Jump to content
Sign in to follow this  
rockytomas

23.08.2012.

Recommended Posts

18:30h,Tromso - Partizan, Tip: 1 @ 2.40, Germaniasport,8/10

 

Kvalifikacije za ligu Evrope u kome se u play offu sastaju u Norveskoj Tromso i Partizan iz Srbije.

Iako sam navijac Partizana igram ovo sa prilicno velikom sigurnoscu jer mi se uopste ne dopada sta i kako se radi u Partizanu.

Kad bih pisao sve to bi bio novi rat i mir ali pokusacu da skratim maksimalno.

Posle smene uspesnog trenera Stanojevica doveden je Grant da uzme pare za nista i upropasti sve ono sto je Stanojevic stvorio, covek uzeo pare, poklonjenu titulu i iskoristio klauzulu da moze da raskine ugovor i pobegao glavom bez obzira.

Nakon toga doveden je trener Vermezovic koji je vec bio ranije trener ali koji je osim uspeha imao i velike neuspehe poput Petah Tikve i Artmedije a kao sportski direktor Tumbakovic, time je uprava pokusala da smiri bes navijaca, medjutim prelazni rok je odradjen katasrofalno, pusten je najbolji strelac Diara pod devizom da se pruzi sansa ,,nasoj deci,,

a dovedeni beplatni igraci Zabija, Lovre,Scepovic (iako vec imamo njegovog brata koji je isti kalibar, dakle nezna da postigne gol) i mladi talenti Pauljevic i Knezevic koji nisu bili besplatni ali ih je platio Kezman iz svog dzepa iako nije nista u upravi vec samo bivsi istaknuti igrac koji ce to pokusati da naplati kroz kasnije transfere.

Navijaci su celo leto kukali kako nam treba iskusan stoper i napadac medjutim uprava i trener su uporno tvrdili da nam ne treba niko.

Vec prvi mecevi u kvalifikacijama iako su pobedjeni amateri sa Malte u oba meca su pokazali sve slabosti odbrane gde su u oba meca primili po gol.

U Sledecem krugu kvalifikacija za ligu sampiona Kiparski Ael koji nije neka ekipa na Kipru je pobedio sa 1-0 a tada sam se jos nadao da je to bio slab dan, medjutim isao sam na revans i ono sto sam video je jedno ogromno razocarenje.

Igra bez ideje, tim nespreman, trener bez autoriteta i znanja, imali smo i igraca vise celo poluvreme ali nismo stvorili nijednu ozbiljnu pravu sansu.

Izgubljen mec i nebi bio toliko strasan da nas trener nije pokusao ubediti da je Ael neka ekipa kao da smo igrali najmanje sa Barcelonom, a gledao sam uzivo i Real, Porto i Marsej kad nas na JNA nisu nesto posebno nadigrali i kad nismo izgubili nijedan mec pa i mec sa Apoelom kad smo pobedili sa 1-0 i razlika izmedju Apoela i Aela je ogromna u korist Apoela.

Dakle Ael je sasvim prosecna ekipa koja je imala bolju taktiku i bila bolje spremljena i nista vise.

Nakon toga u prvenstvu revijalni mec sa BSK i posle toga blamaza sa novim prvoligasem Donjim Sremom koji je pokazao kako se ekipa bori i trener koji je napravio sjajnu taktiku i iskoristio sve Partizanove slabosti i pobedio sa 2-1

Dakle ekipa je u Nokdaunu ali trener ni ne pomislja da podnese ostavku jer je gladan para kojih nece da se odrekne a u timu je haos.

Najbolji igrac prosle sezone Vukic je oteran sa treninga jer se pobunio sto nisu dovedena pojacanja i sto nije u prvom planu, stoper Ostojic je povredjen a umesto njega je protiv Donjeg Srema igrao kikser Miljkovic koji je desni bek ali trener nas ubedjuje da on sve moze da igra, naravno on je direktan krivac za drugi gol a penzioner Lovre za prvi koji je dao Autogol, Babovic je jos na mecu sa Aelom zamenjen jer mu trener nije dodelio pravu ulogu i navijacu su mu zvizdali jer nije on za zadnjeg veznog ali i inace ga nevole jer je sin Milije Babovica, na sve to su se nadovezale i povrede Sase Ilica, Lazara Markovica i Tomica a u ponedeljak na treningu Libijac Zabija je samovoljno napustio trening posle cega se saznalo da i pre toga dva puta nije dosao na trening bez obrazlozenja a trener ga je stavio u igru u drugom poluvremenu sa Donjim Sremom.

