Jump to content
Sign in to follow this  
Petar91

25.08.2012

Recommended Posts

18:30, Austria Beč-Wacker FC, tip 1 @ 1.55,expekt, 8/10

 

Austrijska prva liga, utakmica je ovo sestog kola...nema se tu puno sta pricati, odigrano je tek pet utakmica... Pa i nakon kratkog pogleda kroz tih pet kola vidimo da je Austria iz Beca favorit u ovoj utakmici. Zasad su bodovno poravnati sa Rapidom (12 bodova, omjer jednima i drugima 4-0-1). Austria zasad ima gol razliku 6:1, kod kuce nesto ukocenije igraju - malo golova pada..jednu utakmicu su pobjedili 1:0, drugu domacu izgubili 0:1. Sto se tice gostiju radi se o jednoj od tri najslabije ekipe lige ako gledamo dosadasnji ucinak. Imaju isto kao i Wolfsberger i Wiener omjer 1-0-4, pa cak i istu gol razliku kao posljednja ekipa Wienera - 5:12. Dakle, na dnu ljestvice je www trojac... Klub iz Innsbrucka Wacker je barem u kupu prosao Gratkorna i to jedva nakon 0:0 u regularnom dijelu, prosli su na jedanaesterce. U zadnjem kolu su izgubili kod kuce 2:3 od Wienera. U svakom slucaju, ovdje bi i bod bio za njih velik ko kuca i mislim da ce dosta posvetiti obrani. Inace, Austria ima i jedan prijateljski susret krajem proslog mjeseca protiv Mainza - zavrsilo je 1:1. Sto se tice h2h utakmica tu je Austria takoder u boljoj poziciji - barem je tradicija na njeoj strani. Pretprosle sezone ostala su dva nerjesena rezultata, dok je prosle slavila oba puta Austria - sa 0:1 odnosno 3:0. Ocekujem i ovdje da favorizirani domacin pobjedi i da proradi njihov Roman Kienast ili Grunwald. Sretno !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manchester United- Fulham tip 1 :uredu: ili hendikep 0-1 :nije:

 

Nakon lošeg otvaranja prvenstva za Manchester United protiv Evertona u gostima, na premijeru pred domaćom publiku stiže im Fulham. Momčad koja je prošlu subotu režirala visoku pobjedu od 5-0 protiv Norwicha kod kuće. Iako je Manchester odigrao lošu partiju u prvom kolu, ovdje će sigurno biti drukčija priča. Neće od prevlike pomoći biti ni visoka pobjeda Fulhamu protiv Norwicha jer sa Old Traforda rijetko tko uzima bodove. Manchester se za ovu sezonu pojačao Kagawom koji je pokazao dobru partiju protiv Evertona te napadačem Van Periem koji je igrao tek 20tak minuta. Pravi napadački debi Rooneya i Van Persie biti će protiv Fulhama. I Fulham svoga "konja za trku" ima radi se o Mladenu Petriću. Petrić se predstavio i više nego dobro na svom debiju u dresu Fulhama sa dva pogotoka i asistencijom. United ima probleme sa ozljedom posebice zadnjeg reda no polivalentnost kadra engleksog viceprvaka poslužiti će da se zakrpaju te rupe. Vezni red i napad spreman je dokzati sve ono što je falilo protiv Evertona. Fulhamu ovo gostovanje sigurno nije jedno od dražih jer zadnja pobjeda datira tek od 2003 godine. "Crveni vragovi" doma su protiv Fulhama i više nego ujerljivi u zadnjih 8 ligaških domaćih utakmica imaju isto toliko pobjeda a tek su dva puta Fulham spasio poraza višeg od jednog gola razlike, jedan takav minimalni poraz pamte iz posljednjeg međusobnog ogleda. Manchester sigurno neće razočarati pun stadion navijača, a još jedan kiks na početku je najmnje što im treba. Po meni je tip 1 od 1,30 čista "fiks" jedinica, ali za jači listić i više nego realna opcija je i pobjeda sa dva gola razlike. Nije ovo podcjenivanje Fulhama, ali jednostavno dojma sam da Manchester United ima kvalitetu koju nije pokazao protiv Evertona ali hoće protiv Fulhama. Sretno tko prati.

