Jump to content
Sign in to follow this  
silly_bet

12.08.2012.

Recommended Posts

jucer svi nizozemci ostali naopako..niti jedan favorit u tri utakmice nije dobio... moralo bi danas proc :D

 

od mene za danas jedan susret 1. HNL

 

19:00, Slaven Belupo - Zadar, tip 1 @ 1.65, HL

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:45 Zeljeznicar - Borac Banjaluka, tip:1 @ 1.50, SportingBet, 8/10

 

Danas se igra meč 2. kola BH Telecom Premier Lige BiH, a u Sarajevu, na stadionu Grbavica se sastaju Željezničar i Broac iz Banja Luke. Nakon 1. kola Željezničar ima bod sa gostovanja u Travniku kada je bilo 0-0 dok je Borac bio uvjerljiv protiv Zvijezde iz Gradačca sa 3-0 na svom terenu. Željezničar je aktuelni prvak BIH i branilac Kupa, tako da su očekivanja u novoj sezoni da se zadrži dupla kruna, dok apetiti Borca su napad na titulu prvaka ili osvajača Kupa i da se izbori nastup u Europi sljedeće godine. Ovo ljeto obje ekipe neće pamtiti po uspjehu u euro takmičenjima jer su pali na prvim preprekama. Tako je Borac ispao od Čelika iz Nikšića dok je Željo ispao od Maribora u 2. pretkolu Lige Prvaka. Tako da je Željo uvezao čak četiri službene utakmice bez pobjede (Leotar 1-2, Maribor 1-4 i 1-2 i Travnik 0-0) tako da očekujem pobjedu u prvoj utakmici u novoj sezoni pred svojim navijačima kojih će prema najavama biti skoro pun stadion. Što se tiče međusobnog duela, u zadnja 4 meča u Sarajevu i Banja Luci slavio je Željo. Na Grbavici je bilo oba puta 1-0 dok je u Banja Luci Željezničar pobjede dobio zasluženo za zelenim stolom jer je oba meča vodio sa 1-0 i došlo bi do divljanja domaćih navijača i susret bi bio prekinut. Vjerujem da će nakon mini loše serije igrači Želje večeras da slave na svom terenu i da donesu svojim navijačima prva tri boda u novoj sezoni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:45 FK Željezničar Sarajevo - Borac Banja Luka, tip: manje od 2.5 gola @ 1.80, bwin, 8/10

 

I druga moja današnja analiza se odnosi na isti meč, na duel starih rivala, Željezničara i Borca iz Banja Luke. Zanimljivo je napomenuti da su obje ekipe pokupile sve trofeje u BIH u zadnje 3-4 godine, tako da je ovo pravi bh derbi kola. Drugi moj odabir za ovaj meč je da će biti manje od 3 gola na meču jer zadnjih godina smo gledali malo golova na mečevima ove dvije ekipe. Da krenemo od međusobnog duela i činjenice da u zadnje 4 utakmice smo vidjeli 4 gola, tj. gol po meču uz napomenu da su dva meča u Banja Luci pripala Željezničaru službenim rezultatom od 0-3 jer su navijači Borca pravili nerede i došlo je do prekida meča, pri rezultatu 1-0 za Željezničar. Prošle godine Borac je imao prosjek od 2,40 golova po meču i čak 16 mečeva su imali 0-2 gola. Na gostovanjima Borac je postigao 14 golova iz 15 mečeva ili manje od gola po meču. Od zadnjih 5 gostovanja Borca, čak 4 meča su bila sa samo jednim golom. Željezničar u domaćem prvenstvu ima odličnu odbranu, te su tako prošle godine primili samo 17 golova iz 30 utakmica i imali su seriju od čak 18 utakmica bez primljenog gola, što je rekord lige. Prošle godine je Željo na Grbavici primio samo 6 golova iz 15 utakmica a od tih 6, čak 3 im je zabio Zrinjski na početku prvenstva. Što se tiče međusobnog duela, u zadnjih 7 utakmica, čak 6 ih je bilo samo sa jednim golom, a što se tiče mečeva samo na Grbavici bili su ovi rezultati zadnjih godina: 1-0, 1-0, 0-1, 4-2, 1-0. Večeras očekujem tvrd meč i minimalnu pobjedu Željezničara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00 Celje - ND Mura 05, 2 ili 3 gola postignuta u regularnom vremenu, tip: Da @ 1.95, Expekt, 8/10

