet osetio bol i morao sam da prekinem sa radom. Nije ništa ozbiljno u pitanju, držim led i siguran sam da ću za dan-dva ponovo biti u punom trenažnom

Share this post


Link to post
Share on other sites

izvor: b92

 

U sredu se igra prvi polufinalni meč Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj, a na "Donbas areni" u Donjecku sastaće se Portugal i Španija (20.45h).

 

Dve selekcije obnavljaju veliko rivalstvo, a u duel ulaze posle serije od po tri pobede (Portugal - Danska, Holandija, Češka; Španija - Irska, Hrvatska, Francuska).

Pre dve godine na Svetskom prvenstvu Španija je slavila sa 1:0, da bi godinu dana kasnije Portugal u prijateljskom meču deklasirao rivala 4:0.

Defanzivac Portugala Žoao Pereira ističe da će njegov tim igrati u istom stilu kao i u prethodnim mečevima na EP.

 

“Moramo da budemo svoji, da ne menjamo plan samo zato što igramo protiv branioca titule. Igraćemo svoju igru”, rekao je Pereira.

 

Selektor Paulo Bento je miran uoči duela sa šampionom Evrope i sveta i pored sukoba Rikarda Kvarežme i Migela Lopesa na traningu u subotu.

 

"Mi nismo motivisani kao drugi timovi kada igraju sa Španijom i znamo kako smo igrali sa drugim reprezentacijama. Mi imamo naš način igre", rekao je on.

 

Zbog povrede Eldera Poštige moraće da menja u startnoj postavi i na teren pošalje Uga Almeidu u vrh napada. Šansu bi mogao da dobije i mladi Nelson Oliveira.

 

Najveći adut Portugala je što će Kristijano Ronaldo, koji je saigrač mnogim reprezentativcima Španije, ući odmoran u duel sa njima. Selektor "furije" Visente del Boske je svestan svih opasnosti.

 

“Teško je pokušavati zaustaviti fudbalera takvih kvaliteta. On je ekstremno opasan i kada ima prostora i kada nema”, rekao je selektor Španije.

 

Sa druge strane, vezista Ćavi Ernandes veruje da su njegovi saigrači iz obbrane sposobni da ga zaustave.

 

“Imam sjajnog beka Arebeolu koji je među najboljim defanzivcima na svetu. Pokušaćemo da ga pokrivamo i ne dozvolimo Ronaldu da se razigra”, rekao je igrač Barselone.

 

Junak pobede Španije nad Francuskom bio je Ćabi Alonso, koji je bio dvostruki strelac u svom jubilarnom 100. nastupu za “Crvenu furiju”.

 

“Verujemo u način na koji igramo, bez obzira koji igrači su na terenu. Igraćemo na isti način, ali imamo slobodu kako da interpretiramo taj stil. Bez obzira šta ljudi govore što igramo bez napadača, nećemo menjati ništa. Uveren sam da većina navijača uživa u dobrim fudbalskim utakmicama i dobrim timovima”, rekao je Alonso.

 

Španija je u četvrtfinalu rutinski eliminisala Francusku i najavila pohod na treći veliki trofej (EP 2008, SP 2010). Mediji ipak nisu oduševljeni tom predstavom nazivajući je "dosadnom", pitajući se da li je to tim koji je postavio standarde prethodnih godina.

 

U prethodna četiri meča Sesk Fabregas je počinjao kao "lažna 9-ka", ali bi protiv Portugala od prvog minuta mogao da igra Fernando Tores. Obojica su do sada postigla po dva gola, pa u suštini Del Boskeu je verovatno svejedno kako će da počne meč.

 

U drugom polufinalu u četvrtak se sastaju reprezentacije Nemačke i Italije.

 

EURO 2012, polufinale:

Donjeck: Portugal – Španija (20.45h)

 

Portugal (4-3-3): Rui Patrisio – Pereira, Pepe, Alveš, Koentrao – Meireleš , Mutinjo, Veloso – Nani, Ronaldo, Almeida

 

Španija (4-2-3-1): Kasiljas – Arbeloa, Ramos, Pike, Alba – Buskets, Alonso – Ćavi, Inijesta, Silva – Tores

Share this post


Link to post
Share on other sites

polufinale je ..ne znam koliko je mudro igrati na cistu pobjedu spanjolaca.... ali dvoznak mi se cini kao dosta sigurna opcija... kvota je oko 1.30 .za podignut ukupnu ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Portugal - Spanjolska oba daju gol @1.95 SuperSport :nije:

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

O. Ljubljana - Crvena Zvezda

 

 

 

2 kvota 2.30 expekt

 

 

 

{rijateljska utakmica i zvazda ce ih ubiti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00, Neman-BATE Borisov, tip 2 @ 1.55, HL, 10/10

 