Edited by FamilyGuy

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:00 Olimpik Sarajevo - FK Sarajevo, tip: 2 @ 2.65, Unibet, 8/10

 

Danas se igraju prve utakmice četvrtog kola Premier Lige BIH, a na stadionu Otoka u Sarajevu se igra mini gradski derbi između ekipe Olimpika i Sarajeva. Gledajući istoriju, tradiciju, broj navijača, i kvalitet tima, sve je na strani većeg i poznatijeg bh kluba - Sarajeva. Jedina prednost Olimpika je domaći teren iako se i to može uzeti sa velikom rezervom jer će stadion Otoka biti ispunjen do posljednjeg mjesta navijačima Sarajeva jer Olimpik nema svojih navijača. Da krenemo redom, Olimpik je ekipa koja zadnje tri godine igra u društvu najboljeg bh fudbala, vodi ih ambiciozni predsjednik Nijaz Gracić koji je poznat po tome da je prije bio u FK Sarajevu i tu nije mogao biti ključni čovjek i preuzeo je drugi klub iz Sarajeva i sa njim prošao kroz nekoliko liga (od trećeg ranga takmičenja) i došao u Premier Ligu. Poznato je da se igrači Olimpika maksimalno zalažu kada igraju protiv Sarajeva i često su izvlačili povoljne rezultate. Tako u zadnjih 6 mečeva imamo 3 pobjede Sarajeva, 2 Olimpika i jedan remi. Sarajevo je ove godine igralo kvalifikacije za Europa Ligu i tu je prošlo malteški Hibernians i bugarski Levski a zbog gola u gostima je ispalo od Zete protiv koje je dominiralo u oba meča. Vjeruejm da će Sarajevo slaviti u današnjem meču na Otoci i zato biram tip 2. Sarajevo je ove sezone remiziralo kod kuće 0-0 sa Čelikom iz Zenice i slavilo u Prijedoru sa 3-1 protiv Rudara i u zadnjem susretu su kod kuće savladali Gradinu sa 3-1. Ovaj remi je logičan jer je to bilo poslije pobjede nad Zetom kod kuće i u iščekivanju revanša. Sarajevo je trenutno prvo na tabeli sa 7 bodova, a Olimpik je u novoj sezoni pobjedio GOŠK kod kuće sa 1-0, remizirao kod kuće sa Rudarom 1-1 i igrao neriješeno u Srebreniku sa Gradinom 1-1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:00 Radnik Bijeljina - NK Travnik, tip: manje od 2.5 gola @ 2.05, bwin, 8/10

 

Danas se u Bijeljini sastaju ekipa Radnika i Travnika. Radnik ee ove sezone se vratio u Premier Ligu, dok je Travnik stalni učesnik lige ali bez značajnijih rezultata i predviđa se da su ove dvije ekipe glavni favoriti za ispadanje u niži rang što su pokazali i igrama u dosadašnja tri kola Premier Lige. Skoro je nevjerovatna činjenica da su ove dvije ekipe postigle do sada tačno 0 golova i u četvrtom kolu očekuju da prvi put zatresu mrežu i logično je da je moj izbor da će biti manje od tri gola i još uz to bwin je dao odličnu kvotu na to. Radnik je odigrao tri meča i dao je 0 golova, Igrali su 0-3 u Mostaru sa Veležom, 0-0 kod kuće sa Leotarom i 0-2 u gostima kod Širokog Brijega. Sa druge strane Travnik je isto bez gola u novoj sezoni i igrao je kod kuće 0-0 sa Željezničarom u 1. kolu, zatim je izgubio u Lukavici sa 0-1 od Slavije i kod kuće u zadnjem kolu je izgubio sa 0-1 od Zrinjskog. Prosjek golova Radnika po meču je 1,66 gola po meču i Travnika je 0,66 golova po meču. Inače blagu prednost zbog domaćeg terena dajem ekipi Radnika. Trener Radnika Nestorović neće moći da računa na napadača Zorana Nikića koji je u Širokom Brijegu zaradio isključenje. A što se tiče ekipe Travnika u ekipi neće biti Ribića, Varupe i Popovića koji su povrijeđeni ili odrađuju kartone.