 

Danas se igraju mečevi 5. kola slovenske lige, a u Celju se sastaju domaćin Celje i gosti Mura. Nakon četiri odigrana kola Celje je mnogo bolji i imaju omjer od 2 pobjede i 2 poraza, te su trenutno na trećem mjestu iza šampiona Maribora i Kopera. Savladali su Triglav i Domžale sa 1-0 a remizirali sa Velenjem i Goricom sa 1-1. Sa druge strane Mura je zadnja na tabeli sa omjerom od jednog remija i 3 poraza. Jako loše stoje finansijski i osipa im se igrački kadar ali uprkos svemu došli su do Play Off-a Europa Lige i izbacili čak tri protivnika: Baku, CSKA Sofia i Arsenal iz Kieva iako su obje izgubili sa 0-3 0-2, dalje su prošli jer je UEFA kaznila ukrajince i dala službenu pobjedu 3-0 slovencima. Mura je remizirala u prvenstvu protiv Velenja 1-1 u prvom kolu a dalje su tri zaredom izgubili od Gorice i Maribora sa 1-3 a sa 1-2 ih je savladala Olimpija u zadnjem kolu. Danas očekujem da Celje nakon dva vezana remija opet slavi na svom terenu nad slabašnom Murom i vjerujem da će biti dva ili tri gola na meču.

Share this post


Link to post
Share on other sites

RB Salzburg-Rapid Beč 1 2,00 :nije:

Predobar koef a da se ne pokuša. Salzburg je doživio blamažu u ligi prvaka ali zato u Autsriji u ima sve tri pobjede. Rapid Beč ima 3 boda manje. Salzburg je očito ozbiljnije shvatio prvenstvo te ovdje očekujem nastavak niza.Sretno ko prati.

Edited by FamilyGuy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dinamo Zagreb - Split tip1 @1.45 SuperSport :uredu:

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal - Slovenija

18:00h Celje - Mura

Tip: Celje

Kvota: 2.00

Expekt

 

Mec petog kola Slovenacke lige u kome Celje docekuje Muru, Celje je odlicno startovao ove sezone, imaju dve pobede i dva remija, koliko vidim na Slovenackom sajtovima imaju mlad tim koji igra lepo na svom terenu

ono zbog cega igram na Celje je gost Mura koja od pocetka sezone ima finansijskih problema ali uprkos tome u Evropi su uspeli da dodju do zadnjeg kruga kvalifikacija, doduse Arsenal iz Ukrajine su prosli iako su oba meca izgubili ali su prvi mec dobili parforfe 3-0 i zahvaljujuci tome prosli dalje iako su izgubili sa 3-0 taj mec a pred svojom publikom sa 2-0 i umalo ispali, dakle odigrali su 6 teskih meceva u evropi a nemaju veliki izbor igraca i trener nemoze da puno rotira igrace i taj umor se odrazio u ligi gde su samo u prvom kolu uzeli bod dakle verujem da ce ih umor stici i da nece moci da daju svoj maksimum i da ce Celje to iskoristiti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Pinnacle

Vrijeme odigravanja: 00:00

Naziv para: Colo Colo - S. Wanderers

Tip para: 1

Tečaj: 1.571

 

Colo Colo po tradici pobedjuje ovog rivala , a losije su startovali a Santjago je izuzetno los u gostima

Edited by rockytomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...