Dakle sve u svemu extremno losa situacija, bez pola tima sa kikserom Miljkovicem na stoperu,veznim redom gde je Kamara jedini koji ima iskustva i nesto moze uraditi, a spic kao i da nemamo

Tromso je u kvalifikacijama prosao Olimpiju sa 0-0 i 1-1 nakon produzetaka i Metalurg iz Donjecka 1-1 kuci i 1-0 u gostima.

Prosle godine su bili drugi na tabeli a ove sezone su deveti ali na svom terenu imaju 7 pobeda i 3 remija bez poraza

velika prednost ce im biti i vestacka trava na koju Partizan nije navikao sto im je i u Norveskom prvenstvu prednost jer malo ekipa igra na vestackoj travi.

Da je Parizan normalno pripremljen i u formi verovao bi imaju sanse ali ovako sa losom atmosferom i losim trenerom strah me je da ne dozivimo neku tezu blamazu, jedino poznati Srpski inat moze proraditi pa da se ne izgubi ali cisto sumnjam

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Crvena Zvezda - Bordeaux, tip 2 @ 2.25, Germaniasport, 8/10

 

U prvoj analizi sam opisao probleme u Partizanu ali ni u Crvenoj Zvezdi nije nista bolje.

Problem u oba kluba je uprava i losa finansijska situacija, medjutim kod Zvezde se odavno zna za to dok ce izgleda kod Partizana tek kasnije izaci na videlo.

U prelaznom roku iz Zvezde su otisli iskusni Tosic i Borha koji je poceo odlicno da se uklapa, medjutim tek pred pocetak takmicenja je doveden stoper Jovanovic koji je bio povredjen i nespreman kao i takodje nespremni Babalj iz Australije.

Crvena Zvezda je na pripremama dozivela blamazu od Olimpije gde je izgubila sa 3-0 i vec tada je pocela svadja predsednika Lukica i trenera Prosineckog.

Naravno Prosinecki je bio nezadovoljan jer su mu navodno date odresene ruke ali prakticno nije mogao nista da dovede sto vredi pa je morao u tim da stavi stopera Krnetu oko koga je nastao problem, a Jovanovica mu je u zadnji cas preporucio Savicevic.

U prvom krugu kvalifikacija Zvezda je pobedilau Belorusiji Naftan sa 4-3 iako je vodila sa 3-0 a u revansu iako se ocekivala visoka pobeda na kraju posle vodjstva od 2-0 zamalo da ispadnu jer su Belorusi preokrenuli na 2-3 a opet je krivac bio Krneta na na kraju su izjednacili na 3-3 ali publika je bila nezadovoljna.

U sledecem kolu su dobili Kiparsku Omoniju a Prosinecki je u tim stavio Jovanovica iako nije bio potpuno spreman i u oba meca rezultat je bio 0-0 a na penale je Zvezda prosla dalje sto je bio lep uspeh uzimajuci u obzir sve.

U prvenstvu Zvezda nije igrala prvo kolo sa Javorom jer je mec odlozen zbog Cecinog koncerta u Guci a u drugom kolu su igrali sa Radom na Marakani, medjutim Jovanovic koji je bio sa reprezentacijom Crne Gore je bio umoran i Prosinecki je procenio da je bolje da ga odmori za ovaj mec i u tim stavio Krnetu.

Iako je Rad rano ostao sa igracem manje poveo je sa 2-0 a krivac za jedan gol je bio naravno Krneta, Zvezda je do kraja izjednacila na 2-2 ali veliki broj uvreda na racun ovog igraca i na upravu revoltirali su Lukica koji se posvadjao sa Prosineckim kome je prekipelo i sutradan je podneo ostavku.

Umesto njega je doveden trener mlade reprezentacije Jankovic koji je i ranije bio u Zvezdi ali je tad dobio otkaz a realno nije neki trener a istovremeno klub je raskinuo ugovor sa Brazilcem Evandrom koji je bio glavni kreator iako prilicno spor,

dok Kasalica ne moze igrati zbog zutih kartona a Cadu je povredjen i nece igrati duze vreme

Naravno odlazak omiljenog kod publike, trenera Prosineckog je izazvao veliki bes kod vecine navijaca koji najavljuju za mec proteste i trazice da Lukic podnese ostavku.

Dakle situacija je kriticna a tim nece imati podrsku na kakvu je navikao medjutim ako se uzme u obzir da je i prosle sezone Zvezda u ovoj fazi igrala sa timom iz Francuske Renom i da je izgubila u Beogradu sa 2-1 a u Francuskoj sa 4-0

jasno je da bi i bez ovih problema Bordeaux bio veliki favorit a ovako ce mu samo biti olaksan posao.

