Jump to content
Sign in to follow this  
rockytomas

23.08.2012.

Recommended Posts

ZetaGolub(guop)-PSVEindh / gol u oba pol. @ 1,55

 

Zabice bar PSV po jedan u oba

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sheriff Tiraspol - Marseille tip 1X @1.90 SuperSport :nije:

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Previše klubova ex-yu da bi sve prošlo očekivano, bit će iznenađenja, partizan,zvezda, zeta, mura... Jedan će dobit ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal - Liga Evrope

20:45h Hearts - Liverpool

Tip: 1X

Kvota: 2.30

Expekt

 

Glavni razlog zašto igram ovaj tip je izostanak četvorice protimaca Liverpoola koje je klub poštedio ovog nastupa u Škotskoj jer u nedjelju igraju protiv aktuelnog šampiona Manchster Citya u domaćem prvenstvu. Tako Brendan Rodgers večeras neće moći računati na kapitena Gerrarda, Luisa Suareza, Martina Škrtela i Glen Johnsona, a prema nekim informacijama neće biti spreman ni lijevi bek Jose Enrique te Joe Cole zbog povreda. Da igra u punom sastavu, sa ovim najboljim igračima, vjerujem da Liverpool ne bi imao problema protiv Heartsa, jer se ne radi o nekoj kvalitetnoj ekipi koja bi ugrozila bilo kojeg predstavnika Engleske u evropskim takmičenjima. Hearts je dosta problema imao i sa ekipama sa ovih prostora, a vječito su u sjeni najveća dva škotska diva, Celtica i Rangersa. Ove godine bi se t moglo promijeniti u domaćem prvenstvu i ovo im je idealna prilika da završe sezonu na drugom mjestu, jer su Glasgow Rangersi izbačeni iz prve lige zbog finansijskih problema. Solidno su krenuli ovu sezonu, nalaze se na drugom mjestu i još nemaju poraza. Ovo će im biti velika prilika da se dokažu, jer ipak igraju protiv velikog engleskog kluba, bez obzira što su oni u posljednje vrijeme daleko od nekadašnje slave. Motiva im sigurno neće nedostajati, ovo im je možda utakmica sezone i zbog toga mislim da će ostati neporaženi u ovoj utakmici, a ne bih se začudio ni da pobijede. Njima odgovara fudbal koji igra Liverpoola i sigurno je da mogu parirati u skok igri. Henderson, Adam i Allen te Downing, Sterling i u napadu Carroll ne ulijevaju nadu da ovdje Liverpool može doći do pobjede. Ako i kiksaju, imat će priliku u revanšu da se iskupe te da obezbjede grupnu fazu Liga Evrope. Još samo podatak da je Liverpool nastupio u trećem pretkolu ovog takmičenja i da je slavio u oba meča protiv bjeloruskog Gomela (1:0, 3:0).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo analize i za ovu utakmicu

 

Crvena Zvezda-Bodeaux :nije:

 

Kao i prošle sezone u ovoj fazi natjecanja sprski viceprvak igrati će protiv francuskoga predstavnika. Nakon što su prošle sezone ispali od Rennesa, ove sezone na putu do ulaska u skupine europske lige stoji im Bordeaux. Domaćima će se ponovo predstaviti novi trener Alkesandar Janković. Dosadašnji izbornik u-21 reprezentacije Srbije već je vodio momčad sa Marakane u sezoni 2007/08. "Žirodinci" iz Bordeauxa su najavili kako im je europska liga važna te ovdje ne treba očekivati kalkulacije od francuza u ovome dvoboju. Bordeaux je u dobroj formi te je prvenstvo otvorio sa dvije pobjede, Crvena zvezda je svoju sezonu počela neriješenim sa Radom. U europi su prošli do sada bjeloruskog Naftana, te ciparsku Omoniu, dok se Bordeaux tek sada priključio natjecanju. U ovoj utakmici uzevši u obzir situaciju u zvezdi sa promjenom treneroa koji nerijetko zna djelovati kao "šok terapija", mislim da će za Bordeaux trebati nešto više. Delije su navijačka skupina koja zna stvoriti atmosferu i protivnika koji je realan favorit kao u ovom slučaju francuzi može malo "prepasti." Osim dobre atmosfere sa tribina trebati će "crveno belima" da i njihovi igrači odigraju dobru utakmicu. Ovdje je tip na pobjedu Bordeauxa 2,20 koefcijent koji je prilično visok ali je i realan za riskiranje. Kao izglednija opcija uz pobjedu može se pokušati i igrati tip oba daju gol koef na to je 1.8. Zvezda je primila pogotke i od Naftana i od Rada uspijela je 180 minuta sačuvati mrežu od Omonie. Teško će zvezda držati visok ritam utakmice koji će sa vremenom vrlo vjerojatno nametnuti "žirodinci" i u tome vidim šansu za pogodak gostiju , a žele li ikakve šanse zvezdaši u Francuskoj danas moraju dati pogodak. U utakmici u kojoj je teško nešto igrati sa velikim ulogom biram pobjedu gostiju ili oba daju gol. Sretno što god odabrali.

Edited by FamilyGuy

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00, Zeta - PSV, tip: 2/2, @1.55, 6/10, Expekt

 

PSV je jedna veoma ozbiljna ekipa i sa dolaskom Advocata za trenera te Van Bomela i Boume na igračkom polju postali su još respektabilniji i sigurno da je njihov cilj griupna faza Liga Evope. Za protivnika imaju ekipu koja je veliko iznenađenje kvalifikacija drugog po rangu evropskog klupskog takmičenja crnogorskog predstavnika ekipu Zete koja je krenula od prvog pretkola i izbacila čak tri nenositelja Pyunik, JJK i Sarajevo. Gledao sam ih u obje utakmice sa Sarajevom i nisu me se dojmili kao neka ekipa koja zna baš fudbala igrati. Protiv Sarajeva su se provukli, jer nisu nešto puno pokazali, ali uspjeli su izbaciti bosanskohercegovačkog predstavnika zahvaljujući njegovoj indolentnosti. Ovo je njihov maksimum i sumnjam da će nešto moći PSV-u koji će krenuti od samog starta da riješi utakmicu, jer što više bude meč odmicao to će uslovi za njih biti teži, jer je veoma sparno vrijeme u glavnom gradu Crno Gore, na stadionu Budućnost, Pod Goricom gdje Zeta igra svoje evropske utakmice. Dakle, predviđam vodstvo gostiju na poluvremenu kao i krajnju pobjedu.

Edited by Hare88

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eto suma sumarum današnjeg dana 50% prolaznost.. Lazio dobio, nažalost na Marakani mreže mirovale nadam se da će zvezda kapitalizirati ovaj dobar rezultat u Francuskoj pa da mi bude manje žao što su me sad zeznuli :) :icon_razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...