Bjeloruska prva liga, susret 14.og kola izmedu vodece ekipe prvenstva Bate Borisova sa 33 boda i Nemana koji je trenutno na sestom mjestu sa 16 bodova - dakle, duplo manje... Bate ima za vratom Gomelj koji mu zaostaje samo tri boda za njim i pobjede li u ovoj utakmici bjeze im na nesto sigurnijih sest bodova (jer imaju utakmicu manje) - tako da nema govora o opustanju - motiva i te kako ima. Iduca stvar je omjer - Bate ima ukupnih 11-0-2, a u gostima 5-0-1 uz gol razliku 8:1 ...odlicno nastupaju i skoro sve pobjeduju. Sa druge strane Neman ima dosta remija ... ukupno 3-7-4, a kod kuce 2-3-2 uz gol razliku 11:6 - jedna cvrsta ekipa, ali ipak prosjecna s kojom bi se Bate, kao momcad koja suvereno vlada bjeloruskim nogometom zadnjih sezona trebao lako obracunati. Nadalje, forma ekipa..i tu je Bate naravno bolji - u zadnjih sest prvenstvenih nastupa zabiljezili su pet pobjeda (primili samo gol u tim utakmicama) i u zadnjem kolu jedan cudan kiks protiv Bresta na svom terenu ---upravo zato sam siguran da ne mogu kiksati opet, dva puta zaredom bi bilo previse.Neman ima u zadnjih sest nastupa 2 pobjede, 3 remija i 1 poraz. Protiv ekipa sa vrha ljestvice, ranije spomenutog Gomelja igrali su 0:3 -poraz...Ne ocekujem nista drukcije ni protiv Bate Borisova. Tome u prilog ide i h2h tradicija koja je ugl. na strani Bate.a ..a spomenit cu samo tri najsvjezije utakmice - Bate je slavio redom 0:3, 0:1 , 2:0... dakle, u zadnja tri medusobna susreta nisu od njih primili niti gola. Idem na ovu utakmicu sa maximalnim ulogom - Bate je najjaca ekipa lige, kiksali su u zadnjem kolu -tesko da ce opet, h2h na njihovoj strani, bolja forma, ranking... Dvojka !

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Španjolska-Portugal (1. gol), tip 1x @ 1.50, HL, 10/10

 

Najprije da pojasnim tip - igram opciju da ce spanjolska dati prvi gol ili da nitko nece dati gol. Znamo vec svi - radi se o prvom polufinalnom paru ovog eura -- spanjolci su glatko prosli skupinu pobjedivsi Irsku i Hrvatsku, i odigavsi 1:1 sa talijanima (drugim polufinalistima)--zatim su izbacili francuze i evo ih sad korak pred finalom. Iako su neki kritizirali trenera sto je unistio igru jer forsira cuvanje lopte na sredini terena, bezbrojna dodavanja i onda mozda neku izradenu akciju - a sjetimo se samo utakmice protiv italije i igre bez klasicnog napadaca... Ipak, neki to hvale kao takticki dobro postavljeno.. E sad, kako bilo da bilo cinjenica je da spanjolci imaju odlicne pojedince, ekipa im je mix Barce i Real Madrida i kako god oni to izveli - to izgleda daje razultata. Mislim da ukoliko se portugal ne zatvori citavu utakmicu da ce primiti gol kad-tad. A onda ici loviti rezultat. Uglavnom, u svakom slucaju -i da utakmice ostane 0:0 , i da spanjolci kao sto se nadam uvale prvi gol - ovaj tip prolazi. Sto se tice Portugala - mislim da oni jesu dobra ekipa, ali ne bolja od spanjolske... Nakon poraza od njemaca u skupini..pobjedili su dance jedva pri samom kraju utakmica 2:3, zatim okrenuli protiv posrnulih nizozemaca rezultat na 2:1... u polufinalu su imali lagan zadatak - prosli su protiv Ceske i evo ih sad ovdje..nakon dosta dana odmora na noge spanjolcima. Kao sto sam rekao, znaju i oni da je furija favorit u ovoj utakmici i siguran sam da ce se postaviti obrambeno. Sto se tice izostanaka na ozljede se žale Ricardo Quaresma i Lopes, a Postiga se ozlijedio protiv Češke i izgubljen je za ovo polufinale. Sto se tice medusobnih susreta tu imamo pobjedu portugala 1:0 sa eura 2004, zatim pobjedu spanjolaca na SP 1:0 ..onda opet pobjeda portugala... Sve u svemu, iako se ovdje ne moze sa sigurnoscu odrediti favorit - unatoc neefikasnosti spanjolske - vjerujem da mogu prvi povesti i onda smirit utakmicu kao sto znaju i odvesti do do kraja sa pobjedom koja ih vodi u finale. Evo i sastava ekipa: Španjolska - Casillas, Arbeloa, Pique, Ramos, Jordi Alba, Busquets, Xavi, X Alonso, Silva, Fabregas, Iniesta ... Portugal: Rui Patricio, Pereira, Pepe, Alves, Coentrao, Veloso, Meireles, Moutinho, Nani, Ronaldo, Almeida.. Sretno tko prati !

Share this post


Link to post
Share on other sites

O. Ljubljana - Crvena Zvezda

 

 

 

2 kvota 2.30 expekt

 

 

 

{rijateljska utakmica i zvazda ce ih ubiti...

 

2-0 vodi Olimpija, oba gola u prvih 14 minuta. Edited by silly_bet

Share this post


Link to post
Share on other sites

O. Ljubljana - Crvena Zvezda

 

 

 

2 kvota 2.30 expekt

 

 

 

{rijateljska utakmica i zvazda ce ih ubiti...

 

ubila ih je namrtvo :77tooth: ma nema nista od zvezde ja jutros hteo da igrqam cist 1 ali odustao , sad razmisljam za copa libertadores 1 ili 0-2 golova , da vidimo prvo Spanci sta ce uraditi ali ako ne daju skoro gol moze se igrati na Spance , bolji su od Portugalaca

Share this post


Link to post
Share on other sites

sad razmisljam za copa libertadores 1 ili 0-2 golova , da vidimo prvo Spanci sta ce uraditi ali ako ne daju skoro gol moze se igrati na Spance , bolji su od Portugalaca

 

Možda to ima smisla, Boca deluje nesposobno, tu bi moglo biti interesantno i +0.5 na goste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...