Bordeaux je za vikend pobedio upravi Ren u prvenstvu sa 1-0 a pre toga u gostima Evian sa 3-2 i nalazi se u odlicnoj formi, radi se o dobroj i iskusnoj ekipi gde su glavne zvezde Goufrran i Obraniak

Kvota je vec dosta pala a ocekujem da ce jos vise pasti

P.S. na sve nevolje se nadovezala i povreda stopera Maksimovica na treningu pa ce trener verovatno morati da stavi u tim opet Krnetu sto ce izazvati jos gore potrese na tribinama

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti brate neveruješ u domaći fudbal :) Ovaj Bordeux mi izgleda nezainteresiran i za domaću ligu, a kamo li za europa ligu, sa X-om bi bili sretni i jedni i drugi .... rezultat 0:0 i svi sretni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ykkönen, Finska

 

HIFK - AC Oulu

Tip: AC Oulu @ 1.75

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00, Mura-Lazio, tip x/2 @ 4.70, HL, 3/10

 

Susret slovenske Mure koja se je namucila da dode do ovdje (odigrala 3 pretkola) i ekipe Lazia kojoj je ovo prvi sluzbeni nastup ove sezone. Svi su prognozirali da Mura s obzirom na lose stanje u ekipi nece daleko, jos od onog gostovanja protiv Bakua, ali evo oni su se pokazali odlicnom ekipom u dosadasnjem dijelu ovog prednatjecanja europske lige. Pobjedili su najprije Baku sa ukupnih 2:0...onda je uslijedio nastup protiv CSKA iz Sofije gdje je nakon dvije utakmice bilo ukupnih 1:1 (ali slovenci su prosli zbog postignutog gola u gostima)..i na kraju Arsenal Kijev - prva utakmica cini mi se reg. 0:3 za Muru, onda su izgubili 2:0 kod kuce...ali sa ukupnih 3:2 prosli dalje. U prvenstvu igraju lose - u zadnja cetiri kola upisali su sva 4 poraza - od Maribora, Olimpije, Celja, Aluminija... Mislim da je ovo susret u kojem je Lazio veliki favorit, ali isto tako cinjenica je da Lazio odigeao samo par prijateljskih utakmica i tko zna kako ce uci u prvu sluzbenu utakmicu. Tu vidim sansu Mure da se drzi u nerjesenom bar prvo poluvrijeme, a onda ce prevladati objektivno jaca i bolja igra talijana. Uglavnom, Lazio je u ovom osmom mjesecu odigrao 4 prijateljska susreta - pobjeda nad Salernitanom i Malmoom. A izgubili su od Getafea i Galatasaraja. Medusobnih susreta ove dvije ekipe jos uvijek nemaju, tako da im je ovo prvi h2h ogled. Sve u svemu, Mura igra na svom terenu i sigurno ce se braniti pred punim stadionom i ovako atraktivnim protivnikom - i u tome uspjeti barem prvo poluvrijeme. Onda idem na pobjedu Lazia - dakle x/2. Sretno !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti brate neveruješ u domaći fudbal :) Ovaj Bordeux mi izgleda nezainteresiran i za domaću ligu, a kamo li za europa ligu, sa X-om bi bili sretni i jedni i drugi .... rezultat 0:0 i svi sretni

 

pa kako da verujes kad su u upravama lopovi a na tribinama placene vodje navijaca, najnoviji biser od Lukica, izdali saopstenje kao vodje delija da se ne skandira protiv Lukica a za Prosineckog, toliko trenera se promenilo samo on valja, nije nego

a u Partizanu iako smo osvojili pet titula zaredom ovo je jedna od najgorih uprava, sve ovo je zasluga Zecevica i Bjekovica koji su napravili Zemunelo i ostalo a sad ovaj iako ne ulaze nista osvaja titule, umesto da se pojacao tim i uslo u ligu sampiona dovodi igrace koji ne kostaju nista

u kladionici nema sentimentalnosti, treba uzeti pare pa makar i protiv nasih igrali ako je to jako realno

Edited by rockytomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00 FK Zeta - PSV Eindhoven, Away team to win both halves, tip: Yes @ 3.05, Expekt, 10/10

 

Veoma zanimljiva utakmica se igra u Podgorici, gdje se u Play Off-u Europa Lige sastaju David i Golijat euro fudbala. Zeta iz Golubovaca dočekuje ekipu slavnog PSV-a iz Eindhovena. Zeta igra kvalifikacije za Europa Ligu od prvog pretkola a eliminisali su Pyunik iz Yerevana sa 3-0 1-2, finski JJK Jyväskylä sa 2-3 1-0 i Sarajevo sa 1-2 1-0. PSV se tek uključuje u borbu za Europa Ligu.