 

"Izbora nemamo i pobjediti moramo. Pravo na kiks više nemamo i sada nam se pobjeda nameće kao imperativ. I Travnik poput nas nije dobro počeo sezonu, pa nam i to ne ide na ruku jer će sigurno i oni tražiti bodove kako bi nadoknadili ono što su propustili u protekle tri utakmice", rekao je defanzivac Radnika Marko Jevtić.

 

"Očekivanja od ovog gostovanje su velika. Došli smo do toga da se moramo vaditi na gostovanju u Bijeljini, jednostavno nemamo pravo na kiks ukoliko želimo što prije nadoknadit izgubljenje bodova sa Pirote. Da ne bismo došli u nezavidnu situaciju moramo počet davati golove i naravno pobjeđivati .Ovoj mladoj ekipi fali tako malo da eksplodira",izjavio je trener Travnika Nermin Bašić.

 

U sezoni 2005/2006 Radnik je igrao Premier Ligu BIH i odmah je napustio najjači rang takmičenja a tada je u Bijeljini bilo 2-1 za Radnik, a u Travniku je bilo 3-2 za Travnik. Ipak su sada to druge ekipe, sa dosta slabijim igračkim kadrom i vjerovatno će obje ekipe u niži rang i zato igram manje od 3 gola.

Share this post


Link to post
Share on other sites

3. divizija Avd. 8, Norveška

Tornado Maaloey - Eid

Tip: Tornado Maaloey

1.55

 

2. divizija SG, Švedska

Tvååkers IF - GIF Nike

Tip: Tvååkers IF

1.65

 

2. divizija Avd. 2, Norveška

Skeid Fotball - Nardo

Tip: Nardo

2.40

 

 

3. divizija Avd. 7, Norveška

Aakra - Stord

1 X 2

 

Tip: Stord

1.83

 

 

3. divizija Avd. 7, Norveška

Bjarg - Kopervik

1 X 2

 

Tip: Bjarg

1.34

 

 

3. divizija Avd. 7, Norveška

Tertnes - Arna-Bjornar

Tip: Arna-Bjornar

1.60

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:00, Olimpik - Sarajevo, tip: manje od 2.5 gola, @1.90, 7/10, bwin

 

Glavni razlog zašto igram ovaj tip je užansno toplo vrijeme koje je danas u Sarajevu, temperatura u hladu iznosi oko 37 stepeni, a na suncu ko zna koliko je. Upravo će se na suncu odigrati cijeli ovaj meče jer Olimpicov stadion Otoka je tako koncipiran. Gosti dolaze da pobijede, ali bit će veoma teško po ovom sparnom vremenu. Ovakvo vrijeme, koje je u Sarajevu konstanta tokom skoro cijelog ljeta uzrokovalo je i to da ionako loš travnjak bude u veoma teškom stanju, tvrd je i daleko je od idealnog. Sarajevu je ova utakmica veoma važna, jer bi s njome odlično otvorili sezonu i vjerovatno se zadržalo na prvom mjestu. Imat će veliku podršku navijača, praktično će se iograti na domaćem stadionu jer Olimpic baš i nema navijača, dok će armija sa Sjevera biti u velikom broju, jer se stadion nalazi u dijelu grada gdje bordo tim ima puno navijača. Odbrana Olimpica je veoma dobra na čelu sa Regojem i Škaljićem, a tu je i iskuni Suljević. S druge strane, odbranu Sarajeva će predvoditi Sedin Torlak zajedno sa Dupovcem, dok će na bekovima vjerovatno biti Zlatković i Tatomirović. Ove dvije ekipe su znale odigrati veoma tvrde mečeve, a takav jedan se desio u maju ove godine kad je Olimpic slavio sa 1:0 golom Harbe u zadnjim trenucima meča. Mislim da će se nešto slično desiti i danas, možda ovaj put uz pobjedu gostujuće ekipe koja je sigurno motivisana da napokon pobijedi Olimpic kao gost. Dakle, manje od 2.5 gola.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...