 

Zeta dolazi iz predgrađa Podgorice, nemaju navijača niti neku tradiciju, imaju jednu titulu prvaka Crne Gore u sezoni 2006/07 i napravili su ove godine najveći uspjeh crnogorskog fudbala. Sada igraju protiv slavnog PSV-a i totalni su autsajder u ovom dvomeču pa je moj tip da će PSV da slavi u oba poluvremena jer me privukla jako velika kvota na ovu opkladu (3.05) ako se uzme u obzir da je čista pobjeda PSV-a samo 1.30.

 

PSV je nizozemski nogometni klub iz grada Eindhovena. Uz Ajax i Feyenoord jedan je od tri nizozemska kluba koji je osvojio neki europski kup. Osvojili su UEFA Liga prvaka 1988. i Kup UEFA 1978. Bili su prvaci Holandije čak 20 puta: 1928/29., 1934/35., 1950/51., 1962/63., 1974/75., 1975/76., 1977/78., 1986/86., 1986/87., 1987/88., 1988/89., 1990/91., 1991/92., 1996/97., 1999/00., 2000/01., 2002/03., 2004/05. ,2005/06,, 2006/07 i imaju 8 trofeja Kupa. U svojim redovima su imali igrače poput slavnog Ronalda, Romaria, Robbena, Erica Geretsa, Gullita, Jaapa Stama...

 

Zeta je u novoj sezoni poražena od Mornara iz Bara sa 1-2 i imaju bod protiv Mladosti iz Podgorice 0-0. PSV je u novoj sezoni također odigrao dva meča i dao čak 7 golova: 5-0 Roda i 2-3 RKC Waalwijk.

 

Večeras isto očekujem dosta golova od PSV-a i vjerujem da će pobjediti u oba poluvremena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti brate neveruješ u domaći fudbal :) Ovaj Bordeux mi izgleda nezainteresiran i za domaću ligu, a kamo li za europa ligu, sa X-om bi bili sretni i jedni i drugi .... rezultat 0:0 i svi sretni

 

Partizan bi mogao do boda, ali kad se sjetim kako je nedavno Zvezda prošla sa Rennes-om onda može tip 2 na Bordeaux :icon_surprised:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mura-Lazio :uredu:

 

Nakon dva dana Lige prvaka danas je na rasporedu i europska liga,također kvalifikacije. Danas vam donosimo analizu utakmice Mure i Lazia. Slovenska momčad je mini čudo dosadašnjeg dijela kvalifikacija europske lige. Slovenci su podsjetimo ušli u sezonu pred bankrotom,ali i u takvom stanju su stigli do 4.pretkola. Pobjedili su na tome putu Aktobe,Cska Sofiu te iako su u dvije utakmice izgubili 5-0 od Arsenala iz Kijeva prolaz su zaradili za zelenim stolom. Naime Arsenal je igrao sa neprijavljenim igračem. Ne učini li sličnu administrativnu grešku Lazio,Murin euro put ovdje završava. Mura je u boljoj natjecatelsjkoj formi od Lazia. Talijanskom klubu ovo je prva službena utkmica,prvenstvo im počinje ovaj vikend. Mura iako je nanizala par dobrih rezultata u Europi, u prvenstvu su totalno neuvjerljivi i do sad nisu upisali ni pobjedu tek 1 neriješen uz 5 poraza. Lazio će u ovoj utakmici sigurno igrati "pod ručnom" , ali mislim da će domaćini teško ovdje ishoditi bilo kakav bolji rezultat od časnog poraza. Po meni ovdje bez razmišljanja se igra na Lazio na čiju pobjedu je koef 1,30. Apsolutno po koefcijentu 1,80 se treba probati i hendikep 1-0 . Koliko god veći klubovi ne favoriziraju natjecanje europske lige, Mura je jednostavno preslaba i očekujem da Lazio ozbiljnim prisutopm osigura minimalno skupine ovoga natjecanja. Sretno tko prati ove prijedloge.

Edited by FamilyGuy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti brate neveruješ u domaći fudbal :) Ovaj Bordeux mi izgleda nezainteresiran i za domaću ligu, a kamo li za europa ligu, sa X-om bi bili sretni i jedni i drugi .... rezultat 0:0 i svi sretni

 

Potpuno se slazem sa tobom.takav pesimizam je nevidjen ali nazalost bice u pravu.I Zvezda i Partizan su toliko losi da moguda izgube i od seoskih ekipa (tipa Donji srem ).

 

:icon_mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...